Απίστευτο σκηνικό στην Σκάλα Καλλονής με ιδιοκτήτες σκυλιών και έναν λιμενικό.


Δέχθηκε επίθεση από ιδιόκτητα σκυλιά στην Σκάλα Καλλονής και ο λιμενικός της ζητούσε να μετακινήσει το όχημά της!

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έγινε αποδέκτης μια καταγγελίας για ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό το οποίο ειλικρινά μας προβληματίζει για τον τρόπο που οι αρμόδιες αρχές αντιλαμβάνονται το ρόλο τους αναφορικά τόσο με την αντιμετώπιση των πολιτών όσο και με την εφαρμογή της (φιλοζωικής) νομοθεσίας.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, γύρω στις 5 μ.μ. μια γυναίκα (σ.σ. τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης) είχε βγάλει τα δύο σκυλιά της βόλτα στην παραλία στην Σκάλα Καλλονής. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένας άλλος ιδιοκτήτης με τρία κυνηγόσκυλα, τα οποία δεν είχε με λουρί. Τα δύο εξ αυτών επιτέθηκαν στα μικρόσωμα σκυλιά της κυρίας, κυνηγώντας το ένα και δαγκώνοντας το άλλο. Η κυρία μπήκε στη μέση για να σώσει τα ζώα της, με αποτέλεσμα να δαγκωθεί και αυτή.


Ο ιδιοκτήτης των κυνηγόσκυλών δεν προσπάθησε να μαζέψει τα ζώα του, αλλά απλώς σφύριξε για να έρθουν σε αυτόν (!) και όταν η κυρία του έδειξε τα τραύματα της φέρεται να της απάντησε «πλύντο στη θάλασσα!».


H γυναίκα μετέβη αμέσως στο παρακείμενο Λιμενικό φυλάκιο για να κάνει καταγγελία, και τότε αρχίζουν τα πραγματικά αδιανόητα! Παρότι ο «κύριος» ήταν ακόμη με τα σκυλιά του στην παραλία, ο λιμενικός δεν έκανε καμιά ενέργεια να ελέγξει την καταγγελία της, ενώ έβλεπε μπροστά του την γυναίκα και το σκυλί με τα αίματα. Αντίθετα, την ενημέρωσε ότι «επιτρέπονται τα σκυλιά στην παραλία» και της ζήτησε επανειλημμένα να μετακινήσει το αυτοκίνητό της γιατί «εμποδίζει την είσοδο στην υπηρεσία». Εν τέλει, η γυναίκα κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ Καλλονής τη Δευτέρα 24/6 και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ εντός της εβδομάδος θα καταθέσει και επίσημη αναφορά παραπόνων/διαμαρτυρίας προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Το σκυλάκι της, παρότι φέρει τραύμα στον πνεύμονα, επέζησε και φαίνεται ότι θα γίνει καλά.


Από την πλευρά μας, αναμένουμε την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τις Λιμενικές Αρχές της Λέσβου και επισημαίνουμε ότι (α) τα σκυλιά επιτρέπονται στις παραλίες εφόσον είναι κοντά στους ιδιοκτήτες τους με λουρί, (β) οι υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι ΑΡΜΟΔΙΟΙ για τη βεβαίωση των τυχόν παραβάσεων της φιλοζωικής νομοθεσίας (όπως π.χ. περίπατος σκύλου χωρίς λουρί ή επίθεση σε άλλο ζώο/άνθρωπο) τις οποίες διαπιστώνουν κατά την άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων τους (Ν. 4039/2012, Άρθρο 1, παρ. ιδ)