Π. Ζαφειρίου «Αυτή την Κυριακή αφήνουμε στην άκρη την αποχή, την πόλωση και τα πολιτικά συμφέροντα»


Το μήνυμα του Παναγιώτη Ζαφειρίου για το τέλος της προεκλογικής περιόδου

Δήλωση επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ και υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτη Ζαφειρίου.

Αγαπητοί συνδημότες.

Φτάσαμε στο τέρμα μιας απαιτητικής προεκλογικής πορείας, η οποία είχε αφετηρία την ανακοίνωση του ονόματος και της υποψηφιότητας του συνδυασμού μας ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου πρώτοι απ'όλους και πριν την οριστική διάσπαση του Δήμου μας, κάναμε γνωστές τις προθέσεις μας για ανάληψη της δημοτικής αρχής.

Από τα πρώτα κιόλας βήματα του συνδυασμού μας λάβαμε από εσάς τους δημότες πάρα πολλά θετικά και ενθαρρυντικά μηνύματα στήριξης, προκειμένου να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, γεγονός που πράξαμε στο ακέραιο.

Ήδη το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας απαρτίζεται κυρίως από άφθαρτα πρόσωπα και νέους ανθρώπους χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και πέρα από οποιαδήποτε πολιτική γραμμή.

Παράλληλα τον περασμένο Φεβρουάριο δημοσιοποιήσαμε στο θέατρο ΦΟΜ ένα πλήρες και ευέλικτο προεκλογικό πρόγραμμα με γνώμονα τον σεβασμό στο δημότη και στον τόπο, φτιαγμένο αποκλειστικά για να αντιμετωπιστούν τα πλείστα προβλήματα του Δήμου μας και με στόχο να απλουστευθεί σε μεγάλο βαθμό η καθημερινότητα όλων μας χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, αλλά με ουσιαστικές πράξεις και έργα. Καθ'όλη την προεκλογική μας πορεία αντιμετωπίσαμε πολλά εμπόδια, έντονη αμφισβήτηση, παραγκωνισμό και δυσαρέσκεια από συνδυασμούς, υποψηφίους και ΜΜΕ του πολιτικού κατεστημένου.

Όμως δεν απογοητευτήκαμε στιγμή, ούτε σκύψαμε το κεφάλι.

Αντιθέτως πεισμώσαμε περισσότερο και με υψηλό ηθικό οργανώσαμε πληθώρα επαφών και συναντήσεων με φορείς του τόπου μας αλλά και με απλούς δημότες κάθε δημοτικής ενότητας του νέου Δήμου μας.

Καλέσαμε με θάρρος όλους τους συνυποψηφίους δημάρχους σε προεκλογικό debate, αλλά η πρόσκλησή μας με στόχο την ενημέρωση των δημοτών για το τί πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση, πλην δύο συνυποψηφίων δημάρχων.

Αποδείξαμε λοιπόν σε όλους, ότι διαθέτουμε τόλμη, τιμιότητα αλλά και καθαρούς στόχους και για το λόγο αυτό θεωρώ πως πείσαμε για τις αγνές μας προθέσεις.

Το γεγονός αυτό φάνηκε και από την εμπιστοσύνη των δημοτών, που με περισσή αγάπη μάς καλωσόρισαν σε κάθε δημοτική ενότητα, όπου περιόδευσε ο συνδυασμός μας, αλλά κυρίως στο ενδιαφέρον και στη μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση για την τελευταία προεκλογική μου ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι, ευχόμενος σε όλους καλή επιτυχία.

Ιδιαιτέρως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω αισθανόμενος μεγάλη υποχρέωση στο πρόσωπό τους, όλη την ομάδα σχεδιασμού του προεκλογικού μας προγράμματος.

Ειδικότερα ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" στο νομικό σύμβουλο και συντονιστή του συνδυασμού Χαράλαμπο Βερβέρη, ο οποίος ακούραστα φρόντισε και εξακολουθεί να φροντίζει για όλα τα θέματα. Ξεχωριστές ευχαριστίες στον υποψήφιό μας Παναγιώτη Λύμπο, που χωρίς τη δική του αρωγή πολλές εκκρεμότητες του συνδυασμού δεν θα είχαν διευθετηθεί. Επίσης πολλές ευχαριστίες για την τόσο σημαντική συμβολή τους στις υποψήφιες Μαρία Σπυρέλλη και Μαρία Θεοδωρέλλη (υπεύθυνες για τις προεκλογικές μας θέσεις στο προσφυγικό και στην τουριστική ανάπτυξη αντίστοιχα).

Τέλος θερμές ευχαριστίες στον υποψήφιό μας Χριστόφορο Μουρουγιάννη για τη μεγάλη βοήθειά του στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας του συνδυασμού και στην εκπόνηση των προεκλογικών μας θέσεων για ένα "έξυπνο Δήμο" καθώς και στον Γιώργο Στεφάνου υπεύθυνο ενημέρωσης, ο οποίος ακούραστα και καθημερινά ήταν παρόν σε όλες τις περιοδείες και επαφές του συνδυασμού καλύπτοντας με δελτία τύπου, φωτογραφίες, βίντεο και ενημερώσεις όλη την προεκλογική περίοδο.

Όλοι τους εργάστηκαν νυχθημερόν για να ευοδωθεί η όλη μας προσπάθεια και χωρίς τη δική τους βοήθεια, ομολογώ πως δεν θα υπήρχε ο συνδυασμός μας.

Συνδημότες του νέου Δήμου Μυτιλήνης αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε αποκλειστικά για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Αυτή την Κυριακή αφήνουμε στην άκρη την αποχή, την πόλωση και τα πολιτικά συμφέροντα. Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για το καλό του τόπου μας.

Για το συμφέρον των δημοτών του νέου Δήμου Μυτιλήνης. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι στα χέρια μας βρίσκεται μια μοναδική ευκαιρία. Να κάνουμε το Δήμο μας πιο ανθρώπινο και πιο φιλικό για τον καθένα.

Αυτή η Κυριακή ας είναι η αρχή της προόδου και της ανάπτυξης.

Κάνετε λοιπόν την ψήφο σας να αξίζει.

Επειδή αξίζουμε το καλύτερο.

Επειδή ο Δήμος Μυτιλήνης πραγματικά το αξίζει!

Με βαθειά εκτίμηση και σεβασμό.
Ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου.