ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Μέρες κατάνυξης και αναζήτησης ψήφων...!.....» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019»

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (1) Από σήμερα και για μια εβδομάδα περίπου χαλαρώνουμε. Πάσχα, Πρωτομαγιά, Ζωοδόχου Πηγής. Και το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο το τελικό φίνις για τις εκλογές. Καλά καλά ούτε δυο βδομάδες. Είκοσι μέρες για την τελική ευθεία. Είναι διαφορετικές τούτες οι εκλογές από την προηγούμενες αυτοδιοικητικές του 2014; Βεβαίως. Και αφορά όλα τα κόμματα. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαινε ενωμένος. Εδώ μας είχαν επισκεφτεί χαμογελαστοί κι αεράτοι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μανώλης Γλέζος και η Αγλαΐα Κυρίτση με τις δάφνες του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ από το πεζοδρόμιο. Θυμάστε τότε που ανοήτως ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε λουκέτο την κρατική τηλεόραση για να κάνει την ΝΕΡΙΤ. Και τελικά έφτιαξε στρατό γενιτσάρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε αυτό το παιδί μια το 1992 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τότε το 2012 που έγινε Πρωθυπουργός, έχει ταλέντο να δίνει μια και ν΄ αδειάζει το γάλα από την καρδάρα. Επιστρέφουμε όμως στα καθ ημάς.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (2) Κέρδισε λοιπόν στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κέρδισε στις αυτοδιοικητικές. Λίγοι είχαν παρατηρήσει την εκλογική διαφορά που είχε εμφανισθεί τότε, ακόμα και με την παραδοσιακή χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών. Σήμερα ποιος ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις αυτοδιοικτικές; Καταρχάς όχι μόνο απουσιάζουν Αγλαΐα Κυρίτση και Στρατής Γεωργούλας που το 2014 ήταν ο εκλεκτός τους στον Δήμο Λέσβου. Τους έχει κι απέναντι. Και απ΄ ότι φαίνεται, επίσκεψη Τσίπρα στην Μυτιλήνη δεν έχει. .Άλλωστε καλύτερα  στην καπιταλιστική Κίνα που βρίσκεται τώρα, παρά στους εδώ … καπιταλιστές με τα γνωστά έκτροπα την προηγούμενη φορά που ήρθε. Άλλωστε τι έχει να κερδίσει; Η παρουσία έχει τίποτα να προσδώσει ή ν΄ αλλάξει κάποιους συσχετισμούς; Θα κινηθούν στο γνωστό συριζαίικο μοτίβο ενώ δημιουργούν αίσθηση που οι συνδυασμοί τους λειτουργούν περισσότερο ως κυβερνητικοί υπερασπιστές  παρά ως αυτοδιοικητικοί. Υπερασπίζονται με άγαρμπο τρόπο κυβερνητικές επιλογές. Κακό είναι αυτό; Όχι αλλά να μην μας το παίζουν κι ανεξάρτητοι. Και να το έχουν υπόψη οι αντίπαλοι τους μετεκλογικά στις όποιες συγκλήσεις. Εκτός εάν θέλουν να γίνουν …γέφυρες να τους πατήσουν

