Οι ευχές του Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις


ΕΥΧΕΣ ΔΝΤΗ ΕΚΠΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αγαπητά μου παιδιά,

Τα χρόνια σας στα θρανία των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης κύλισαν γεμάτα ξέγνοιαστες στιγμές και όμορφες εμπειρίες που θα σας συνοδεύουν σε όλη τη ζωή σας.

Από το κατώφλι του νηπιαγωγείου μέχρι και σήμερα περάσατε πολλά και αυτές τις ημέρες μπαίνετε πλέον στην τελική ευθεία της φοίτησής σας στη Β/θμια Εκπ/ση.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν μια δοκιμασία που θα σας οδηγήσει στο επόμενο στάδιο της οικογενειακής, επαγγελματικής και κοινωνικής αποκατάστασης και καταξίωσης. Είναι μια ευκαιρία να επιβραβευθούν οι προσπάθειες των προηγούμενων σχολικών σας χρόνων και να πραγματοποιείστε τα όνειρό σας, όποιο και να είναι αυτό.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η προσδοκία φέρνει άγχος αλλά θα πρέπει να το ξεπεράσετε και να το αξιοποιήσετε θετικά ώστε να αποδώσετε τα μέγιστα.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μάχη που καλείστε να δώσετε, σημαντική μεν αλλά όχι καθοριστική. Η ενήλικη ζωή σας που τώρα ξεκινά σας επιφυλάσσει πολλές ακόμη μάχες στις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να δείξετε την αξία σας και να διακριθείτε.

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είστε πρώτα από όλα υγιείς και να ατενίζετε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Καλή δύναμη στις οικογένειές σας που σας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια με κάθε μέσο που διαθέτουν αλλά και στους εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια σας αγκαλιάζουν σαν δικά τους παιδιά και συμμερίζονται απόλυτα την αγωνία τη δική σας και των γονιών σας.

Σας υπόσχομαι ότι θα σταθώ αρωγός των προσπαθειών σας διότι είστε μία νέα γενιά που θα συνδράμετε και εσείς με τον τρόπο σας στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου
Μιχαήλ Ε. Καπιωτάς
Φυσικός
Περιβ. Χαρτογράφος, MSc