Στην Λέσβο η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά


Τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί από σήμερα Παρασκευή 17 Μαϊου μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί τον δημοτικό καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ ενώ στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κάστρο Μυτιλήνης και περιήγηση στην παλιά πόλη με επίσκεψη στο μουσουλμανικό τέμενος Βαλιδέ Τζαμί.

Το Σάββατο, 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, θα μεταβεί στις 10 το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, όπου θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η τέχνη του Ψηφιδωτού» για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί στις 11.30 το Μουσείο -Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ και το Μουσείο Θεόφιλου και στις 5 το απόγευμα στο Μουσείο- ελαιοτριβείο Βρανά, στο Παπάδο της Γέρας.
Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στην εκδήλωση “Δεν είναι όλα εφήμερα”, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, όπου θα παρουσιαστεί το έργο 10 φορέων μέσα από 11 βίντεο, από τις Εφορείες αρχαιοτήτων και τα Μουσεία.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στη Λέσβο την Κυριακή 19 Μαΐου, με επίσκεψη στις 11 το πρωί στο απολιθωμένο δάσος και στο Μουσείο του, στο Σίγρι, ενώ στις 12:30 θα μιλήσει με Προέδρους κοινοτήτων της περιοχής και πολιτιστικούς φορείς.