Χρήσιμη η ενημερωτική συνάντηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 στην Μυτιλήνη


υπό την Αιγίδα του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στα γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου,  ενημερωτική συνάντηση, υπό την Αιγίδα του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, με τους Προέδρους και των μέλη των Λυκειακών Επιτροπών των Πανελλαδικών Εξετάσεων του σχολικού έτους 2018-2019.


Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται ενεργά στις εν λόγω εξετάσεις αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες για την παροχή  Πρώτων  Βοηθειών και τη φροντίδα που θα πρέπει να δίνεται σε κάθε πρόσωπο που υφίσταται μια ξαφνική αρρώστια ή έναν ξαφνικό  τραυματισμό με σκοπό τη διατήρηση της ζωής και την πρόληψη μιας κατάστασης από την επιδείνωση.

Ακόμη, εξίσου σημαντικές ήταν οι πληροφορίες που λάβαμε σχετικά με το χειρισμό κρίσεων που προκαλούνται σε στρεσογόνες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου, κα. Παπαδανιήλ Μαρία, η οποία απεύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τη σημαντικότητα της γνώσης διαχείρισης κρίσεων και παροχής πρώτων βοηθειών.


Ευχαριστούμε από καρδιάς την Παιδοψυχίατρο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κα. Μήλτσιου Ελένη, και τους εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, κ. Καυλακώνη Γεώργιο και Χαμαλέλλη Παναγιώτη, που παρόλο το φόρτο εργασίας, συνεργάστηκαν άψογα με την Υπηρεσία μας και είχαμε θετικό και παραγωγικό αποτέλεσμα.

Ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου
Μιχαήλ Ε. Καπιωτάς
Φυσικός
Περιβ. Χαρτογράφος, MSc