Ο.Α.Σ Λέσβου: Να σταματήσουν τα παιχνίδια στη πλάτη και σε βάρος των ελαιοπαραγωγών μας


Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για την δακοκτονία

Για άλλη μια φορά δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Για άλλη μια φορά ο κίνδυνος να μην ξεκινήσει η δακοκτονία στην ώρα της είναι παραπάνω από σίγουρος, αφού οι δύο ιδιωτικές εταιρίες που ενδιαφέρονται για το έργο, βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Η περσινή καταστροφική χρονιά δεν μας αφήνει περιθώρια επανάληψης του <έργου> γιατί ήδη, οι μικρομεσαίοι αγρότες του νησιού μας, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομικά θέση και καθημερινά ατενίζουν τον αφανισμό τους.

Η Ομοσπονδία απαιτεί να σταματήσουν τα παιχνίδια στη πλάτη και σε βάρος των ελαιοπαραγωγών μας. Επιμένουμε στο πάγιο αίτημά μας, η δακοκτονία να γίνετε από τη Περιφέρεια και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας του νησιού μας, χωρίς εργολάβους και εργολαβικά κέρδη. Απαιτούμε την αύξηση της χρηματοδότησης του έργου και πρόσληψη επαρκούς προσωπικού (εργάτες, αρχιεργάτες, παγιδοθέτες, γεωπόνοι), για τη κάλυψη και του πιο απομακρυσμένου ελαιώνα.

Καλούμε τους αγρότες του νησιού να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί αν συνεχιστεί η κοροϊδία θα μας βρουν μπροστά τους