Στο πλευρό του Χ.Αθανασίου ο Στρατής Κυτελης- Περιόδευσαν μαζί στα χωριά Πλωμάρι, Πλαγιά και ΤρύγοναΣε Μεσοτοπο, Ταβαρι, Καλλονή, Σκάλα Καλλονής,  Πλωμάρι, Πλαγιά και Τρύγονα ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου, περιόδευσε χθες το πρωί στα χωριά Μεσότοπος και Ταβάρι.

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου όπου ενημερώθηκε από τη δραστήρια πρόεδρο κα. Ελένη Πίτσα για τη δράση του και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του (εργαστήρια, εκθετήρια, πωλητήρια, χώροι επιμόρφωσης). 

Ο κ. Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έμεινα κατάπληκτος από την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει το μεράκι αυτών των γυναικών. Με πόση φροντίδα και αγάπη εργάζονται για ένα κοινό σκοπό, για να ταξιδέψουν ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και οι γεύσεις της περιοχής μέσα και έξω από τα σύνορα του νησιού μας. Είμαι υπερήφανος που τέτοιες προσπάθειες λαμβάνουν χώρα στα απομακρυσμένα χωριά των παραμεθόριων νησιών μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, αξίζουν συγχαρητήρια».Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Ταβάρι όπου είχε μακρά συζήτηση με καταστηματάρχες της περιοχής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως την υπερφορολόγηση και τις αυξημένες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεών τους.

Στο τέλος είχε συνάντηση με μέλη του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου, όπου ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Ζαγκούλης και ο Γραμματέας κ. Μανώλης Κωνσταντιδέλλης τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Λέσβου.Ο κ. Αθανασίου τους διαβεβαίωσε ότι απόφαση της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, η δραστική μείωση της φορολογίας καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Τους δε κτηνοτρόφους διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για τη χρηματοδότηση των συνεταιρισμών, έτσι ώστε απρόσκοπτα να λειτουργούν για την επιβίωσή τους και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.Σε Καλλονή, Σκάλα Καλλονής και στα χωριά Πλωμάρι, Πλαγιά και Τρύγονα

Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου, περιόδευσε την Παρασκευή το πρωί στην Καλλονή και στη Σκάλα Καλλονής. Συναντήθηκε με κατοίκους και στελέχη της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για τα έργα πνοής, όπως ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου, ο νέος οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας –Μήθυμνας, το φράγμα του Τσικνιά, τα οποία, σε συνδυασμό και με το λιμάνι Σιγρίου, θα δώσουν σημαντική ώθηση στην πραγματική οικονομία της περιοχής καθιστώντας την Καλλονή εμπορικό, τουριστικό και αγροτικό κέντρο του νησιού μας.Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία αγωνίστηκε για αυτά τα έργα πνοής.  Με Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά μας, μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε επί Κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και είχε ως βάση το κοινό όραμά μας για την ανάδειξη των πολύπαθων και αδικημένων νησιών μας. Μετά από καιρό η φωνή μας θα ακουστεί και πάλι ισχυρή».

Το απόγευμα της Παρασκευής περιόδευσε στα χωριά Πλωμάρι, Πλαγιά και Τρύγονα, συνοδευόμενος από το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη καθώς και στελέχη του συνδυασμού του. Η πύλη εισόδου Schengen στο Πλωμάρι, η δημιουργία τρίτου Δήμου στη Νότια Λέσβο και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου ήταν τα τρία βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψή του. Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε τους κατοίκους και τα τοπικά στελέχη ότι θα εργασθεί για την πραγματοποίηση των έργων αυτών, τα οποία εξάλλου και ως Υπουργός είχε δρομολογήσει, πλην όμως, λόγω της Κυβερνητικής αλλαγής το 2015 δεν προχώρησαν.«Η Λεσβιακή ύπαιθρος έχει ανάγκη από σημαντικά έργα. Έργα που θα αναδείξουν την οικονομία και τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής, όπως η πύλη εισόδου στο Πλωμάρι. Έργα που θα διευκολύνουν τη καθημερινότητα των κατοίκων, θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό, όπως η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου», ανέφερε ο κ. Αθανασίου. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους οδηγούς ταξί της περιοχής, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου τους και άκουσε τις απόψεις τους για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.