Την 1η Ιουλίου το debate των πολιτικών αρχηγών - Ποιοι αρχηγοί και δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν (ΒΙΝΤΕΟ)


Στην πραγματοποίηση δημόσιας συζήτησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ, συμφώνησε η διακομματική επιτροπή για τις εθνικές εκλογές, που συνεδρίασε υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη. 

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει στο debate η Χρυσή Αυγή.

Στο debate θα συμμετέχουν οι αρχηγοί των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, δηλαδή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Συντονίστρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου, και θα συμμετέχουν οι εξής δημοσιογράφοι: Νίκος Χατζηνικολάου από τον ΑΝΤ1, Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ, Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha, Μάρα Ζαχαρέα από το Star και Έλλη Στάη από το Open.

Η επιτροπή έκρινε αναγκαίο να αποσταλεί επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του διαδικτύου.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποδοθούν από το υπουργείο προς τα κόμματα, τόσο η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, όσο και η έκτακτη ενίσχυσή τους.

Είπε ακόμα ότι η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, εφόσον παραστεί ανάγκη, πέραν της προβλεπόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και Ενημέρωσης, Χρήστος Σίμος, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ, Αλέξανδρος Οικονόμου.