ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Προεκλογικές ζυμώσεις και μια φώτο-σοκ!!!!...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019»

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους τους αναγνώστες αυτής της στήλης..


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (1) Τρεις και σήμερα! Όσο πλησιάζει η προθεσμία όπου θ΄ αρχίσουν  να ισχύουν οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων, τόσο αυτοί θα τα δώσουν τούτες τις μέρες. Οι περιορισμοί ισχύουν για τηλεόραση, ραδιόφωνο και στα sites. Δεν ισχύουν για τις εφημερίδες και βέβαια δεν ισχύουν για το facebook. Εκεί όπου πλέον έχει εστιαστεί η μάχη των υποψηφίων που στήνουν τις δικές του σελίδες. Τι επιτρέπεται:  i) Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται η εμφάνιση δύο φορές. ii) Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας επιτρέπεται η εμφάνιση μία φορά. iii) Σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες επιτρέπεται μία εμφάνιση. Αυτό αφορά τις  εμφανίσεις των Επικεφαλής των Συνδυασμών, καθώς και των υποψήφιων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων. Ως “εμφανίσεις” θεωρούνται οι προσωπικές συνεντεύξεις των ανωτέρω υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που εντάσσονται στα δελτία ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος τους, της προεκλογικής τους δραστηριότητας. Τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης κυμαίνονται από 50.000 έως 150.000 ευρώ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (2) Με βάση λοιπόν αυτά ποιος κερδίζει; Μα το facebook. Εκεί υπάρχει άπλετη ελευθερία να βάζει ο κάθε υποψήφιος ότι θέλει. Κι εντελώς δωρεάν. Μπορεί επιπρόσθετα με ένα μικρό ποσό, από δέκα, είκοσι ευρώ να κάνει προωθητικές ενέργειες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για καθορισμένο σε σχέση με το ποσό διάστημα ( μια, δυο μέρες και όσο αντέχει η τσέπη σου….), η ανάρτηση  θα εμφανίζεται στο «τοίχο» χρηστών του facebook» που δεν είστε φίλοι, που δεν έχουν κάνει like στην σελίδα σου. «Κολλάει» πάνω σου σαν τσιμπούρι! Υπάρχει βέβαια ρύθμιση να σταματήσεις να βλέπεις την ανάρτηση-διαφήμιση ,με σχετική ρύθμιση που υπάρχει δεξιά στη δημοσίευση εκεί που εμφανίζονται τρεις  τελείες. Αυτά ενδεχομένως τώρα να φαίνονται άσχετα. Με την ισχύ όμως της απαγόρευσης είναι βέβαιο ότι θα δεχθείτε καταιγίδα τέτοιων δημοσιεύσεων. Οπότε χρειάζονται και οι … προφυλάξεις!


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (3) Στις εφημερίδες δεν υπάρχει απαγόρευση. Μόνο κριτήριο η τσέπη του κάθε υποψηφίου! Το ζητούμενο είναι πλέον το πόσο επηρεάζει ο έντυπος τύπος. Δεν αφορά βέβαια μόνο το πλήθος των δημοσιεύσεων αλλά και ο χαμός με τα τόσα πρόσωπα που δημιουργεί ενίοτε καταστάσεις σύγχυσης στον ψηφοφόρο. Βέβαια είναι και το άλλο. Ότι συνήθως αυτοί που ακόμα αγοράζουν εφημερίδα είναι οι πολιτικά κατασταλαγμένοι και συνήθως έχουν κάνει την επιλογή τους στον συνδυασμό και στον επικεφαλής του. Ενδεχομένως  όμως να επηρεάζουν στους υποψηφίου Περιφερειακούς ή Δημοτικούς Συμβούλους από την άποψη ότι στον γενικό χαμό που γίνεται, πληροφορείται ο αναγνώστης για το ποιοι είναι  και με ποιόν κατεβαίνουν.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (4) Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο επηρεάζεται και από ποιο μέσο ένας ψηφοφόρος της Λέσβου. Επηρεάζεται από την τοπική τηλεόραση, από τις τοπικές εφημερίδες; ΄Η μήπως από το ηλεκτρονικό τύπο με τα sites και με το facebook;  Η προσωπική μας άποψη είναι με τίποτα απ΄ όλα αυτά! Μιλάμε πάντα για την τοπική μας κοινωνία και όχι για μεγάλες περιφέρειες όπως είναι η Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ. Μικρή κοινωνία είμαστε ξέρει ο καθένας τον άλλον, την διαδρομή του, την επαγγελματική του καριέρα, τον χαρακτήρα του, την οικογενειακή του κατάσταση,  την δημόσια προσφορά του και βεβαίως τις πολιτικές του καταβολές. Με λίγα λόγια από το πριν ξεκινήσει η κούρσα και με δεδομένες τις πολιτικές δεξαμενές που ακόμα παίζουν ρόλο, έχει σχηματισμένη άποψη ο πολίτης.


