«Όργωσε» την Λήμνο η Βάσω Χοχλάκα


Ολοκλήρωσε την περιοδεία της στη Λήμνο η υποψήφια Βουλευτής Ν. Λέσβου με το Κίνημα Αλλαγής, Βάσω Χοχλάκα

Ολοκλήρωσε την περιοδεία της στη Λήμνο η υποψήφια Βουλευτής Ν. Λέσβου με το Κίνημα Αλλαγής, Βάσω Χοχλάκα, η οποία βρέθηκε εκεί από την Κυριακή, έχοντας διάφορες συναντήσεις στις τοπικές κοινότητες όλων των δημοτικών ενοτήτων σε Μύρινα, Μούδρο, Ατσική και Νέα Κούταλη.


Την Τρίτη (25/6) επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και την αγορά της Μύρινας, συνομιλώντας με τους πολίτες που πραγματοποιούσαν τις αγορές τους, αλλά και καταστηματάρχες, ανταλλάσσοντας απόψεις για καθημερινά ζητήματα και ακούγοντας με προσοχή τους προβληματισμούς τους.
Μιλώντας σχετικά η Βάσω Χοχλάκα σημείωσε: "Διαπίστωσα ότι ο κόσμος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Είναι αδιανόητο στη Λήμνο και στον Άη Στράτη ο ΦΠΑ να βρίσκεται στο 24%. Κύριο μέλημα μας θα είναι η μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας.


Η επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης να αποδεχθεί τις όποιες πιέσεις της ασκήθηκαν για την κατάργηση των νησιωτικών μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, συνδέοντας τους με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί και μάλιστα άμεσα. Ειδικότερα δε ενόψει της συζήτησης που θα ξεκινήσει προσεχώς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη, εκεί που η Ελλάδα οφείλει να απαιτήσει ξεχωριστό, μειωμένο συντελεστή για τα νησιά μας, όπως συμβαίνει εξάλλου στην Πορτογαλία με τις Αζόρες και σε άλλα ευρωπαϊκά νησιώτικα συμπλέγματα.


Επιπρόσθετα, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που κυριαρχεί στους προβληματισμούς των Λημνιών, αλλά και του Άη Στράτη, είναι η βελτίωση της σύνδεσης των νησιών μας, τόσο ακτοπλοϊκή όσο και αεροπορική, με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, ειδικότερα τη Λέσβο που αποτελεί τη βάση της και εκεί βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες. Οφείλουμε να δράσουμε αποτελεσματικά, δίνοντας στους μόνιμους κατοίκους τη δυνατότητα να ταξιδεύουν πιο σύντομα, αυξάνοντας παράλληλα τη συχνότητα των δρομολογίων, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το τουριστικό ρεύμα προς αυτά.  Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, διεκδικώντας ακόμα καλύτερες συνθήκες για τα ακριτικά νησιά μας."