«Να μαγευτώ και να μεθύσω...Όταν η ποίηση συναντά την μουσική» στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης


Το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης 'Γιάννης & Αριστείδης Δελής" θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 21 Μάϊου 2019, στις 8μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης εκδήλωση αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση με τον τίτλο 'Να μαγευτώ και να μεθύσω...Όταν η ποίηση συναντά την  μουσική".


Η εκδήλωση  χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο μέρος περιλαμβάνει σύντομη ομιλία για την μελοποιημένη ποίηση από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Παναγιώτη Σκορδά, φιλόλογο. 
Στο δεύτερο μέρος  μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου θα παρουσιάσουν  τη ζωή και του έργο πέντε γνωστών ποιητών (Οδυσσέα  Ελύτη, Νίκο Γκάτσο, Τάσο  Λειβαδίτη, Κ.Π. Καβάφη, Γιάννη Σκαρίμπα) και θα  απαγγείλουν  ποιήματά τους.

Στο τρίτο μέρος η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα, όπως:            «Τραγούδι κοριτσιού (Γεια σου κύριε Μενεξέ)»,  Στίχοι :Οδυσσέας Ελύτης-Μουσική: Δημήτρης Λάγιος,             «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, Μουσική: Δημήτρης Λάγιος, «Κεμάλ», Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, «Σπασμένο καράβι»,  Στίχοι: Γιάννης Σκαρίμπας, Μουσική: Γιάννης Σπανός,            «Δρόμοι που χάθηκα»,  Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, κά.

Επιμέλεια παρουσιάσεων-απαγγελιών: Άρτεμις Μυλοπτέρη, φιλόλογος  6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
Επιμέλεια-διδασκαλία μελοποιημένων ποιημάτων :  Μυρσίνη Γαλετσέλη, Μουσικός 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Η εκδήλωση εντάσσεται  στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που πραγματοποιεί  το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης το σχολικό έτος 2018-2019 το “Γιάννης & Αριστείδης Δελής” με θέμα την Μελοποιημένη Ποίηση.

Υπεύθυνοι προγράμματος: Παναγιώτης Σκορδάς, Μυρσίνη Γαλετσέλη, Άρτεμις Μυλοπτέρη