Παναγιώτης Ζαφειρίου «Ο κόσμος ψήφισε με κομματικά κριτήρια και όχι αυτοδιοικητικα..»


Δήλωση του Παναγιώτη Ζαφειρίου για το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στον Δήμο Μυτιλήνης

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες του νέου Δήμου Μυτιλήνης, που τίμησαν το συνδυασμό μας με την ψήφο τους. Οφείλω όμως να σεβαστώ και όλους εκείνους, που δεν συμμερίστηκαν τις φιλοδοξίες μας για την αναμόρφωση του Δήμου Μυτιλήνης. Εύχομαι η επιλογή και η προτίμησή τους να αποδειχθούν ορθές και σωτήριες για τον τόπο μας.

Η πλειοψηφία του κόσμου μίλησε και η δημοκρατική ετυμηγορία ήταν ψήφος με καθαρά κομματικά κριτήρια και όχι η επιλογή ακομμάτιστων προσώπων για να υπηρετήσουν το Δήμο μας.

Εξακολουθώ όμως να εμμένω στην άποψή μου, ότι αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές δεν (θα πρέπει να) είναι έννοιες ταυτόσημες, γιατί πολύ απλά εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.
Θερμά συγχαρητήρια στους συνυποψηφίους μου και ιδιαίτερα σε εκείνους που θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο.

Εύχομαι ο τελικός νικητής να πράξει το καλύτερο για τον τόπο και τους δημότες. Τέλος για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους εκείνους -υποψηφίους και μη- που συνέβαλαν τα μέγιστα για ένα καθαρό εκλογικό αγώνα και μια πέρα για πέρα τίμια προσπάθεια.

Ο νέος Δήμος Μυτιλήνης αλλά και όλη η Λέσβος είναι το σπίτι μας και χρέος μας είναι να υπερασπιζόμαστε τα του οίκου μας, από οποιοδήποτε μετερίζι κι αν βρισκόμαστε. Κι αυτό σκοπεύω να πράξω, τιμώντας στο ακέραιο τις έδρες που μου εμπιστευθήκατε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο με τη δημοκρατική σας επιλογή
.
Εύχομαι τούτος ο ταλαίπωρος τόπος να βρεθεί σε δρόμους προόδου και ανάπτυξης.

Μα πάνω απ'όλα να γίνει ένας Δήμος φιλικός και φιλόξενος για δημότες και επισκέπτες. Εγώ τουλάχιστον για όλα αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά και να αντιμάχομαι καθετί, που αποσκοπεί να βλάψει και να υποβαθμίσει το ακριτικό μας νησί.

Με τιμή
Παναγιώτης Ζαφειρίου»