Υποβαθμίζουν τα ΚΕΠ Άντισσας, Μανταμάδου και Πολιχνίτου- Μετάταξη τεσσάρων υπαλλήλων στο Δήμο Μυτιλήνης


Οργισμένη ανακοίνωση απο Σ. Ζαφειρη

«Χτύπημα κάτω απ’ τη μέση» στο νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου, επιφέρει η μετάταξη τεσσάρων υπαλλήλων από ΚΕΠ του, στο Δήμο Μυτιλήνης, καταργώντας ουσιαστικά ισάριθμες θέσεις από τα ΚΕΠ Άντισσας, Μανταμάδου και Πολιχνίτου.

«Με τη μεθόδευση αυτή, μάλιστα μία μόλις μέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για μεταβολές στο προσωπικό των δήμων, λόγω της προεκλογικής περιόδου, δυναμιτίζεται καίρια η υπόσταση του νέου Δήμου», τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Στρατής Ζαφείρης, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση πως: «δεν θα επιτρέψουμε επ’ ουδενί να μην ισχύσουν οι κανόνες ισονομίας και ισοτιμίας μεταξύ των δύο Δήμων, ό,τι επακριβώς προβλέπει το πλαίσιο για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Απαιτούμε απ’ το Δήμαρχο Λέσβου να σεβαστεί αυτή την πραγματικότητα και στο μεταβατικό στάδιο που διανύουμε να τηρήσει απαρέγκλιτα τους κανόνες που έχουν τεθεί».  

Ο κ. Ζαφείρης καλεί τον Σπύρο Γαληνό, να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση της απόφασης – εισήγησης προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την πολιτική ηγεσία του οποίου και θα ενημερώσει σήμερα κιόλας σχετικά, ζητώντας να αρθεί η αδικία εις βάρος των χωριών και του πληθυσμού της Δυτικής Λέσβου. Παράλληλα με την ίδια απόφαση, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», προκύπτει και προνομιακή μεταχείριση για τους τέσσερις μεταταχθέντες, έναντι όλων των υπολοίπων, που σύμφωνα με τις διατάξεις για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου, θα κατανεμηθούν στους δύο Δήμους που δημιουργούνται. Διαδικασία, που όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ζαφείρης «δεν θα αφήσουμε να ξεκινήσει, με μείον τέσσερις θέσεις στα ΚΕΠ Άντισσας, Μανταμάδου και Πολιχνίτου».

«Για το νησί μας, η ’’τυπική’’ εισήγηση ενός Δημάρχου για μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των ΚΕΠ του, αυτό που δηλαδή κλήθηκε το Υπουργείο να υιοθετήσει, με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη Μ. Πέμπτη, υπέχει σκοπιμότητα εις βάρος της Δυτικής Λέσβου, γιατί σύντομα ο Δήμος Λέσβου σπάει στα δύο», επισήμανε ο κ. Ζαφείρης, που με κατηγορηματικό τρόπο υποστήριξε ότι: «να ξέρουν ότι εμείς αυτή την ’’τρικλοποδιά’’ δεν θα την ανεχτούμε».