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (4) Εκεί βέβαια που διαφοροποιούνται τα πράγματα είναι όταν στις δεδομένες δεξαμενές εμφανίζονται δυο και τρεις υποψήφιοι! Δηλαδή τώρα στη μάχη Χριστιάνας Καλογήρου και Κώστα Μουτζούρη που έχουν σαν βάση την ίδια δεξαμενή. Αδυνατεί κανείς να προβλέψει το αποτέλεσμα. Μπορεί να έχει την όποια εκτίμηση ο καθένας αλλά υπάρχουν δυο παράγοντες που την κάνουν να είναι έωλη. Πρώτον ότι οι εκτιμήσεις που γίνονται από ψηφοφόρους αφορούν κατά βάση το νησί που κατοικεί. Ο κάτοικος της Λέσβου μπορεί να την όποια  εκτίμηση η οποία όμως προέρχεται από το νησί του. Υπάρχουν όμως κι άλλα νησιά στα οποία δεν μπορεί ο ψηφοφόρος της  Λέσβου να έχει άποψη. Κι επειδή είναι νησιά δεν υπάρχει και η δυνατότητα αλληλοεπηρεασμού των τοπικών κοινωνιών με αποτέλεσμα η κάθε μια να εμφανίζει τα δικά της χαρακτηριστικά. Δεύτερον έχει παρατηρηθεί ότι ο μεγάλος όγκος των οπαδών της Ν.Δ. παραμένει σιωπηλός λέγοντας ναι και στους δύο.  Εκεί τι θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα; Η διαφήμιση, τα στελέχη του κάθε συνδυασμού  ή το στόμα με στόμα; Γιατί η παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη κι αν επηρέασε, τουλάχιστον δεν είναι ορατή.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (5)  Ανακύπτουν και μια άλλη σειρά θεμάτων τα οποία θα αναλυθούν εν καιρώ. Όπως ας πούμε οι προσωπικές επιθέσεις. Καθορίζουν κάτι αυτές;  Σε μια εποχή που εκτοξεύονται κάθε είδους προσωπικές κατηγορίες, ο πολίτης λίγο πολύ έχει πάθει και ανοσία! Η τελευταία που επηρέασε ήταν αυτή του 1985 με την ΑΥΡΙΑΝΗ και το γνωστό πρωτοσέλιδο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εν μέσω δύο Γερμανών αξιωματικών. Σήμερα στην εποχή του photoshop και των fake news, όλα αυτά αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τους πολίτες. Πόσο μάλλον που οι λαϊκιστές στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες δοκιμάστηκαν, εκκρίθηκαν και δείχνει το φαινόμενο να καταλαγιάζει με τους πολίτες να θέλουν ν΄ αφήσουν πίσω τους τέτοια φαινόμενα.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Να σκεφθούμε και μια άλλη παράμετρο η οποία διαχέεται από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Το ενδεχόμενο να προκηρύξει ο Πρωθυπουργός εκλογές για τις 2 Ιουνίου, δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτό πόσο θα επηρεάσει και ποιους; Θα μετακινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών; Θα απενεργοποιήσει στελέχη κομμάτων; Το κλίμα που θα πολωθεί εκ των πραγμάτων πόσο θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών στις όποιες αυτοδιοικητικές του επιλογές; Απάντηση  δύσκολα μπορεί να δοθεί διότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν. Βέβαια στο εξωτερικό έχει συμβεί αλλά εκεί μιλάμε για άλλη κουλτούρα. Κουλτούρα του να ψηφίζουν καθημερινή για να μην χάνουν την Κυριακάτικη λειτουργία και ξεκούραση! Θα έχει όμως ενδιαφέρον μια τέτοια εξέλιξη… Τουλάχιστον να ξέρουμε με ποιόν θα περάσουμε καλοκαίρι.  Με τον Κυριάκο ή με τον Αλέξη;

«ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ» ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Σήμερα επίσης είναι το τελευταίο ουσιαστικό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λέσβου  που πραγματοποιείται. Διότι από τις 25 Απριλίου σταματάει να λαμβάνει για θέματα της καθημερινότητας του Δήμου λόγω προεκλογικής περιόδου. Η απενεργοποίηση όμως του Δημοτικού Συμβουλίου ωστόσο θα διαρκέσει μέχρι 31 Αυγούστου οπότε και θα έχει συγκροτηθεί σε σώμα το νέο δημοτικό συμβούλιο. Όπως σημειώνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, η νομοθεσία έχει στόχο την αποφυγή προεκλογικών ρουσφετιών, ωστόσο καθώς το δημοτικό συμβούλιο είναι υπεύθυνο για την έγκριση σχεδόν κάθε απόφασης του δήμου, οι πολίτες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε πολλά θέματα μέσω δήμου. Πάμε όμως στα καθ΄ ημάς…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Στη Λέσβο έμεινε τούτο το Σαββατοκύριακο οπότε μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς  Συμβούλους, περιόδευσε σε χωριά του νησιού. Σάββατο βράδυ βρέθηκε στα Πάμφιλα όπου έπεσε πάνω στον Στρατή Κύτελη και σε κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων του οι οποίοι  επίσης επισκέπτονταν το γραφικό αυτό χωριουδάκι. Η συνάντηση έγινε σε καφενείο του χωριού και μετά τις σχετικές χειραψίες αποσύρθηκαν. Ο καθένας στο δικό του καφενείο του, στα δικά του ούζα…


ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Λοιπόν αυτή η φωτογραφία θα κάνει πάταγο. Ποιους δείχνει; Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη αντίπαλο της Χριστιάνας Καλογήρου να ποζάρει ανέτως με την γραμματέα νυν, τέως ποιος ξέρει, της νυν Περιφερειάρχη! Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία και οι δύο νοιώθουν πολύ άνετα ποζάροντας για μια φώτο που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Και πολλές ανησυχίες στο στρατόπεδο της Περιφερειάρχη…







ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ «Θεωρώ την Χριστιάνα συνέχεια του δικού μου συνδυασμού και της δικιάς μου σταδιοδρομίας». Αυτά τόνισε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. ο οποίος διετέλεσε και Νομάρχης Λέσβου για δυο συνεχόμενες θητείες (2002-2010).  Ο πρώην Νομάρχης εμφανίζεται στις συγκεντρώσεις της νυν Περιφερειάρχη δίνοντας μήνυμα στήριξης. Το θέμα είναι εάν αρκεί η δική του στήριξη.


ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ Προτείνει η αγορά της Μυτιλήνης να γίνει  ένα εκτεταμένο «οριζόντιο mall»! Συγκεκριμένα και μετά την περιοδεία εκεί,  της ανάρτησε δημοσίευση με την άποψη της. Δηλαδή πως: «Η κεντρική ιδέα που έχουμε, είναι ότι η αγορά της πόλης μας, θα πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα εκτεταμένο "οριζόντιο mall". Είναι η λογική των "ανοιχτών κέντρων εμπορίου" που εμείς θα επιμείνουμε να βρει εφαρμογή και στον Δήμο μας, όπως γίνεται και σε άλλες περιοχές». Είναι μια άποψη… Η ουσία είναι πως η επιχειρηματικότητα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο σε μια κοινωνία.. Γιατί δεν αρκεί να μοιράζεις δίκαια. Αυτό άλλωστε είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να δημιουργείς  πλούτο….

