Δώρο για όλες τις μαμάδες | Δωρεάν σεμινάρια σε μαμάδες και γονείς για τα παιδιά από τον Ο.Κ.Π.Α Λέσβου


Από τoν Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου γίνεται γνωστό ότι:

Την Κυριακή 12 Μαΐου ήταν  η  γιορτή της Μητέρας. Φέτος ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου , κάνει ένα δώρο γνώσης για όλες τις μαμάδες πρωτίστως, αλλά και στους γονείς γενικότερα. Έτσι θα πραγματοποιηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας δωρεάν σεμινάρια με θέμα: ‘’Γονείς και παιδιά, ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. – Επικοινωνία με τα παιδιά (βάζοντας όρια και εξηγώντας την σπουδαιότητα των κανόνων)’’.

Εισηγήτρια θα είναι η κυρία Κατσιμίγα Ιωάννα, σύμβουλος ψυχικής υγείας. 

Η έναρξη των σεμιναρίων θα ξεκινήσει από την πόλη της Μυτιλήνης, την Δευτέρα 13/5 και η διάρκεια τους θα είναι 2 ώρες  και την διάθεση χρόνου στους  γονείς στο τέλος της παρουσίασης, για απορίες ή προσωπικές συμβουλές αν το επιθυμούν. Πληροφορίες στους κατά τόπους Παιδικούς.

«Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους τους γονείς, ειδικά όμως στις μαμάδες  πως  η θέσπιση των ορίων είναι μια διαδικασία που μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή και δημιουργεί τον αυριανό πολίτη. Μπορεί να συνοδεύεται από δοκιμασίες, λάθη, επιτυχίες, γκρίνιες ή χαμόγελα, όμως στο τέλος είναι εμπειρία βίωσης της πραγματικότητας που φωτίζει και καθοδηγεί το παιδί. Το όρια είναι Αγάπη, είναι φροντίδα , είναι κανόνες, είναι όχι αιτιολογημένο και συνιστούν μια υπεύθυνη  και ώριμη στάση των γονιών προς το παιδί. Έτσι μιας και τον σημαντικότερο ρόλο του γονιού ποτέ δεν μας τον δίδαξε κανένας, εμείς στα πλαίσια των δράσεων μας , φέτος, ειδικά για τις μαμάδες, προγραμματίσαμε την δράση μας αυτή. Ευχαριστούμε την κ. Κατσιμίγα για την διάθεση προσφοράς των γνώσεων και του χρόνου της. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες να είναι γερές  να συνεχίζουν το μεγαλείο της προσφοράς τους!»

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ
Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος  Ν.Π.Δ.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»