Το πρώτο μήνυμα νίκης το στείλε η Γέρα- - Πλήθος κόσμου στην ομιλία Μαμάκου στον Παπαδο


Στον Παπάδο και στους κατοίκους της Γέρας μίλησε χτες σε ανοικτή συγκέντρωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Μιχάλης Μαμάκος.

Παρουσία πλήθος κόσμου, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του στην Γέρα και έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας στην δημοτική αρχή. Μια επόμενη μέρα που θα βρει τα χωριά του Δήμου στην πρώτη γραμμή αλλά και την πόλη της Μυτιλήνης κυρίαρχη ώστε να ξεπεράσουν οι δημότες τα τεράστια προβλήματα που τους απασχολούν και να επανέλθουν στην κανονικότητα.


Μετά το τέλος της ομιλίας, ο κ. Μαμάκος παρουσίασε τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Αλλάζουμε τον τόπο μας» στην Δημοτική Ενότητα Γέρας.

Την Πέμπτη στις 20.30 στο Πάρκο της Αγ. Ειρήνης στην Μυτιλήνη, ο Μιχάλης Μαμάκος  θα πραγματοποιήσει την  κεντρική προεκλογική του ομιλία, ενώ θα κλείσει την Παρασκευή από το Πλωμάρι.  

«Πριν από 6 μήνες πήρα την απόφαση να μπω ξανά στη μάχη για να βοηθήσω να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Ξεκινήσαμε λίγοι και στην πορεία γίναμε περισσότεροι αλλά όλοι μ’ ένα σκοπό. Να δώσουμε ζωή στα χωριά μας, να κάνουμε την καθημερινότητά μας καλύτερη και να φέρουμε ξανά το χαμόγελο σε όλους. Σ’ όλους εμάς,  που επιλέξαμε αυτή την πατρίδα για να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Γιατί σ’ αυτή την πατρίδα ζούμε όλοι μαζί και τα προβλήματά της μας αφορούν όλους. Για κάποιους οι εκλογές ίσως είναι μια ευκαιρία να προβληθούν. Για άλλους ίσως είναι μια ευκαιρία να συνεχίσουν να κάθονται στην καρέκλα που είναι σήμερα ή να πιάσουν μια άλλη και για άλλους ένα σκαλοπάτι για την πολιτική καριέρα που ονειρεύονται.


Για μένα δεν υπήρχε και δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Για εμένα υπάρχουν μόνο αγρότες που δεν μπορούν να πάνε στα κτήματά τους, νέοι που ξεριζώνονται από τον τόπο τους, χωριά που μαραζώνουν, υπηρεσίες που δεν επαρκούν, δρόμοι που έχουν παραμεληθεί… Αυτά ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε χωρίς πολλά λόγια αλλά μόνο με πράξεις. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε όλους αυτούς που βαφτίζονται από μόνοι τους αντιδήμαρχοι πριν τους επιλέξει ο λαός, όλους αυτούς που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και όλους αυτούς που κόλλησαν επάνω στις καρέκλες τους και δεν μπορούν να τις αποχωριστούν. Τα χωριά μας παραμελήθηκαν και αφέθηκαν στην τύχη τους να μαραζώσουν. Αυτά ισχύουν και για τα χωριά της Γέρας. Αγροτική οδοποιία που κάθε τρεις και λίγο χαλάει. Δεν φτάνουν όλα τα υπόλοιπα βάσανα των αγροτών που παλεύουν καθημερινά, πρέπει να αντιμετωπίσουν και κατεστραμμένους δρόμους για να πάνε στο χωράφι τους. Ένα χωράφι που βάζει ψωμί στο τραπέζι της οικογένειας και κινεί την τοπική οικονομία. Προβλήματα με το νερό όλων των χωριών. Διακοπές νερού και όταν υπάρχει νερό είναι κακής ποιότητας. Ένας βιολογικός που ακόμα να τελειώσει και μια χούφτα άνθρωποι, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την καθαριότητα όλων των χωριών της Γέρας.  Παλιά απορριμματοφόρα, που με το ζόρι κινούνται. Λακκούβες στους δρόμους των χωριών και κατεστραμμένα πλακόστρωτα. Η περιοχή στο Πέραμα πλημμυρίζει με την παραμικρή βροχή.  Όλα αυτά τελειώνουν. Φέρνουμε καλής ποιότητας νερό σε κάθε σπίτι και ελέγχουμε συνεχώς την ποιότητα των πηγών.


