Παντελέων Βερρής «Εμείς οι νέοι να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας»


Από τους πιο σεμνούς και παράλληλα ελπιδοφόρους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα, ο Τέλης Βερρής μιλά σήμερα στο LesvosPost για την απόφαση του να διεκδικήσει για δεύτερη φορά την ψήφο του Λεσβιακού λαού, δηλώνει δικαιωμένος που στήριξε από την πρώτη στιγμή τον Παναγιώτη Χριστόφα και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης και ελπίδας για τα νησιά μας.

Ερ: Υποψήφιος για δεύτερη φορά στις Περιφερειακές εκλογές. Ποιος είναι ο Τέλης Βερρής και γιατί ζητά την ψήφο μας.

Απ:  Γεννήθηκα το  1986 στη Μυτιλήνη,  ο πατέρας μου κατάγεται από την Άγρα  και η μητέρα μου από την Φίλια. Τέλειωσα το Πειραματικό Λύκειο το 2004 και την ίδια χρονιά εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Λογιστικής   και Χρηματοοικονομικής όπου αποφοίτησα τον Σεπτέμβρη του 2008. Από  τον Ιανουάριο του 2010 ασκώ το επάγγελμα του Λογιστή –Φοροτέχνη στην Μυτιλήνη. Επίσης είμαι εκλεγμένος μέλος στο Π.Τ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου από το 2010 έως σήμερα όπου κατέχω την θέση του Γεν. Γραμματέα.  Είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να βοηθήσω με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει τα τελευταία 10 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας  και την καθημερινή επαφή που έχω με τους  πολίτες της Λέσβου αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας   ,  για να έχει η Π.Ε  Λέσβου  την αναπτυξιακή πορεία που της αξίζει. Θα πρέπει η νέα  γενιά να μπει μπροστά και να δώσει μια διαφορετική εικόνα στα νησιά μας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Ερ:  Ήσουν από τους πρώτους που στρατεύτηκες μαζί με τον Παναγιώτη Χριστόφα όταν ελάχιστοι πίστευαν στην υποψηφιότητα του. Σήμερα έχοντας διανύσει σχεδόν όλη την διαδρομή και διαπιστώνοντας την δυναμική του Συνδυασμού,  αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου?

Απ:  Γνώρισα τον Παναγιώτη Χριστόφα ως συνυποψήφιο στις Περιφερειακές Εκλογές  του 2014 .Εκτίμησα τον χαρακτήρα του την εντιμότητα του και έκτοτε έχουμε αποκτήσει μια φιλία που κρατάει μέχρι σήμερα  και πιστεύω θα κρατήσει  για πολλά ακόμη χρόνια. Όταν πριν 6 μήνες μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα ήθελε να τεθεί  επικεφαλής Συνδυασμού για την Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου χωρίς δεύτερη σκέψη  δήλωσα την αμέριστη συμπαράσταση μου. Θα θυμάστε βέβαια ότι ήμουν από τους πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους που ανακοίνωσε ο Παναγιώτης όταν ελάχιστοι πίστευαν στο εγχείρημα που ήθελε να πετύχει.  Σήμερα όμως βλέποντας όλους τους συνυποψήφιους μου στο ψηφοδέλτιο αλλά και την μεγάλη αποδοχή που έχει ο Συνδυασμός  του Παναγιώτη Χριστόφα από τον κόσμο της Λέσβου  αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου.

Ερ:  Μπορεί η νέα γενιά που και εσύ εκπροσωπείς, να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως την νοοτροπία των πολιτών?

Απ:  Από ότι έχετε διαπιστώσει το μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των υποψηφίων στο  συνδυασμό μας είναι νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες  και ως εκ τούτου λογικό είναι να φέρουμε κάτι καινούριο στον τρόπο διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αλλά και της ανάπτυξης των νησιών μας. Όσο για την νοοτροπία των συμπολιτών μας, θα πρέπει να θέλουν και αυτοί να αλλάξουν. Πιστεύω όμως ότι βλέποντας αλλαγή νοοτροπίας από τους διοικούντες θα αλλάξουν και οι ίδιοι.

Ερ: Προσωπικά που θέλει να ρίξει το βάρος ο Τέλης Βερρής αν εκλεγεί. Ασχολείσαι με τον αθλητισμό εδώ και μερικά χρόνια ως παράγοντας ενώ επαγγελματικά είσαι αν και νεαρός σε ηλικία ένας πετυχημένος λογιστής. Τι είναι αυτό που οραματίζεσαι  αν αναλάβεις μια θέση ευθύνης.

