Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από την Επιτροπή αγώνα Μοριας «Βοήθεια…..ακούει κάνεις; »


Η ανακοίνωση απόγνωσης από την Επιτροπή:

Η πέμπτη φετινή φωτιά εξεδηλώθη προχτές στον ελαιώνα της Μόριας γύρω από το ΚΥΤ. Παράνομες δομές ξεφυτρώνουν συνεχώς στα γύρω χωράφια και κτίρια. 

ΜΚΟ δρουν ανεξέλεγκτα και υπεράνω του ελληνικού νόμου. 

Λύματα ,όχι μόνο γύρω από το κέντρο και τον παρακείμενο χείμαρρο ,αλλά και στον ελαιώνα πλέον. 

Εκατομμύρια κουνούπια στην περιοχή αφού μέχρι τον Ιούνιο ψεκασμός δεν έγινε από τους αρμόδιους. 

"Βιολογικός" του ΚΥΤ (σωλήνας δηλαδή) που ερήμην και με τις διαδικασίες του fast track συνδέθηκε με το βιολογικό του χωριού σε σημείο εντός του οικισμού χωρίς πρότερη διαβούλευση και ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων). Απάντηση καμμία και από κανέναν αρμόδιο στο εύλογο ερώτημα των κατοίκων τί θα γίνουν τα λύματα των υπολοίπων ενοίκων του ΚΥΤ , αφού ο βιολογικός είναι για 3000 άτομα ,και εντός διαμένουν επίσημα 5000 ( μετρήσεις Απριλίου). Αυτή η μελέτη λύνει το μέγιστο υγιειονομικό πρόβλημα της περιοχής; Ο εισαγγελέας απορρίπτει τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων ,οι οποίοι σημειωτέον δεν αρνούνται την κατασκευή του "βιολογικού" , αλλά εκφράζουν την αντίθεσή τους για την ορθότητα της συγκεκριμμένης λύσης και προτείνουν τροποποίηση.

Μετανάστες πεζοί και εποχούμενοι (ποδηλάτες) ,πηγαινοέρχονται στην κεντρική οδό Μόριας - Μυτιλήνης όπως νομίζουν, χωρίς στοιχειώδη τήρηση του ΚΟΚ, με πολύ υψηλό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Η οδήγηση στο δρόμο αυτό είναι πράξη ριψοκίνδυνη πλέον. 

Η Μόρια, ένα χωριό όμορφο , με πολιτισμό αιώνων , ιστορία, μνημεία και φιλήσυχους κατοίκους, έγινε παγκοσμίως συνώνυμο της μιζέριας, της βίας, του πόνου, της αδιαφορίας. 

Έχουν γίνει διαμαρτυρίες, παραστάσεις, έγγραφα σε όλα τα επίπεδα, αυτοδιοικητικά, κεντρικής εξουσίας και ευρωπαικής ένωσης.

Όλοι καταλαβαίνουν το πρόβλημα, έχουμε δίκιο, συμπαρίστανται, θα κάνουν το καλύτερο, κλπ, κλπ, λόγια, λόγια, λόγια.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σε μια επαρχία της Ευρώπης και μάλιστα ακριτική εν έτη 2019.

Πλέον .... ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Ακούει κανείς;;;