Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από τον σύλλογο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»


Πρόγραμμα θερινών εκδηλώσεων 2019 από τον Σύλλογο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 στον αύλιο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» στην Σκάλα Λουτρών, στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Βραδιά παραμυθιού»…με μουσική υπόκρουση από τους Νάσια Δαφιώτη και Γρηγόρη Μολυβιάτη.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019  στις 10.00 το πρωί, διοργανώνουμε από κοινού με τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Αθηνών και τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Γέρας τον 8ο κατά σειρά Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα όπου θα παρακολουθήσουμε το έθιμο με το κοντάρι που επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο την ίδια ημέρα 27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονος. Η συμμετοχή στον κολυμβητικό διάπλου είναι ελεύθερη και για τους ανηλίκους απαιτείτε η συγκατάθεση των γονέων τους η των κηδεμόνων τους.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 στις 19.30 στον αύλιο χώρο του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922 διοργανώνουμε εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών (Γυμνασίου και Λυκείου) της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών, καθώς και βράβευση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Ζωγραφικής και έκθεσης στις 5 Ιουνίου ημέρα Περιβάλλοντος. Θα ακολουθήσει προβολή φωτογραφιών από την χλωρίδα και τον φυσικό πλούτο της Λέσβου.

Την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 στις 20.30 στο θερινό αμφιθέατρο της Σκάλας Λουτρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μυτιλήνης «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» με θέμα «Η μάνα στο Ελληνικό τραγούδι». Η εκδήλωση πραγματοποιείτε με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 στις 19.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και εν συνεχεία θα γίνει η περιφορά της εικόνας μέχρι το "Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922". Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από σχετικό αφιέρωμα στον Asa Jennings, στον άνθρωπο που έσωσε 350.000 ψυχές κατά την διάρκεια της καταστροφής της Σμύρνης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα μοιρασθεί ο παραδοσιακός μικρασιάτικος καβουρμάς μαγειρεμένος από τις νοικοκυρές του χωριού και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, το πρωί που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.

*Τέλος ενημερώνουμε το κοινό ότι, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922» θα είναι ανοικτό, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 8.

Για περισσότερες  πληροφορίες
Τηλ. 69746.40419 κ. Δημ. Παπαχρυσό.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ. Γραμματέας

Δημ. Παπαχρυσός                                                            Δώρα Βέντου