ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Ξέρω τι έκανες το Πάσχα .....» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«ΛαμπροΤριτη 30 Απριλίου 2019»

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΙΗΣΗ:

Ο Φλώρος είναι πονηρός κι ο Κατσαβέλλης μάγκας,
δήμαρχο θα βγάλεν στα κρυφά, σας έχουνε για πλάκα.
Γι αυτό κατσείτε όμορφα, μη κνιέστε μες το κόσμο,
γιατί ο Μάης είναι κοντά και θα σας πιασεν κότσο!!!!
Το νου σας έχετε παιδιά, τα πράματα είναι σοβαρά,
Πάμφιλα και Αλυφαντά θα σας κάνεν την ζημιά.

Κάτι το καλοκαιριάτικο Πάσχα, κάτι η αυριανή Πρωτομαγιά, πιστός φίλος της στήλης ενεπνεύσθη βλέποντας προεκλογική ομήγυρη στα Λουτρά, τους στίχους που διαβάσατε παραπάνω. Τους παραθέτουμε περιμένοντας του επόμενους … ψάλλοντας άλλους συνδυασμούς! Αυτούς βέβαια που αντέχουν διότι μερικοί δεν αντέχουν ούτε μύγα στο σπαθί τους!
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (1) Το Πάσχα ήρθε κι έφυγε, αύριο λοιπόν και η Πρωτομαγιά και μετά πάμε φουλ για την τελική ευθεία. Και είναι όλοι έτοιμοι. Ακόμα και ο συμπαθής γηραιός φίλος του Κώστα Μουτζούρη ο οποίος ενεφανίσθη να φέρει στο πέτο του την φωτογραφία του υποψηφίου Περιφερειάρχη. Ο πρύτανης πέρασε τις άγιες μέρες του Πάσχα στην Λέσβο όπου κυριολεκτικά όργωσε το νησί μας. Από τα γνωστά καφέ Πανελλήνιο και Μαρίνα μέχρι σε στρατιωτικά φυλάκια τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά με στρατιωτικούς. Από το Πλωμάρι όπου έκανε ανάσταση μέχρι στο ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου στη Λουτρόπολη Θερμής. Από τον Μόλυβο στο τρικούβερτο γλέντι στον Παλαιόκηπο! Κι αμέσως αναχώρησε για Σάμο πας και του κάτσει ένα βαρβάτο όνομα. Ποιο; 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (2) Ο οποίος πρύτανης  κυκλοφορούσε έχοντας δίπλα του πότε τον Δημήτρη Βουνάτσο, πότε τον Άρη Χαζηκομνηνό. ΄Η ενίοτε και τους δύο μαζί! Όπου και οι τρεις μαζί βρέθηκαν σε καφετέρια της Λ. Θερμής και ποζάρισαν για σχετική φωτογραφία. Μπροστά στο κατεστραμμένο Σάρλιτζα! Ο πρύτανης ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος διότι όπου πήγαινε άκουγε χαρμόσυνα νέα. Ποια; Πως ο συνδυασμός του είναι πρώτος και πάει δεύτερο γύρο θεωρώντας ότι η αντίπαλος του Χριστιάνα Καλογήρου μένει τρίτη! Το ερώτημα βέβαια που ανακύπτει είναι τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο και πως θα δημιουργηθεί η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής. Πάντως έχουμε φωτογραφικά στοιχεία (τα οποία για ευνόητους λόγους δεν θα σας παρουσιάζουμε), για έναν μεγάλο πλειοψηφικό … γαλάζιο συνασπισμό.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (3) Στο μεταξύ έκλεισε τον συνδυασμό του για την Λέσβο όπου βγάζοντας δύο άτομα που είχε ανακοινώσει(Γιώργος Σίμος και Λάκης Κονταξής) έβαλε τον Μιχάλη Δήσσο γιό του ιερέα του Ταξιάρχη Μανταμάδου. Και τον Δημήτρη Γέραλη που είναι πρόεδρος Συνδέσμου Υδραυλικών Λέσβου. Επίσης ανακοίνωσε τους  ΛΑΝΤΟΥΡΗ Παναγιώτη Μουσικοσυνθέτης, Πρόεδρος Ενώσεως Φίλων Καζαντζίδη (Λήμνος). Τον ΚΑΝΤΑΡΑ Στέλιο  Απόστρατος Ανώτατος Αξιωματικός  Ε. Δ. ε.α. (Λήμνος), τον  ΚΥΔΩΝΙΕΥ Στέλιο Απόστρατος Ανώτατος Αξιωματικός  Ε. Δ. ε.α. (Σάμος) και ΚΟΝΔΥΛΑ Φραντζέσκα
Τουριστικές Επιχειρήσεις (Ικαρία)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Δεν καταλαβαίνει τίποτα συνεχίζει τον αγώνα της βέβαιη ότι θα περάσει στον επόμενο γύρο. Γιόρτασε το Πάσχα στη  Λήμνο μαζί με τη εορταζόμενη μητέρα της Γεωργία και τον γιό της Δούκα. Να σημειώσουμε ότι στη ζωή της ο αριθμός 4 έχει τη δική του αξία. Το 1964 γεννήθηκε, το 1974 εκλέχτηκε βουλευτής ο πατέρας της Δούκας, το 1994 γεννήθηκε ο γιός της, το 2004 εκλέχτηκε βουλευτής και το 2014 εκλέχτηκε Περιφερειάρχης! Κάτι συμπτώσεις!  Θεωρεί ότι στο νησί θα έλθει άνετα πρώτη όχι μόνο γιατί είναι τόπος καταγωγής αλλά και γιατί θεωρείται αδύνατο εκεί το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη. Εκεί ανάμεσα στα άλλα παρακολούθησε και ιπποδρομίες στην Καλλιόπη, ένα έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Εκείνος πάλι γιόρτασε  χαλαρά και οικογενειακά το Πάσχα. Ισα ίσα που το πρωί του Πάσχα ήπιε έναν καφέ σε καφέ της Προκυμαίας  με τον πρώην Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη. Αλλά από το βράδυ του Πάσχα επανήλθε δριμύτερος στις προεκλογικές του δραστηριότητες.  Παραβρέθηκε στην λιτανεία του Αϊ Γεώργη στα Λουτρά, την επομένη Δευτέρα της Λαμπρής στο πανηγύρι του Αϊ Γιώργη στην Λουτρόπολη Θερμής, μετά είχε συνάντηση με την Ηγουμένη του Αγίου Ραφαήλ, στη συνέχεια πήγε στο πανηγύρι στον Παλαιόκηπο, στο Πέραμα ...χτύπησε μια σοκολατίνα μαζί με τον Χαράλαμπο Αθανασίου και την υποψήφια Ευρωβουλευτή Μισέλ Ασημακοπούλου που βρισκόταν στο νησί μας. Η τουρνέ έκλεισε με τις αλογοδρομίες στα Κεραμειά! 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γιόρτασε το Πάσχα στα βόρεια του νησιού, κάπου μεταξύ Καλλονής, Αγίας Παρασκευής ενώ χτες μεσημέρι κατέβηκε στα νότια για να υποδεχθεί  την υποψήφια ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Την οποία μόλις την παρέλαβε από το αεροδρόμιο την πήγε στο πανηγύρι που είχε στηθεί στον Παλαιόκηπο. Εκεί κατ΄ αρχάς της έκανε δώρο μια στοίβα λαχνούς τους οποίους άνοιγε με επιμέλεια. Κέρδισε μάλιστα και μια τσάντα! Ο πρώην υπουργός επίσης κέρδισε μια τούρτα! Εκεί βρισκόταν ο Στρατής Κύτελης,  Κώστας Μουτζούρης, η Πόπη Γόμου που λόγω απουσίας της Περιφερειάρχη εκπροσωπούσε τον συνδυασμό της. Ένα κουβάρι όλοι μαζί διασκέδασαν, χόρεψαν και χαιρέτισαν τον κόσμο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Συνεχίζει ακούραστα το επίπονο προεκλογικό αγώνα στο Βόρειο Αιγαίο. Ανάσταση έκανε στον Πολιχνίτο, την επομένη ημέρα του Πάσχα βρέθηκε με υποψηφίους Περιφερειακούς στο πανηγύρι στα Λουτρά ενώ σήμερα βρίσκεται κάπου μεταξύ Σάμου και Ικαρίας. Στην φωτογραφία τον βλέπετε μαζί με την γυναίκα του με την οποία την εποχή αυτή συναντιόνται κάπου κάπου ενδιάμεσα στα προεκλογικά ταξίδια του. Επίσης κοντά του και ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλής Βερβέρης ένα από τα δυνατά χαρτιά του συνδυασμού του.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ Πέτυχε η εκδήλωση του στο Πανελλήνιο που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ. Γέμισε η αίθουσα και δόθηκε η ευκαιρία αφενός μεν να γνωριστούν μεταξύ τους και αφετέρου να συζητηθούν τα προβλήματα του Δήμου. Εμφανής η ικανοποίηση του υποψηφίου Δημάρχου για την όλη εκδήλωση και ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Πέρασε ήσυχα κι οικογενειακά. Μετά τη βόλτα στην Κεντρική Αγορά και το μοίρασμα κόκκινων αυγών στους περαστικούς, πήρε την οικογένεια του και την άραξε στη Θερμή και στα Λουτρά. Χτύπησε και μια ανακοίνωση περί ανεξαρτησίας συνδυασμών κι ετοιμάζεται από Δευτέρα που θα έχει κατατεθεί ο συνδυασμός να ξεκινήσει καθημερινές περιοδείες σε χωριά και σε συνοικίες της Μυτιλήνης.

ΒΕΡΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Πέρασε οικογενειακά και σε απαρτία τις ημέρες του Πάσχα. Το πρωί της Λαμπρο Δευτέρας, πήγε στον Πολιχνίτο όπου  στο εκεί πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου. Το απόγευμα επισκέφθηκε τον Μόλυβο όπου συναντήθηκε με στελέχη του συνδυασμού του αλλά και με πολλούς φίλους του. Τα μηνύματα που παίρνει είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και του δίνουν  αισιοδοξία για τη συνεχιστή του προεκλογικού του αγώνα

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Από κοντά και μ΄ ενδιαφέρουν παρακολουθούν κάποιοι  τις κινήσεις του Αντώνη Γρέγου της Χρυσής Αυγής που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος στο Βόρειο Αιγαίο. Ανησυχούν μήπως και  δεν το εκδηλώσει;  Το  ενδιαφέρον τους προφανώς για να έχει βάση το σενάριο του … μπαμπούλα  ακροδεξιού κινδύνου. Και αφετέρου να κόψει ψήφους από άλλους συνδυασμούς. Παρεμπιπτόντως. Τι γίνεται με τη δίκη της Χρυσής Αυγής;

ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από χτες στην Μυτιλήνη και βρέθηκε στην Ανεμώτια μαζί με τον Στρατή Ζαφείρη όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.). Μαζί και το δυνατό όνομα του συνδυασμού Παναγιώτης Σελάχας.


ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗΣ Κάποιοι ήταν πιο τολμηροί και πασχαλιάτικα βούτηξαν στην θάλασσα. Ένας απ΄ αυτούς και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