«Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο»: Οι θέσεις του Π. Χριστοφα για την Ψηφιακή Περιφέρεια, τη Διοίκηση και τη Διαβούλευση


Δημοσιοποιήθηκαν χτες στα Social Media οι θέσεις του συνδυασμού «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Π. Χριστοφα για την Ψηφιακή Περιφέρεια, τη Διοίκηση και τη Διαβούλευση

Αναλυτικά:

Γνωρίστε τις θέσεις μας για την Ψηφιακή Περιφέρεια, τη Διοίκηση και τη Διαβούλευση.

Τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών μας δημιουργούν σημαντικά προβλήματα τόσο στο έργο της Περιφέρειας, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών, που επιβαρύνονται και οικονομικά. Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες, που προσφέρει η τεχνολογία, και να κάνουμε βήματα προς την υλοποίηση της «Ψηφιακής Περιφέρειας».

Την ίδια στιγμή, θέλουμε να δώσουμε χώρο συμμετοχής στους πολίτες των νησιών - ιδιαίτερα των νέων - στη διαβούλευση για τα σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτική μας περιλαμβάνει:

✔️ Τη μελέτη και «ψηφιοποίηση» διοικητικών λειτουργιών και συναλλαγών των πολιτών με την Περιφέρεια, για να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος των απαιτούμενων μετακινήσεων των πολιτών μεταξύ των νησιών.

✔️ Την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας, η οποία θα λειτουργεί ως ένας ολοκληρωμένος κόμβος ενημέρωσης και υπηρεσιών μεταξύ της Περιφέρειας και των πολιτών άλλα και μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών της.

✔️ Τη λειτουργία online πλατφόρμας διαβούλευσης με τους πολίτες άλλα και πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι πολίτες ή ομάδες πολιτών θα μπορούν να αναδείξουν προβλήματα, να καταθέσουν προτάσεις και να δουν την πορεία εξέτασης των προτάσεων αυτών.

✔️ Τη δημιουργία και λειτουργία επίσημων λογαριασμών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα social media για την ενημέρωση και αλληλεπίδραση με τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο.

✔️ Αποκεντρωμένη λειτουργία Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με ουσιαστικές αρμοδιότητες στους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες.

✔️ Τη δυνατότητα συμμετοχής των Περιφερειακών Συμβούλων στα Περιφερειακά Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, η οποία ωστόσο δεν θα αντικαθιστά, άλλα θα συμπληρώνει τη φυσική τους παρουσία. Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιούνται ξανά σε όλα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

✔️ Τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου (live streaming) για να μπορεί ο κάθε πολίτης των νησιών να τις παρακολουθεί.

✔️ Τη δημιουργία επιτροπών νέων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα - ιδανικά σε συνεργασία με τους Δήμους - οι οποίες θα μπορούν να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στο https://tolmame.gr/programma/