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (3) Σάμπως και στην  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι καλύτερα; Αντί να υπάρχει σάλπισμα νίκης, οι οπαδοί της είναι κουμπωμένοι. Τα έκαναν μαντάρα και δεν κατάφεραν να έχουν μια και μόνο  υποψηφιότητα στην Περιφέρεια που ως γνωστόν οι εκλογές είναι καθαρά πολιτικές. Που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μοναχικός καβαλάρης στηρίζει Χριστιάνα Καλογήρου. Η εδώ κομματική οργάνωση και ο Χαράλαμπος Αθανασίου στηρίζουν Κώστα Μουτζούρη. Όποιος και να κερδίσει το κόμμα θα έχει υποστεί ήττα. Όχι ότι θα έχει αλλάξει κάτι στην κατανομή των εδρών. Μία είχε η Ν.Δ. μία θα πάρει και στις εκλογές. Αλλά θα έχει διαρραγεί η αίσθηση του ενωμένου κόμματος. Και πολλοί είναι αυτοί που παρακαλούν να αποκλειστεί ένας εκ των δύο στο πρώτο γύρο. Γιατί εάν πάνε και οι δύο μαζί στον δεύτερο γύρο θα μιλάμε για κόλαση! Στον Δήμο τα πράγματα εμφανίζονται πιο ξεκάθαρα αλλά με πολύ επίσης μουρμούρα για την υποψηφιότητα της Δυτικής Λέσβου. Εκεί όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Όπως και στον Δήμο Μυτιλήνης που εμφανίζεται φαβορί ο Στρατής Κύτελης με μόνο φόβο να πέσει σε καμιά περιδίνηση από τη σύγκρουση των μονομάχων  της Περιφέρειας.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (4) Να πάμε και στο πράσινο  στρατόπεδο; Τι λέει η παροιμία; Όπου φτώχεια και γκρίνια. Φτώχεια στα ποσοστά που αντί να    τους  ενώνει,  λειτουργεί ΜΆΛΛΟΝ  διασπαστικά! Αυτά μόνο εκεί μπορούν να συμβούν. Όπου από τους έξη υποψηφίους στον Δήμο Λέσβου, οι τρεις προέρχονται από το πάλαι ποτέ ένδοξο ΠΑΣΟΚ! Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν νωρίς από την Περιφέρεια με την άφιξη Σταμάτη Μαλέλλη που αυτοχρισθείς Υποψήφιος Περιφερειάρχης ξεκίνησε διαβουλεύσεις και ζυμώσεις με πρόσωπα διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων. Και από το Ζαίρα εμφανίσθηκε να βολτάρει από εκκλησία σε εκκλησία στην περσινή  Μεγάλη Εβδομάδα. Εισακούσθηκαν όμως από τον καλό Θεούλη οι προσευχές κάποιων  και τον κάλεσε κοντά της η Φώφη Γεννηματά. Γιατί εάν παρέμεινε υποψήφιος, θα είχαμε ουκ ολίγα επεισόδια!


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (5) Κι εμφανίσθηκε ο Παναγιώτης Χριστόφας ο οποίος δείχνει να συσπειρώνει το πράσινο στοιχείο στην Περιφέρεια. Άμα τον στηρίξουν οι πράσινοι δημογέροντες, εκ των οποίων κάποιοι βάζουν στον συνδυασμό τα παιδιά τους, τότε μπορεί να δούμε κάποια έκπληξη. Πάντως έχει κάνει αίσθηση με τα νέα παιδιά που έχει βάλει στον συνδυασμό του. Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου ελλείψει υποψηφίου, σύρθηκαν στην επιλογή Ταξιάρχη Βέρρου. Τα δύσκολα είναι στον Δήμο Μυτιλήνης  όπου δίνει μάχη ο Μιχάλης Μαμάκος συνεπικουρούμενος από γνωστά στελέχη του ΚΙΝΑΛ.  Όσο αφορά τον Παναγιώτη Ζαφειρίου τα έχουν πάρει στο κρανίο μετά τη διαρροή φωτογραφίας Νίκου Σηφουνάκη στο εκλογικό του κέντρο.




ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ Με ποιους εθεάθη να πίνει ούζα σε μαγαζί της Επάνω Σκάλας; Με τον Παναγιώτη Χριστόφα και με τον Παντελή Πατερέλλη. Και προφανώς θα είχαν βάλει στη μέση τον νεαρό υποψήφιο Περιφερειάρχη και οι άλλοι δύο παλιοί καραβάνες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, θα του έκαναν ταχύρυθμα σεμινάρια! Όλα αυτά έγιναν μια μέρα πριν την επίμαχη φωτογραφία μπροστά στο εκλογικό κέντρο Παναγιώτη Ζαφειρίου. Πάντως στην παρέα πολλά ειπώθηκαν και για πολλούς. Δεν τα λέμε όλα μην ξεσηκώσουμε πάλι θύελλα αντιδράσεων…Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που βλέπει μάλλον θετικά τον Αλέξη Τσίπρα, θα κάνει Πάσχα στην Αθήνα.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Εκείνος ήρθε και τους ανασυγκροτεί. Ποιους; Τον Νίκο Χήρα και τον συνδυασμό του. Και δεν παραλείπει εμφανίσεις γεμάτες  εκπλήξεις και απορίες! Όπως αυτή χτες το βράδυ που μπήκε στην εκκλησία της Καλλονής συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Δυτικής Λέσβου και τον Στρατή Κυρατζή! Ως γνωστόν ο τελευταίος κατεβαίνει με την νυν Περιφερειάρχη άρα εκ των πραγμάτων θα πρέπει να θεωρούνται αντίπαλοι! ΄Η όχι; Συνεχίζουμε. Στην εκκλησία μέσα ήταν και η Χριστιάνα Καλογήρου! Βεβαίως και μάλιστα την πλησίασαν οι τρεις και εκκλησιάστηκαν μαζί. Οι εκπλήξεις όμως δεν τέλειωσαν εκεί. Συνεχίστηκε σε παρακείμενο μαγαζί όπου όλοι μαζί έπιναν ουίσκι! Δεν ξέρω ποιος μέθυσε ποιόν, αλλά όλοι ήταν ευδιάθετοι! Να δούμε όμως τι θα γίνει άμα ανοίξουν οι κάλπες….

