Betmasters: Τελικός ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο κύπελλο


Τρίτος συνεχόμενος τελικός κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Θα κερδίσει πάλι ο ΠΑΟΚ ή θα σηκώσει την κούπα η ΑΕΚ;

Μεγάλο ματς αναμένεται να γίνει σήμερα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι δυο ομάδες έχουν σαρώσει τους τίτλους τα τρία τελευταία χρόνια, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει πάρει δύο κύπελλα και ένα πρωτάθλημα και την "ένωση" να έχει πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα. Για τους "κιτρινόμαυρους" αυτός θα είναι ο τέταρτος συνεχόμενος τελικός κυπέλλου που προκρίνονται, έχοντας κερδίσει μόνο τον έναν, αυτόν κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα τρόπαια, ενώ έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του.

Φυσικά, όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί γύρω από αυτόν τον αγώνα τις τελευταίες μέρες. Μέχρι και λίγες μέρες πριν, δεν ήταν σίγουρο ούτε οτι θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ούτε αν θα έχει θεατές, ούτε καν η ώρα έναρξής του. Τελικά, επικράτησε η γνώμη του Υπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για τελικό στο ΟΑΚΑ, χωρίς θεατές. Οι δύο ομάδες θα πάρουν από 120 προσκλήσεις, ενώ κάποιες εκατοντάδες ακόμη θα πάρει η ΕΠΟ, για να τις διαθέσει στους χορηγούς. Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι οτι θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε ελληνικό αγώνα το VAR, ενώ για δεύτερη σερί χρονιά, ο διαιτητής θα είναι ξένος.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα, με χαρακτηριστική άνεση και τώρα θέλει το νταμπλ. Οι απουσίες των Βιερίνια και Μαουρίτσιο είναι πολύ σημαντικές, αλλά καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει το βάθος του πάγκου του "δικεφάλου" του Βορρά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τους Θεσσαλονικείς, είναι το κατά πόσον θα μπορούν να είναι συγκεντρωμένοι σε ένα ματς, μετά από τη φιέστα και να πανηγύρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μήπως έχουν αδειάσει, όπως έπαθε και πέρσι η ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ, αν δεν πάρει το κύπελλο, θα έχει κάνει μια απολύτως αποτυχημένη χρονιά. Το μόνο που θα έχει να θυμάται, είναι η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα εκπληκτικά παιχνίδια με Σέλτικ και Βίντι. Άντε και το μεγάλο ματς με την Μπενφίκα στους ομίλους. Βεβαίως, τα 25 εκατομμύρια που πήρε η διοίκηση, θα βοηθήσουν πολύ στην κατασκευή του κυπέλλου, οπότε οικονομικά, η χρονιά δεν πήγε άσχημα. Αν πάρει το κύπελλο, τότε δύσκολα θα φύγει ο Χιμένεθ και η σεζόν θα θεωρηθεί ως σχετικά καλή. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι φέτος, κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά στις αποδόσεις, στην στοιχηματική ιστοσελίδα του Stoiximan, ο άσος πληρώνει επί 2,45, η ισοπαλία με 3,35 και το διπλό με 2,90. Φαβορί το Under 2,5 με 1,55, ενώ το Over 2,5 δίνει 2,40.

Το οτι το γήπεδο δεν θα έχει οπαδούς των δύο ομάδων, διασφαλίζει τουλάχιστον οτι δεν θα έχουμε συμπλοκές. Πάντως, αν θυμηθούμε τον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ πριν τρία χρόνια, που πάλι ο τελικός είχε γίνει στο άδειο ΟΑΚΑ, δεν έλειψαν τα έκτροπα, αφού οι ομάδες είχαν δώσει προσκλήσεις σε όλα τα… καλόπαιδά τους. Ας ελπίσουμε οτι θα γίνει ένα καλό ματς και οτι θα πανηγυρίσει ο καλύτερος.