Παραλίες κοντά στη Μυτιλήνη-Καλοκαίρι μέσα στο κέντρο

Όσοι θέλουν να μείνουν στην πόλη κατά την περίοδο των διακοπών τους μπορούν να απολαύσουν τα μπάνια τους σε κάποια από τις παραλίες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από αυτή ή στις παραλίες που βρίσκονται μέσα στα όρια της πόλης.

Κάτω από το κάστρο Μυτιλήνης βρίσκεται η παραλία Τσαμάκια. Μια οργανωμένη παραλία με beach bar που προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας μέχρι αργά το βράδυ. Λίγο πιο πέρα υπάρχει ένας μικρός κολπίσκος με χοντρό βότσαλο, η Φυκιότρυπα.


Στη Λουτρόπολη Θερμής, έναν παραλιακό οικισμό βόρεια της πόλης, θα βρείτε την παραλία Κανόνι. Από την πόλη έχει τακτά δρομολόγια αστικών λεωφορείων προς τη Θερμή, τα οποία καθιστούν την πρόσβαση στην παραλία της εύκολη ακόμη και αν δε διαθέτετε δικό σας όχημα. Στην παραλία Κανόνι αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για clubbing από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, να γευτείτε μοδάτα σνακ και κοκτέιλ. Αράξτε στις ξαπλώστρες κάτω από τις ομπρέλες, κάντε βουτιές στην άμμο και απολαύστε μουσικές.

Στον δρόμο για Θερμή θα συναντήσετε μικρές αλλά όμορφες και καθαρές παραλίες περιμετρικά των χωριών Παναγιούδα και Πάμφιλα.

Οι άλλες επιλογές που έχετε βρίσκονται από την αντίθετη πλευρά της πόλης. Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο θα βρείτε τα Κοχύλια, ένα beach bar με μια μικρή παραλία μπροστά. 

Λίγο μετά το αεροδρόμιο θα συναντήσετε την 1η και 2η καντίνα, δύο κολπίσκους με καθαρά και ζεστά νερά. Οι καντίνες διαθέτουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, τις οποίες μπορείτε να νοικιάσετε καθώς και καρέκλες για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τη θάλασσα.


Αν θέλετε να απομακρυνθείτε λίγο από την πόλη, μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία Καρπούζι με την ομώνυμη καντίνα, την παραλία της Χαραμίδας, μία οργανωμένη παραλία με άμμο στη μεγαλύτερη έκτασή της, στην οποία θα βρείτε και καταδυτική βάση, και την παραλία του Αγ. Ερμογένη, έναν γραφικό κολπίσκο με το εκκλησάκι του Αγίου Ερμογένη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παραλία είναι μικρή αλλά μαγευτική, καθώς κυριαρχούν τα πεύκα που κυριολεκτικά φθάνουν μέχρι την ακτή.

Πηγη www.lesvosgreece.gr