Η θεατρική κωμωδία με γνωστούς ηθοποιούς βασισμένη στα σκίτσα του Αρκά έρχεται στο Κάστρο Μυτιλήνης


«….Χαμηλές πτήσεις ζωής, υψηλοί τόνοι γέλιου…»

-Την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Καλοκαιρινή περιοδεία για τη θεατρική κωμωδία βασισμένη στα σκίτσα του Αρκά

Μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα αρχίζει η «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» του Αρκά. Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, οι ήρωες του αγαπημένου σκιτσογράφου ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν με έναν μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών. Ηρωες από τα κόμικς «Ζωή μετά»,  «Ισοβίτης», «Χαμηλές πτήσεις»,  «Καστράτο», «Μαλλί με μαλλί». Ηπαράσταση είναι μια παραγωγή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών Μέθεξις και υπόσχεται λυτρωτικό γέλιο.

Στο έργο, ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το «τέρας» που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικός της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σε ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην Κόλαση και στον Παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.

Στη «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» τα κείμενα και οι χαρακτήρες του Αρκά ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Ελληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον Αρκά και δεν φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά) οι Δημήτρης Αγοράς (που είναι και ο σκηνοθέτης), Αλέξης Βιδαλάκης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

Πέμπτη 8 Αυγούστου: Μυτιλήνη, Θέατρο Κάστρου
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά, χωρίς διάλειμμα
Έναρξη παραστάσεων: 21.30