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Συνεχίζει τις επαφές με διάφορους φορείς της Μυτιλήνης. Την Παρασκευή επισκέφτηκε την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού του αστυνομικούς Κωνσταντίνο Βουχλη και Πατεστο Μαντζουράνη, αλλά και την υποψήφια Μαρία Σιταρά. Εκεί συναντήθηκε με αστυνομικούς και με το Δ.Σ. της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων της πόλης μας. Στα θέματα που συζητήθηκαν, απασχόλησαν κυρίως το μεταναστευτικό ζήτημα και η έλλειψη προσωπικού και οχημάτων.  Δεσμεύτηκε με την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου Μυτιλήνης, να δωρίσει από το αποθεματικό του Δήμου προς την αστυνομική διεύθυνση, τρία οχήματα καθώς και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που δεν χρησιμοποιεί και δεν χρειάζεται ο Δήμος Μυτιλήνης. Το Σάββατο συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Χαράλαμπο Κονταρα και Μαρία Τσιριγώτη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των γηπέδων αντισφαίρισης (τένις), που βρίσκονται δίπλα στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης, τα οποία, όπως ο ίδιος διαπίστωσε, βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης. Δεσμεύτηκε πως αμέσως με την εκλογή του θα προβεί στην πλήρη ανακατασκευή των παραπάνω γηπέδων και του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γηπέδου στη Νεάπολη Μυτιλήνης. Σήμερα θα επισκεφτεί την εκκλησιά στα Μυστεγνα οπού και θα παρακολουθήσει τον εσπερινό της Μ. Δευτέρας, Αύριο Τρίτη μαζί με δημοτικούς συμβούλους θα μεταβεί στην Συκουντα και το πρόγραμμα του θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα με περιοδείες σε χωριά της Μυτιλήνης

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»  Ηλίας Καστρινέλης, Λάκης Σπανός και Γιάννης Βατός. Μια δυνατή τριάδα που κατεβαίνει με του συνδυασμού του Μιχάλη Μαμάκου στον Δήμο Μυτιλήνης. Τι τους ενώνει? Οι δυο πρώτοι υπήρξαν συμπαίκτες στον Ατρόμητο Ανεμότιας πριν αρκετά χρόνια, έχοντας ως προπονητή τον Γιάννη Βατό και σήμερα αποφάσισαν να ξανά ενώσουν τις δυνάμεις τους και να «παίξουν» μπάλα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χαμηλών τόνων και ο Ηλίας και ο Λάκης, έχοντας μαζί τους τον «Ομπράντοβιτς» της πολιτικής, μπαίνουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να το «σηκώσουν».


ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ Με το εντυπωσιακό προεκλογικό του φυλλάδιο ανά χείρας,  πέρασε το Σαββατοκύριακο περιοδεύοντας στο κέντρο της Μυτιλήνης. Στην Κεντρική Αγορά και στην Προκυμαία. Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολύ κόσμο και να μιλήσει για το πρόγραμμα αλλά για μια διαφορετική πόλη. Αν και άργησε να ξεκινήσει τις περιοδείες του, αναμένεται να τις εντατικοποιήσει προκειμένου να γυρίσει όλο τον Δήμο Μυτιλήνης.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Συνεχίζοντας τις επαφές του με τοπικούς φορείς, συναντήθηκε σήμερα με το Επιμελητήριο Λέσβου και τον Εμπορικό Σύλλογο. Εκεί έγινε μια μεγάλη συζήτηση γύρω από την τοπική ανάπτυξη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και με την γενικότερη εμφάνιση της Μυτιλήνης. «Να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον» τόνισαν χαρακτηριστικά οι παραγωγικές τάξεις. Ο υποψήφιος Δήμαρχος επανέλαβε ότι με συνεννόηση, συζήτηση και ομόνοια μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν. Στο τέλος παραδόθηκε ειδικό υπόμνημα.

