«ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» : Στα χωριά της Λέσβου.. για ακόμα μια φορά ο Π. Χριστοφας


«Εξορμήσεις» σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του νησιού της Λέσβου είχε το πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και υποψήφιοι και υποψήφιες του συνδυασμού του επισκέφθηκαν τη Συκαμιά, την Σκάλα Συκαμιάς, τον Λεπέτυμνο, την Άργενο και το Μόλυβο, ενώ την Κυριακή βρέθηκαν σε Λαφιώνα, Σκουτάρο, Πέτρα και Στύψη και την Δευτέρα σε Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Ακράσι, Μεγαλοχώρι και Πλωμάρι.

Κατά την περιοδεία τους συζήτησαν με τους κατοίκους τα προβλήματα των περιοχών, με έμφαση σε ότι έχει να κάνει με τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τις υποδομές. Επιβεβαίωσαν αυτό, που αποτελεί κοινή αίσθηση των: ότι οι χειρισμοί της παρούσας Περιφερειακής Αρχής καλλιέργησαν την ανασφάλεια των παραγωγών και την επιδείνωση της εγκατάλειψης των μικρών χωριών. Επιπλέον, ότι ακόμα και η πιο καινοτόμα επιχειρηματική προσπάθεια, που είναι το ζητούμενο για να μπουν ξανά τα νησιά μας σε αναπτυξιακή τροχιά, σκοντάφτει σε μικρά προβλήματα, στα οποία είναι  καταφανέστατη η αδυναμία της Περιφέρειας να δώσει απλές, υλοποιήσιμες και εύκολες λύσεις.

Είναι πάγια θέση του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», ότι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, άλλα και υποδομές που θα υποστηρίξουν τους τομείς αυτούς, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τα νησιά μας, και θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτούς. 


Η Περιφέρεια οφείλει να είναι αρωγός των καινοτόμων προσπαθειών, συμπαραστάτης των παραγωγών και των επαγγελματιών. Να μην τους εγκαταλείπει, να δίνει λύσεις και να μην αφήνει προβλήματα να χρονίζουν και να σπρώχνουν τους κατοίκους του Βόρειου Αιγαίου, και ιδιαίτερα τους νέους, μακριά από τον τόπο τους. Να επενδύει σε έργα που εξυπηρετούν το αναπτυξιακό όραμα, θα βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων και δεν θα εξυπηρετούν απλά τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της εκάστοτε Περιφερειακής Αρχής.

Αυτή είναι και η προσέγγιση του Παναγιώτη Χριστόφα και των υποψηφίων του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο».