«Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»- Στην Αγιασο ο Παναγιώτης Ζαφειριου (PICS)


Στην Αγιασο περιόδευσε χτες ο συνδυασμός «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ανεξάρτητου συνδυασμού του "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ" και συγκεκριμένα τους Δέσποινα Βερναδου, Χρήστο Αντωνακέλλη, Ιάκωβο Βρανη, Ιωάννη Μολυβιατη, Κωνσταντίνο Στεφάνου, Ευστρατία Βερναδου, Μαρία Σιταρα και Παναγιώτη Λύμπο, περιόδευσε χτες Τετάρτη 17 Απριλίου στην Δ.Ε Αγιάσου.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος μαζί με την υποψηφία δημοτικό σύμβουλο της Δ.Ε Αγιασου Δέσποινα Βερναδου και με τους παραπάνω υποψηφίους, αφού πρώτα επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνέχισαν την περιοδεία τους σε διάφορα καταστήματα και καφενεία ακούγοντας και καταγράφοντας τα προβλήματα των δημοτών. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το αναγνωστήριο Αγιάσου όπου και συνομίλησαν με τον πρόεδρο κ. Κλεάνθη Κορομηλα.


Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησε το πλούσιο πολιτιστικό έργο που επιτελεί το αναγνωστήριο στην ευρύτερη περιοχή της Αγιασου, αλλά και η συμβολή αυτού στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του χωριού με την αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά που περνάει από γενιά σε γενιά, όπως είναι η ιστορία της εκμάθησης μουσικών οργάνων στα παιδιά του χωρίου και οι θεατρικές παραστάσεις.
Το σημαντικότερο όμως είναι η εκμάθηση του πιο παραδοσιακού μουσικού οργάνου που χαρακτηρίζει την Αγιασο και αυτό δεν είναι άλλο από το σαντούρι.


Στη συνέχεια αναλύθηκε το θέμα της εκτεταμένης ζημίας του κτηρίου του αναγνωστηρίου, η οποία άγγιξε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Βέβαια χρήζουν αναφοράς οι αξιέπαινες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, καθώς και η συνεργασία του Γενικού Γραμματέα κ. Χαραλαμπου Κασίμη με τον βουλευτή Λέσβου κ. Γιώργο Παλλη, οι οποίοι μερίμνησαν να βρεθούν πόροι 510.000 ευρώ μέσα από ένταξη του αναγνωστήριο σε πρόγραμμα λίντερ.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου επικροτώντας αυτή την πρωτοβουλία επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η προτροπή όλων των αρμοδίων φορέων να συνδράμουν τα μέγιστα, προκειμένου αυτό το κόσμημα του πολιτισμού που ακούει στο όνομα Αναγνωστήριο Αγιασου, να συνεχίσει να λάμπει προσφέροντας απλόχερα πολιτισμό σε μικρούς και μεγάλους.