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ  Περιόδευε προχθές στον Παλαιόκηπο αλλά με λίγα άτομα σε σχέση με τους Στρατή Κύτελη και Μιχάλη Μαμάκο οι οποίοι είχαν περάσει από εκεί πριν λίγες μέρες. Κι αυτό έκανε αίσθηση μ΄ έναν θαμώνα καφετέριας να διερωτάται. «Καλά αυτός είναι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ;». Το γράφουμε γιατί και μπουλούκια των υποψηφίων που εμφανίζονται σε χωριά, σε καφενεία και σε άλλους χώρους, έχουν την σημασία τους. Πάντως εκείνη απτόητη συνεχίζει εναντίον του …. βασικού της ανταγωνιστή. Ουδεμία αντίρρηση. Μόνο μη χτυπάει το κεφάλι της όταν ανοίξουν οι κάλπες και διαπιστώσει ότι άλλοι ήταν οι … βασικοί της ανταγωνιστές! Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Στα χωριά της Γέρας και συγκεκριμένα στον Παλαιόκηπο, στον Πλακάδο, στο Μεσαγρό και στο Σκόπελο βρέθηκε συνοδευόμενος από υποψηφίους και στελέχη του συνδυασμού «Αλλάζουμε τον τόπο μας». Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφτηκε την περιοχή της Γέρας, καθώς είχε προηγηθεί η επίσκεψη στο Πέραμα και στον Παπάδο. Και σε αυτή την περιοδεία ήταν φανερή η εικόνα της εγκατάλειψης που βιώνουν τα χωριά, με τους κατοίκους να έχουν απογοητευτεί και να ζητούν να ξανά αποκτήσουν οι περιοχές τους ζωντάνια και ευημερία

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ Ο συνδυασμός του μας πληροφορεί ότι την Λάμπρο-Δευτέρα το βράδυ στις 21:00 στο «Πανελλήνιον» οι μουσικοί του συνδυασμού μας ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (Μάκης Ψαραδέλλης, Κώστας Καλδέλλης κλπ) θα προσφέρουν μια όμορφη μουσική βραδιά. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους του φίλους και όλους τους συμπολίτες μας.

ΒΑΡΕΛΟΤΑ! Εμφύλιος ξέσπασε μεταξύ πρώην συνεργατών. Αιτία τα βαρελότα! Με ανάρτηση του  στο facebook, ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Κώστα Αστυρακάκη,  Λάκης Κυπαρίσσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Εριφύλη Χιωτέλλη, διαμαρτυρήθηκε για την παραλαβή των  βαρελότων που ρίχνονται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Θέατρο. Μέχρι που κάποια τον τάπωσε λέγοντας πως όλα αυτά γίνονται γιατί τώρα βρέθηκαν σε αντίπαλους συνδυασμούς. Συγκλήσεις απλής αναλογικής  μετά βαρελότων!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Στέλνει τις δικές του ευχές «Ο υποψήφιος ανεξάρτητος συνδυασμός ”Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ” εύχεται σε όλους τους δημότες μας καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία και αληθινή αγάπη. Στο χέρι μας είναι να έρθει η Ανάσταση και στον τόπο μας.»

ΠΩΡΩΜΕΝΟΙ!  Εμείς λειτουργούμε κανονικά! Οπότε μην ανησυχείτε, θα τα πούμε κι αύριο μεγάλο Σάββατο  όπου θα συνεχίσουμε το αφιέρωμα μας ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. Τώρα για Πάσχα και Λαμπρο-Δευτέρα, Θεού θέλοντος και υποψηφίων επιτρέποντος….

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