ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Η Ανάσταση έφτασε, οι εκλογές αργούν.....» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019»

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Συνήθως την Μεγάλη Εβδομάδα πρωταγωνιστές είναι οι ιερωμένοι. Λογικό; Λογικότατο. Τούτη τη φορά όμως είχαμε και γκεστ-σταρς. Ποιους; Τους υποψηφίους οι οποίοι έτρεχαν από εκκλησία σε εκκλησία προκειμένου να εκτελέσουν τα προεκλογικά τους καθήκοντα. Σε κάποιες εκκλησίες εμφανίστηκαν και συνωστισμοί υποψηφίων. Χτες σας ενημερώσαμε για τον συνωστισμό υποψηφίων στην Καλλονή παρόντος μάλιστα του Μητροπολίτη Μηθύμνης. Παραλείψαμε να σας πούμε ότι πλην Χαράλαμπου Αθανασίου, Χριστιάνας Καλογήρου, Νίκου Χήρα και Στρατή Κυρατζή, παραβρίσκονταν επίσης ο Ταξιάρχης Βέρρος, ο Δημήτρης Βουνάτσος, ο Στρατής Ζαφείρης και αρκετοί υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των δυο γαλάζιων συνδυασμών.

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ Γυρίζει από εκκλησία σε εκκλησία αλλά δεν έχουμε εντοπίσει φωτογραφία του. Προφανώς τέτοιες μέρες θέλει να παραμείνει αθέατος. Πάντως σάρωσε τις εκκλησίες που βρίσκονται στον άξονα Καλλονής, Σκουτάρου, Μανταμάδου! Ενδιάμεσα έδωσε και μια συνέντευξη στην ΕΡΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Το ζήτημα είναι σοβαρό. Είχε ή δεν είχε γενέθλια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. Διότι προ ημερών το διέψευσε στο facebook και τζάμπα δίναμε τις ευχές. Τώρα τον βλέπουμε να σβήνει τούρτα γενεθλίων στη Χίο και μάλιστα να γίνεται πρώτο θέμα στα εκεί αδηφάγα μέσα ενημέρωσης! Ότι και να συμβαίνει εμείς του ευχόμαστε χρόνια με υγεία κι ευτυχία. Κι αντου κάτσει και η Περιφέρεια … καλοφάγωτη!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Τη μητέρα της φιλοξενεί η οποία παρά την ηλικία της την συνοδεύει τούτη την Μεγάλη Εβδομάδα στις διάφορες εκκλησίες που παρίσταται. Μεγάλη Πέμπτη ήταν στην Καλλονή ενώ χθες  Μεγάλη Παρασκευή παρακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου στην Μητρόπολη. Μετά κατευθύνθηκαν σε παρακείμενο ουζερί για νηστίσιμα. Στην φωτογραφία εικονίζεται μαζί με τον Μητροπολίτη Χίο σε πρόσφατη επίσκεψη της στο γειτονικό νησί.




ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Αναστολή της προεκλογικής περιόδου λόγω Πάσχα.  Για εκείνον και μόνο! Γιατί οι συνεργάτες του εργάζονται για να είναι έτοιμο το προεκλογικό πλάνο μετά τις εορτές του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Έχοντας προεκλογικά περιοδεύσει όλα σχεδόν τα χωριά του Δήμου, το βάρος μετά θα πέσει στις γειτονιές της Μυτιλήνης ενώ θα ξαναεπισκεφτεί τα περισσότερα χωριά.




ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ Παρά την έντονη προεκλογική περίοδο βρήκε την ευκαιρία και έφτιαξε τσουρέκια τα οποία και τα αποθανάτισε στον φωτογραφικό φακό γράφοντας χαρακτηριστικά. «Μέσα σε όλα αυτά, έτοιμα και τα τσουρέκια. Και του χρόνου με υγεία!»














ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Περιοδεία στην Κεντρική Αγορά της Μυτιλήνης έκανε επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων συμβούλων του. Με μια πρωτοτυπία. Νεαρά παιδιά προσέφεραν στους περαστικούς και τους καταστηματάρχες κόκκινα αυγά! Τώρα εάν αυτό αποδώσει θα φανεί στο ταμείο της 26ης Μαΐου. Στη διάρκεια της βόλτας συναντήθηκε με το κλιμάκιο του Μιχάλη Μαμάκου που επίσης περιόδευε στην κεντρική αγορά ενώ αργότερα στο καφέ Πανελλήνιο συναντήθηκε με τον Κώστα Μουτζούρη που με στελέχη του Χαράλαμπου Αθανασίου, έπινε καφέ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ Στην Χίο βρίσκεται από την Μεγάλη Πέμπτη όπου περιοδεύει σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε χωριά του νησιού. Συνοδεύεται από τους Περιφερειακούς υποψηφίους Γιούλα Αργυρούδη και Δημήτρη Κουντουριάδη. Την Δευτέρα θ΄ αναχωρήσει για Σάμο και μετά για Ικαρία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Αυτός κι αν είναι που κάνει …. τρελή προεκλογική περιοδεία. Έχουμε και λέμε. Σήμερα βράδυ γυρίζει από την Χίο. Αμέσως φεύγει να κάνει Ανάσταση στο χωριό του Πολιχνίτο. Και την Δευτέρα με το πλοίο της άγονης γραμμής φεύγει για Ικαρία! Κι ακόμα έχουμε μπροστά έναν μήνα…
.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ Μήνυμα sms έστειλε στα μέλη του ΚΙΝΑΛ με ευχές. Και δεν ήταν ο μόνος που αξιοποίησε την δυνατότητα αυτή. Πολλοί υποψήφιοι έστειλαν εκατοντάδες μηνύματα sms σε φίλους και γνωστούς. Τώρα πόσα απ΄ αυτά θα πιάσουν, στο τέλος που θα γίνει και ταμείο…

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΔΟΥ Ομάδα δημοτών του χωριού μας ενημερώνει την βούληση της για κάθοδο και δεσμεύονται: 

Η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης με αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων
Η κατασκευή κερκίδων και η διαμόρφωση του περβάλλοντα χώρου του γηπέδου
Η αναβάθμιση του πάρκου και της παιδικής χαράς
Η επισκευή του κτιρίου του Δημαρχείου και του κτιρίου της «Ανεμώνης»
Η ομάδα αποτελείται από τους: Αλεξάνδρου Δημήτριος του Γεωργίου, Αργυρέλλης Νικόλαος του Ιωάννη, Βελισσαρίου Ευστρατία του Ευστρατίου, Γλιγλής Παναγιώτης του Άγγελου, Κάιτατζη Παρασκευή του Παναγιώτη, Καμάτσος Ευστράτιος του Κωσταντίνου και Σπυρέλλης Νικόλαος του Σπυρίδων

Με την ευκαιρία. Όσοι επιθυμείτε υποψήφιοι σε τοπικές εκλογές, μπορούν να μας στέλνουν τα ονόματα των συνδυασμών τους και λίγα λόγια για δημοσίευση. !

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΡΕΣΟΥ-ΑΝΤΙΣΣΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ

Συνεχίζουμε το εκλογικό μας οδοιπορικό ανά Δημοτική Ενότητα και τούτο το Σάββατο κάνουμε στάση στην Δ.Ε. Ερεσού-Αντίσσης.  Ισχυρή εδώ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σ΄ ένα πράσινο κάστρο παλαιότερα. Σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσει αναδεικνύεται πρώτο κόμμα πλην στις εκλογές του Μαΐου 2012 που συνολικά τότε η ΝΔ είχε πάθει καθίζηση. Παραδοσιακά ισχυρή η παρουσία του ΚΚΕ που τα τελευταία όμως χρόνια έχει μειωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ του πήρε ένα ποσοστό το μεγαλύτερο ποσοστό το πήρε από το ΠΑΣΟΚ το οποίο από το 41% περίπου έπεσε στο 9%. Η Χρυσή Αυγή από σχεδόν μηδενικό ποσοστό έχει ανέβει στο 5,46%. Οι σταυροί των υποψηφίων βουλευτών από τις εκλογές Ιανουαρίου 2015 (στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 είχαμε λίστα) έχουν τη δική τους αξία. Πρώτος κι εδώ  ο Χαράλαμπος Αθανασίου αλλά οι επόμενοι έξη υποψήφιοι προέρχονται από την Αριστερά! Τέσσερες του ΣΥΡΙΖΑ και δυο του ΚΚΕ.  Καλή παρουσία από το πράσινο στρατόπεδο η Βάσω Χοχλάκα η οποία για τρεις ψήφους πέρασε τον Παύλο Βογιατζή.




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ισχυρό» το σύνθημα και ο Νάσος Γιακαλής ήρθε πρώτος αφήνοντας πίσω την Χριστιάνα Καλογήρου. Πολύ πιο πίσω η Αγλαΐα Κυρίτση ενώ ο Στρατής Κόρακας λίγο αύξησε το ποσοστό των βουλευτικών. Οπότε και στους υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους πρώτος αναδείχθηκε ο πράσινος Σωτήρης Καρδάρας. Η Μάρθα Μπεριστιανίδου από πλευράς Χριστιάνας Καλογήρου πήρε τους πιο πολλούς ψήφους ξεπερνώντας τον Θοδωρή Βαλσαμίδη. Λογικό μια και κατάγεται από την περιοχή.




ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

Εδώ για καμιά πενηνταριά ψήφους ο Σπύρος Γαληνός κέρδισε τον Φώτη Ξύδα. Πολύ μακριά ο Στράτος Γεωργούλας και η Νίκη Τσιριγώτη που απλώς διατήρησε τα ποσοστά του κόμματος. Στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους πρωτιά για τον Μιχάλη Ρούση με δεύτερο τον Αντώνη Κουμαρά. Και οι δυο τους προέρχονται από αυτή την περιοχή, ενώ τρίτος ο Στρατής Κυρατζής




ΕΥΧΕΣ Καλή Ανάσταση και πολλές ευχές για υγεία ευτυχία. Να έχουμε υπόψη ότι το μεγαλύτερο αγαθό είναι η υγεία μας. Κι αυτό έχει σημασία. Όλα τ΄ άλλα έρχονται και παρέρχονται. Θα τα πούμε την Λαμπροτρίτη…



Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