Η Λέσβος όπως της Αξίζει : «Η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα για τον «νταή» που κλώτσησε αδέσποτο στην Μυτιλήνη»


Καταδίκη επίθεσης σε αδέσποτο σκύλο στην Μυτιλήνη από τον συνδυασμό «Η Λέσβος όπως της Αξίζει» και επικεφαλή υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης τον Π. Ζαφειρίου

Δελτίο Τύπου του ανεξάρτητου υποψηφίου δημοτικού συνδυασμού
"Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ"

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εντελώς εκτός λογικής και ανθρωπιάς άδικη επίθεση δημότη σε βάρος αδέσποτου ζώου, την οποία ορθώς κατήγγειλαν πολλοί συνδημότες μας καθώς και η Φιλοζωική Οργάνωση Κιβωτός Μυτιλήνης.

Η έκπληξή μας όμως έγινε ακόμα μεγαλύτερη καθώς πληροφορηθήκαμε, ότι ο εν λόγω "νταής" τυγχάνει υποψήφιος σε κοινοτικό ψηφοδέλτιο της πόλης μας. Δυστυχώς τέτοιου είδους συμπεριφορές αποδεικνύουν πως υπάρχουν στιγμές, που ο άνθρωπος αποδεικνύεται κατώτερος των ζώων και η όποια πρόθεσή του να ασχοληθεί με τα κοινά (αλλά και με έννοιες υψηλές όπως προσφορά, ανιδιοτέλεια κ.λ.π.) δεν τον καθιστά απλώς ακατάλληλο για κάτι τέτοιο, αλλά παράδειγμα προς αποφυγή και απόρριψη.

Έχοντας τη βεβαιότητα, ότι η δικαιοσύνη θα συμπεριφερθεί στον εν λόγω "υποψήφιο" όπως πραγματικά του αρμόζει (και με τρόπο πολύ πιο ανθρώπινο και πολιτισμένο σε σχέση με τη δική του απρεπή συμπεριφορά) καταλήγουμε στη θλιβερή διαπίστωση, πως μερικοί θα έπρεπε προτού θέσουν υποψηφιότητα για τα κοινά , να θέσουν πρωτίστως υποψηφιότητα για το δικαίωμα να λέγονται και να αποκαλούνται άνθρωποι.

Οι θέσεις του συνδυασμού μας σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων αλλά και με εκείνο της κακοποίησής τους είναι ήδη γνωστές από τη δημοσίευση του προεκλογικού μας προγράμματος με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας.

Το ίδιο γνωστές είναι και οι διατάξεις του ισχύοντος νόμου.

Μένει μόνο σ'εμάς να αποδεικνύουμε κάθε στιγμή τον πολιτισμό, την ευαισθησία και την ανθρωπιά, που διαθέτουμε.