Δυσαρέσκεια από το Δ.Σ. της Ένωσης συλλόγων γονέων & κηδεμόνων Δήμου Λέσβου για την κατάργηση του δεύτερου τμήματος του Μουσικού σχολείου


Ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Ένωσης συλλόγων γονέων & κηδεμόνων Δήμου Λέσβου εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την κατάργηση του δεύτερου τμήματος της Α’ Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Λέσβου.

Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών και κάθε ενέργεια-απόφαση  που στερεί το δικαίωμα αυτό από μερίδα μαθητών ,στην συγκεκριμένη περίπτωση την μουσική παιδεία , μας βρίσκει αντίθετους   .

Θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να δίνουν λύσεις ουσιαστικές και όχι ημίμετρες στα προβλήματα που οι ίδιοι ή οι προκάτοχοι τους ευθύνονται όλα αυτά τα χρόνια  κάνοντας πάντα θετικές παρεμβάσεις και όχι αφοριστικές, όπως η κατάργηση τμημάτων .

Πρέπει να γίνεται εποικοδομητικός διάλογος σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των σχολείων προσπαθώντας με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί μια κοινή λύση ώστε να μην δημιουργείται καμία αντιμαχία ανάμεσα σε σχολεία και συλλόγους.

Τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων, ιδιαίτερα εκείνα που μοιράζονται την ίδια στέγη, πρέπει να συνεργάζονται με αρμονία και ομόνοια ,γιατί ο στόχος τους είναι ένας και κοινός ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Καρέκος Παναγιώτης
Καρίπης Παναγιώτης