Οι εκπαιδευτικές δράσεις του 6ου Γυμνάσιου Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής»


Το διήμερο 7 και 8 Μαΐου 2019 το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής» συμμετείχε σε δύο πολύ αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη, 7  Μαΐου τα δύο τμήματα της Γ’ Γυμνασίου πήραν  μέρος στο θαυμάσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ.


Την Τετάρτη, 8 Μαΐου, δύο τμήματα της Α΄ και της Β΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, στον Ασώματο  και πήραν μέρος στο  εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μονοπάτι της ελιάς». Ξεναγήθηκαν από τον ιερέα στον  Ιερό Ναό Ταξιαρχών και στο Λαογραφικό Μουσείο και στη συνέχεια   περπάτησαν τη διαδρομή Ασώματος-Άγιοι Ανάργυροι.  Η δράση ολοκληρώθηκε με το άλεσμα σιταριού, ζύμωμα και παρασκευή ψωμιού στις εγκαταστάσεις του νερόμυλου «Μυλέλια».

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση του σχολείου μας είναι το αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση με τίτλο «Να μαγευτώ και να μεθύσω… Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Μαΐου, στις 8μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης.

Ο Διευθυντής
Παναγιώτης Σκορδάς
Φιλόλογος