“Κάτω από τους κυβόλιθους. Εκθέτοντας το Μάη ‘68” από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Παν. Αιγαίου


από την ερχόμενη Πέμπτη 6 έως και τις 15 Ιουνίου στο Ισόγειο του κτιρίου Γεωγραφίας στο Λόφο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Μια αλλιώτικη έκθεση με τίτλο «Κάτω από τους κυβόλιθους. Εκθέτοντας το Μάη ’68», με αφορμή τα 50+1 χρόνια από το «Γαλλικό Μάη» οργανώνουν από την ερχόμενη Πέμπτη 6 έως και τις 15 Ιουνίου στο Ισόγειο του κτιρίου Γεωγραφίας στο Λόφο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Μουσειολογίας μαζί με το Εργαστήριο Μουσειολογίας και προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κόντρα στη λογική των δεκαετηρίδων με τις επετειακές τελετές,  μισόν αιώνα, ένα χρόνο και ένα μήνα μετά τον πρώτο κυβόλιθο που ξηλώθηκε σε κάποιο δρόμο του Quartier Latin θα παρουσιασθεί μια έκθεση, αλλιώτικη σαν τον αλλιώτικο εκείνο Μάη.


Η έκθεση επιχειρεί να «ρίξει φως» στο πολυδιάστατο χαρακτήρα της ιστορικής αυτής εξέγερσης που έγινε συνώνυμο της αμφισβήτησης των κατεστημένων κοινωνικών αξιών. Αλλά και της αναζήτησης ενός καλύτερου, έστω και ουτοπικού, αύριο.

Ξεπερνώντας τη συμβατική παράθεση πληροφοριών, φωτογραφιών και ντοκουμέντων, μεταφέρει την «ατμόσφαιρα» εκείνου του Μάη στο σήμερα. Επιδιώκοντας μια διαδραστική σχέση ανάμεσα στον επισκέπτη και το έκθεμα, αξιοποιώντας πολυμεσικές εφαρμογές, οπτικο-ακουστικά υλικά, κατασκευές,μουσική κ.ά. Στόχος της έκθεσης να παρέχει τα ερεθίσματα εκείνα που είναι ικανά να αποτελέσουν τροφή για σκέψη, να δημιουργήσουν ερωτηματικά, να προβληματίσουν και τελικά να κινητοποιήσουν τον καθένα να ψάξει τα δικά του στερότυπα, τις δικές του ουτοπίες και τους δικούς του εφησυχασμούς. «Κάτω από τους κυβόλιθους», να ανακαλύψει μερικές θρυμματισμένες αλήθειες που για αυτές αξίζει ίσως να βγούμε στο δρόμο ξανά.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Οι κοινωνικές επιστήμες σήμερα. Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση» που διοργανώνει η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νάσια Χουρμουζιάδη.

Η έκθεση

θα είναι ανοιχτή στο κοινό, από 6 έως και 15 Ιουνίου, τις παρακάτω μέρες και ώρες λειτουργίας και θα πραγματοποιηθεί.

Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή:                       9 π.μ. – 10 μ.μ.
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη:                                       7:30 μ.μ. – 10 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:                                           2251036687   

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.