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ. Γεμάτος αισιοδοξία με την μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού, θα συνεχίσει και την Μεγάλη Εβδομάδα. Τουλάχιστον τις πρώτες μέρες και στη συνέχεια στις εκκλησίες διαφόρων χωριών του Δήμου. Χτες ήταν στην Άγρα, σήμερα στα Δάφια, έδρα του αντιπάλου του Νίκου Χήρα και αύριο στην Αγία Παρασκευή, έδρα του Χαράλαμπου Αθανασίου. Ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και τον αναμένουν πως και πως οι δικοί του προκειμένου να πάρουν σβάρνα τα χωριά. Και πρέπει γιατί στην  ομάδα έχει πέσει αρκετός προβληματισμός.

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ Χτες είχε γενέθλια. Κι επειδή είστε περίεργοι σας γράφω έτος γέννησης. 1947. Πάμε τώρα στα εκλογικά όπου δημοσιοποίησε λίστα ονομάτων του συνδυασμού του. Και για να λέει ότι δεν τον προβάλλουμε ιδού όλα τα ονόματα που δημοσιοποίησε. Αβραμέλου Θάλεια (Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης): Οικιακά, Αγγελής Ευστράτιος (Δ.Ε. Μήθυμνας): Επιχειρηματίας, πρώην Αντιδήμαρχος Μήθυμνας., Βοσκόπουλος Πέτρος (Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης): Συνταξιούχος απόστρατος αξιωματικός. , Βουργουτζής Στυλιανός (Δ.Ε. Πέτρας): Επιχειρηματίας., Γέραλη Μαριάνθη (Δ.Ε. Πέτρας): Συνταξιούχος., Δεληρόγλου Αθηνά (Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης): Κομμώτρια., Δερεδίνης Σαράντος (Δ.Ε. Καλλονής): Ζωέμπορος., Ζαγκούλης Δημήτριος (Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης): Αγρότης και με συμμετοχή στις πολιτιστικές και καρναβαλικές εκδηλώσεις (χορός- θέατρο- τραγούδι)., Ζεϊμπέκη Άλκιστη (Δ.Ε. Καλλονής): Φαρμακοποιός., Καλογερά Χαραλαμπία (Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής): Οικιακά., Κάλφας Παύλος (Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης): Κτηνοτρόφος, ταξιτζής., Καραθανάσης Γιώργος ( Δ.Ε. Καλλονής): Λιμενικός., Καραολάνης Αλέξανδρος (Δ.Ε. Καλλονής): Ταξίαρχος  εν αποστρατεία ., Κάσδαγλη- Γιουσφαρά Ελένη (Δ.Ε. Καλλονής): Επιχειρηματίας., Κατσαμάτσα Φωτεινή (Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης): Συνταξιούχος μαία. Κεφάλας Δημήτριος (Δ.Ε. Καλλονής): Συνταξιούχος καθηγητής, πρώην     Αντιδήμαρχος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλλονής., Κόβρας Λουκάς (Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης): Αγροκτηνοτρόφος- πρώην πρόεδρος Γεωργικού Συνεταιρισμού Ερεσού., Κουκουρουβλή Όλγα (Δ.Ε. Καλλονής): Επιχειρηματίας., Κουμαράς Αντώνης (Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης): Επιχειρηματίας, πρώην Αντιδήμαρχος Ερεσού- Αντίσσης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λέσβου., Κοτζαμάνης Ελευθέριος (Δ.Ε. Μανταμάδου): Επιχειρηματίας- Αγρότης., Κουτσαβλής Γεώργιος (Δ.Ε. Καλλονής): Δασολόγος., Κυριαζής Γεώργιος  (Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής): Καθηγητής, πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Λέσβου., Κώστογλου Νικόλαος (Δ.Ε. Πέτρας): Επιχειρηματίας., Μόλβαλη Ελένη (Δ.Ε. Πέτρας): Επιχειρηματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λέσβου., Μουτάφης Στυλιανός (Δ.Ε. Καλλονής): Καθηγητής αγγλικής φιλολογίας. Στεφάνου Κωνσταντίνος ( Δ.Ε. Μανταμάδου): Συνταξιούχος., