Γιαννουλέλης Γιώργος «Η Λογική επιστρέφει..»


Γράφει ο Γιαννουλέλης Γιώργος (Υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με το ΚΙΝ.ΑΛ)

Λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι σημαντικό όλοι οι συμπολίτες μας, που θέλουν την πρόοδο και την ασφάλεια στη χώρα αλλά με κοινωνική δικαιοσύνη, εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα και μεγάλες προοδευτικές αλλαγές απέναντι στο συντηρητική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.

Το «σχέδιο Ελλάδα» του Κινήματος Αλλαγής περιέχει προτάσεις και δεσμεύσεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει πρόταση Νόμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. Πέντε βασικοί στόχοι φέρνουν την προοδευτική αλλαγή :


  • ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  • ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
  • ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ

Αλλαγή που γίνεται μόνο με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και μακριά από το συντηρητισμό και τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη αντίληψη της ΝΔ αλλά και απαλλαγμένη από τις ιδεοληψίες και το λαϊκισμό της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα αλλαγής, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας απλά και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί. Είναι εδώ για να διασφαλίσει με κοινοβουλευτικό τρόπο την σταθερότητα στη χώρα αλλά και την εθνική συνεννόηση στα μεγάλα εθνικά θέματα. Συνεπώς, η πολιτική σταθερότητα περνά από τη ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής και στην άμεση αλλαγή του εκλογή νόμου με βάση την πρόταση μας.

Ζητάμε τη δύναμη να ανασυγκροτήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα, και να αποτελέσουμε το αντίβαρο στη βαθιά συντηρητική κυβερνητική ατζέντα της ΝΔ, αλλά και σε μία ανεύθυνη λαϊκίστικη αντιπολίτευση που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.Ζητάμε τη δύναμη για να ξεφύγουμε από τη λαϊκίστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που τροφοδοτεί την ακραία Νεοφιλελεύθερη και συντηρητική Νέα Δημοκρατία.

Για τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Αη Στράτη,  ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει επίσης επιστροφή στην κανονικότητα και προοδευτική αλλαγή. Σημαίνει  :


  • Άμεση επιστροφή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά
  • Απορρόφηση εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων για νέα έργα πνοής
  • Στήριξη τοπικών προϊόντων και σύνδεσή τους με αγορές του εξωτερικού
  • Νέες υποδομές και προώθηση του τουρισμού

Ανθρώπινη και αποτελεσματική λύση στη διαχείριση των αιτούντων άσυλο

Με σχέδιο και σωστές προτεραιότητες τα νησιά μας θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα ανάπτυξης με προοδευτικές και όχι συντηρητικές λύσεις. Με πραγματικές και βιώσιμες λύσεις και όχι λαϊκίστικές υποσχέσεις. Πιστεύω στην ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού με νέες ιδέες και πραγματική όρεξη για προσφορά. Γι’ αυτό θέλοντας παράλληλα να δώσω φωνή στο προοδευτικό κομμάτι των κατοίκων των νησιών μας κατεβαίνω σε αυτές τις εκλογές και ζητώ την δύναμη να κάνω πράξη το σχέδιο μας.