Τελειώνουμε το βιολογικό καθαρισμό και δίνουμε στην καθαριότητα τα εργαλεία για να κάνουν σωστή δουλειά. Ξεκινάμε άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στο Πέραμα, την Ευρειακή και τον Παλαιόκηπο δίνοντας οριστική λύση. Κάνουμε τη μελέτη για την εκμετάλλευση του παλιού Σαπουνοποιείου  και προχωράμε στη δημιουργία ενός χώρου σύγχρονου για πολλές χρήσεις.


Φτιάχνουμε τις κερκίδες στο γήπεδο του Παπάδου και πρασινίζουμε τα γήπεδα  Περάματος και  Παλαιοκήπου. Σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο τελειώνουμε την πλακόστρωση στο λιμανάκι της Ευρειακής και βρίσκουμε χώρο για νέο παρκινγκ. Όλες αυτές είναι άμεσες και γρήγορες παρεμβάσεις, που μαζί με το νέο μόλο στο Πέραμα θα μας βοηθήσουν να σπρώξουμε τα χωριά της Γέρας μπροστά. Το στολίδι της Γέρας, ο κόλπος, θα συνεχίσει να είναι πρώτη προτεραιότητα και μοχλός ανάπτυξης με τη διοργάνωση ναυταθλητικών αγώνων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο αλλά και οργανωμένων καταδύσεων, ώστε να δώσουμε ώθηση στον εναλλακτικό τουρισμό.  Με απλές, άμεσες και γρήγορες παρεμβάσεις που φτιάξαμε μαζί με εσάς, για εσάς κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη και βάζουμε τις βάσεις για μικρά και σταθερά βήματα μπροστά. Αυτές τις ημέρες, πριν τις εκλογές ακούσαμε να λέγονται πάρα πολλά.  Τόσα πολλά που είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν αυτοί που ζητούν τη ψήφο σας έχουν πραγματικά λύσεις ή θέλουν απλά να είναι πρωταθλητές των προγραμμάτων, των εντυπώσεων και των υποσχέσεων. Έχουν όντως πρόγραμμα ή απλά σπέρνουν ελπίδες για να θερίσουν εξυπηρετήσεις;  Νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο και αν νοιάζονται τι πέτυχαν τόσο καιρό από τις θέσεις ευθύνης τους;  Ζητάνε την ψήφο σας όντας εξαφανισμένοι εδώ και πέντε χρόνια,  εισπράττοντας τον παχυλό τους μισθό χωρίς να ασκούν καμία αρμοδιότητα,  χωρίς να κάνουν τίποτα από αυτά που τους ανέθεσε ο Λεσβιακός Λαός.  Ζητάνε την ψήφο σας αυτοί, που έχουν ήδη μοιράσει αντιδημαρχίες και τσακώνονται μεταξύ τους  για το ποιος θα προλάβει να κάτσει στην καρέκλα πρώτος.  Ζητάνε την ψήφος σας, χωρίς να έχουν αρθρώσει μια πρόταση, καλυμμένοι πίσω από θεωρητικές προγραμματικές δηλώσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.  Ζητάνε την ψήφο σας άνθρωποι, που έμαθαν να σέρνονται πίσω από Υπουργούς και Βουλευτές κάνοντας τις πολιτικές μαριονέτες.  Ζητάνε την ψήφο σας άνθρωποι, που δεν ξέρουν τι σημαίνει καθημερινή δουλειά και μόχθος.  Άνθρωποι, που έχουν κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα,  άνθρωποι που αμείβουν  υποτιθέμενους εθελοντές εργαζόμενους.  Άνθρωποι που υποτίθεται εκπροσωπούν τον πολιτισμό αλλά δείχνουν πιο απολίτιστοι από τον καθένα μας, έχοντας βρωμίσει όλο τον Δήμο με αφίσες τους. Δώσαμε τον αγώνα μας στις γειτονιές με ήθος και αξιοπρέπεια γιατί αυτοί είμαστε και έτσι σκοπεύουμε να διοικήσουμε την επόμενη μέρα των εκλογών. Γιατί αυτή την αλλαγή φέρνουμε και γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε.  Πολλοί είναι εκείνοι που θα ακούσετε να σας λένε ότι εσείς είστε ο οδηγός και η Πυξίδα μας, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή ή ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μόνο εμείς όμως σας λέμε ότι τώρα είναι η στιγμή να αλλάξουμε τον τόπο μας με τη φλόγα των νέων και την εμπειρία των παλιών. Με όλους εσάς, την Κυριακή στις 26 Μαΐου αλλάζουμε επιτέλους τον τόπο μας».