Παρουσιάζονται οι νέοι στρατιωτικοί ιερείς από την Λέσβο


Τα...χακί ράσα ετοιμάζονται να φορέσουν οι νέοι λογαχοί και υπολοχαγοί της διεύθυνσης στρατιωτικών ιερέων του ΓΕΕΘΑ. 

Μετά την ολοκλήρωση των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 θα ενταχθούν στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων οι νέοι Ιερείς, σε σχετική τελετή που θα λάβει χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο λόγος για τον Κόμβο Προκόπιο ιερέα του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Κεραμείων που υπάγεται στην Μητρόπολη Μυτιλήνης και τον Δεληγιάννη Θεόδωρο ιερέα του Ι.Ν Παμ. Ταξιαρχών Πελόπης που υπάγεται στην Μητρόπολη Μηθύμνης. Ο πάτερ Θεόδωρος μάλιστα είναι και εθελοντής πυροσβέστης.

Οι στρατιωτικοί ιερείς είναι χειροτονημένοι ιερείς που προσλαμβάνονται από τις Ειδικές Δυνάμεις κατόπιν διαγωνισμού ως μόνιμοι αξιωματικοί Κοινών Σωμάτων. Όσοι κατέχουν πτυχίο ΑΕΙ κατατάσσονται με το βαθμό του λοχαγού ενώ οι υπόλοιποι με το βαθμό του Υπολοχαγού. Ως μόνιμοι αξιωματικοί υπάγονται διοικητικά στο ΓΕΕΘΑ ενώ ως ιερείς, πνευματικά και Κανονικά στην Ιερά Σύνοδο.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο ένας από τους 2 Λέσβιους στρατιωτικούς ιερείς θα ενταχθεί στην 98 ΑΔΤΕ και έτσι θα παραμείνει στην Μυτιλήνη