ΚΚΕ Λέσβου «Το μαύρο το έκανε άσπρο… ο Γ. Παλλης»


Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Λέσβου για την συνέντευξη που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης

Αναλυτικά:

Ένα περιβόλι από ........ αλλαγές χρώματος – του μαύρου σε άσπρο – και από .....καραμπινάτη αμνησία πολλών ζητημάτων που απασχολούν το λαό της Λέσβου ήταν η συνέντευξη Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Πάλλη, για τα 4 χρόνια της δικής του θητείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από όσα - σωστά - σχολίασε ο τοπικός Τύπος θέλουμε, ενδεικτικά, να αναφέρουμε τα παρακάτω:

Τα μεταφορικό ισοδύναμο αποδείχθηκε - όπως είχε εξ αρχής ισχυρισθεί το ΚΚΕ – ένα ακόμη «δώρο» προς τους εφοπλιστές, αφού πρόσφατα ακρίβυναν χαρακτηριστικά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, κάτι που «ξέχασε» να το αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ, η επέκτασή του και στα αεροπορικά, χωρίς να αυξηθεί το σχετικό κονδύλι ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, μαρτυρά πως η κατάσταση θα είναι .... όποιος προλάβει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, διατηρώντας τον μόνο στα προσφυγονήσια (όπως στη Λέσβο) με την απαράδεκτη σύνδεσή του με το προσφυγικό και την ακόμα πιο απαράδεκτη προϋπόθεση να υπάρχει προσφυγικός πληθυσμός μεγαλύτερος από τη χωρητικότητα στα διάφορα Hot Spots. Ενώ, ταυτόχρονα, υπερασπίστηκε με όλα τα μέσα τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που κρατά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εγκλωβισμένους στη Λέσβο και στα άλλα νησιά, με όλες τις γνωστές συνέπειες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έβγαλε από τα μνημόνια, όπως ισχυρίζεται ο βουλευτής της. Ψήφισε το τρίτο μνημόνιο το οποίο επικύρωνε και τα δυό προηγούμενα και έτσι – χωρίς τυπικά να έχουμε μνημόνιο – όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και των τριών μνημονίων θα ισχύουν για δεκαετίες. Τέτοιο φιλολαϊκό μέτρο !!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη Frontex στο νησί, τη Fraport στο αεροδρόμιο και κατέστησε διάφορες Μ.Κ.Ο, αμφιβόλων σκοπιμοτήτων, κράτος εν κράτει στη Λέσβο.
Το τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της θητείας του βουλευτή της βρίσκει τους αγρότες μας να αγωνιούν για το μπάχαλο στη δακοκτονία, τις τιμές των προϊόντων τους να έχουν πιάσει πάτο, την – σε εξέλιξη – μόλυνσης στον κόλπο της Καλλονής να αναστατώνει τους ψαράδες του νησιού.
Βρίσκει τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας, Παιδείας, ΟΤΑ, γενικότερα του Δημοσίου με τέτοιες εργασιακές σχέσεις που τους έχουν μετατρέψει κυριολεκτικά σε ομήρους της όποιας κυβέρνησης.

Βρίσκει τη Βρίσα, δυό χρόνια μετά το σεισμό, να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και τους κατοίκους του Πλωμαρίου να μην μπορούν να κοιμηθούν, φοβούμενοι νέες κατολισθήσεις.

Καλούμε το Λεσβιακό λαό στις εκλογές της 7ης του Ιούλη να καταδικάσει ακόμα πιο αποφασιστικά το ΣΥΡΙΖΑ για την αντιλαϊκή πολιτική του και την όλη κατάσταση που βιώνουμε στο νησί.
Να γυρίσει την πλάτη στη Ν.Δ που είναι πρωτομάστορας των αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.   

Να μη δώσει άφεση αμαρτιών στο ΠΑΣΟΚ – Κινάλ, που είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ που έχει ψηφίσει ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Να στείλει εκτός βουλής το εγκληματικό, ναζιστικό μόρφωμα τη Χ.Α.

Να μη χαραμίσει την ψήφο του σε κόμματα – συμπληρώματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα μιας χρήσης.

Να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων μέσα στη βουλή και να οργανώσει τους λαϊκούς αγώνες για να αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή πολιτική που, από τη Δευτέρα των εκλογών, θα αρχίσει να εφαρμόζεται, όποια και αν είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.