Μάγεψαν τα Σαντούρια της Αγιάσου στην Πλατεία Σαπφούς


μουσικοχορευτική εκδήλωση με αφορμή την 26 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Με τα συνθήματα "Σεβασμός στη ζωή" και "Στάσου πλάι μου" η Μονάδα Συμβουλευτικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Μυτιλήνης του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και το Κέντρο Πρόληψης Λέσβου "ΠΝΟΗ", διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης μουσικοχορευτική εκδήλωση με αφορμή την 26 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.



Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από συλλόγους, φορείς και καλλιτεχνικές συλλογικότητες του νησιού, "των οποίων η ευαισθητοποίηση θα ενδυναμώσει το μήνυμα για την καταπολέμηση του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού" σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι χορωδίες  Μόριας και Παμφίλων με μαέστρο τον κ. Δ. Χατζηγιαννάκη, οι μουσικοί  Λία Κεφαλά (πιάνο) και Ειρήνη Παπανικολάου (σαξόφωνο), ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός  Σύλλογο ΑΡΙΩΝ Μυτιλήνης με τη σχολή μοντέρνου χορού, η σχολή χορού Danza Pasion "The Dance Studio" , η σχολή χορού της  Νάντιας Ξυλά.

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου "Η Ανάπτυξη" με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των διοργανωτών και  συμμετείχε κλείνοντας την εκδήλωση με παραδοσιακούς σκοπούς και ρεμπέτικα τραγούδια που παρουσίασαν τα τμήματα των Σαντουριών και των Μπουζουκιών.




Ας κρατήσουμε το μήνυμα της χθεσινής ημέρας που ήταν "Σεβασμός στη ζωή" :" Γιατί σεβασμός είναι έμπρακτη αγάπη προς τον εαυτό και τον άλλο, και επομένως δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας. Συνιστά μέσον συνεργασίας, αλληλεγγύης, συμπόνιας, δημιουργικότητας και παραγωγικότητας. Ανοίγει δρόμους για διάλογο και αποτελεί προϋπόθεση της συνύπαρξης, και επομένως της ίδιας της ζωής".