Απ: Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι πολύ ενεργά με τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό και κυρίως με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όντας μέλος της Διοίκησης  2  ιστορικών σωματείων του Αιολικού  και του Αετού Λουτρών. Η ενασχόληση μου αυτή, με έκανε να καταλάβω ότι η διατήρηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού έγκειται στο μεράκι και στην αγάπη ορισμένων ρομαντικών ανθρώπων που ξοδεύουν όχι μόνο χρήμα , σ’αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες  αλλά και πολύτιμο χρόνο από την προσωπική τους ζωή  για να μπορέσουν να  κρατήσουν ζωντανά   τα σωματεία τους και να έχουν οι νέοι τρόπο διεξόδου . Η περιφέρεια θα πρέπει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια γύρω από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είτε αυτό είναι ποδόσφαιρο ,είτε  είναι μπάσκετ, στίβος κτλ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ένας φορέας που θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα θέματα αθλητισμού και πολιτισμού, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει άμεσα τα όποια προβλήματα προκύψουν σε όλα τα αθλήματα που διεξάγονται στα νησιά μας . Παράλληλα πιστεύω ότι ύστερα από 10 χρόνια σχεδόν στο επάγγελμα του Λογιστή –Φοροτέχνη  έχω την γνώση  και την εμπειρία αλλά κυρίως την θέληση να βοηθήσω από οποιαδήποτε θέση ευθύνης μου δοθεί για να μπορέσει η Περιφέρεια μας  να αλλάξει εικόνα και να γίνει μια σύγχρονη  ψηφιακή Περιφέρεια.

Ερ: Γνωρίζεις πλέον καλά, αν και αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που συμμετέχεις ενεργά σε εκλογές, πως ο κόσμος είναι δύσπιστος. Γιατί να πιστέψει τον Παναγιώτη Χριστόφα και γιατί να σας εμπιστευτεί?

Απ:  Από την όποια εμπειρία έχω αποκτήσει στα 33 μου χρόνια, μπορώ να πω  ότι ο  κόσμος είναι  λογικό να είναι δύσπιστος απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εξαπατηθεί  και σε συνδυασμό με την απαξίωση  εν γένει της πολιτικής είναι απόλυτα δικαιολογημένη η στάση του αυτή. Εμείς όμως είμαστε  εδώ για να αλλάξουμε αυτήν την νοοτροπία .Ο  Παναγιώτης Χριστόφας όπως και το σύνολο σχεδόν του συνδυασμού είμαστε άτομα νέα σε ηλικία ,με καινούριες αντιλήψεις  ,με επιστημονική γνώση ,  και κυρίως όρεξη για να προσφέρουμε στο τόπο που μεγαλώσαμε, στο τόπο που εργαζόμαστε και στο τόπο που έχουμε δημιουργήσει τις οικογένειες μας.

Ερ: Γνωρίζεις επίσης πως οι περισσότεροι ασχολούνται με τα κοινά είτε για να βρουν δουλειά και εισόδημα είτε για να σταματήσουν από την εργασία τους. Εσύ , ένας πετυχημένος επαγγελματικά άνθρωπος, τι σκέφτεσαι για αυτό? Θα συνεχίσεις εφόσον εκλεγείς το επάγγελμα σου εφόσον σου δοθεί καρέκλα?

Απ: Δεν θέλω να μιλήσω για άλλους , αλλά όσο με αφορά ασκώ πάνω από 10 χρόνια το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτέχνη και δεν σκοπεύω να το εγκαταλείψω σε καμία περίπτωση. Εξάλλου η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν έχει στόχο βιοποριστικό αλλά προσφοράς στον τόπο μου και  το έχω αποδείξει τόσο με την συμμετοχή μου τα τελευταία 9 χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο του  Π.Τ του Οικονομικού Επιμελητήριου το όποιο πρωτοστάτησε στους αγώνες που δοθήκαν για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ , όσο  και την  συμμετοχή μου στο Δ.Σ του Αιολικού Μυτιλήνης που εκπροσωπεί το νησί μας επάξια στις εθνικές κατηγορίες τα τελευταία 4 χρόνια.

Ερ: Τι μήνυμα θέλει να στείλει ο Τέλης Βερρής  στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

Απ:  Οι νέοι, πέρα από την φρεσκάδα και την ενέργεια, την όρεξη που έχουν, διαθέτουν  στην πλειοψηφία τους ακαδημαϊκή κατάρτιση, έχουν σπουδάσει, έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και έχουν την ζωή μπροστά τους, να χτίσουν, να δημιουργήσουν, να παλέψουν και να φέρουν ξανά σιγά – σιγά, βήμα – βήμα την κοινωνία μας στο επίπεδο που της αξίζει. Ήρθε η ώρα να Τολμήσουμε, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Γιατί το αξίζουμε και εμείς ως νέοι σήμερα και τα παιδιά μας που θα τους παραδώσουμε την σκυτάλη αύριο….

Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.