8 – 19 Αυγούστου | 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου


Φέτος, από τις 8 μέχρι τις 19 Αυγούστου, το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου θα έχει στον πυρήνα του το ΔIA-ΛΟΓΟ, το εργαλείο που έθεσε τα θεμέλια της Δημοκρατίας, ενθαρρύνοντας τις συζητήσεις, την ανταλλαγή επιχειρημάτων, τις αντιπαραθέσεις.

Φέτος, από τις 8 μέχρι τις 19 Αυγούστου, τοπρόγραμμα του 5ουΔιεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου θα έχει στον πυρήνα του το ΔIA-ΛΟΓΟ, το εργαλείο που έθεσε τα θεμέλια της Δημοκρατίας, ενθαρρύνονταςτις συζητήσεις, την ανταλλαγή επιχειρημάτων, τις αντιπαραθέσεις.

Σήμερα, που ηανάγκη του Διαλόγου είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβουτον προσεγγίζει μέσω της μουσικής,θεωρώντας ότι η τέχνη έχει την ικανότητα να αναδεικνύει τις ομοιότητες μεταξύ φαινομενικά ασυμβίβαστων αντιθέσεων.

Στις συναυλίες που θα διεξαχθούνκαι οι οποίες τιτλοφορούνταιΘέση, Αντίθεση, Διάλογος, Συμφιλίωση και Σύνθεση,η μουσική και ιδιαίτερα η μουσική δωματίου θα καταδείξει πως ο Διάλογος οργάνων και ρυθμών, η Θέση και η Άρση,οδηγούνστη Σύνθεση και προκαλούν την Αρμονία.

Διεθνώς καταξιωμένοι και βραβευμένοι μουσικοί από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν και φέτος στη Λέσβο (αλλά για πρώτη χρονιά και στη Χίο για τις προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις), για να απευθυνθούν μέσω του Διαλόγου της μουσικής, στη νόηση και το συναίσθημα.

Στο κάστρο του Μολύβου αλλά και στα σοκάκια, τις παραλίες, στην αγορά και στο λιμάνι, ο θεός Απόλλων και ο Διόνυσος, η Λογική και το Ένστικτο, θα συναντηθούν στα έργα της κλασικής μουσικής που για άλλη μια χρονιά θα ακούγονται σε έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της Μεσογείου, στη Λέσβο, στο πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου θα ανακοινωθεί σύντομα.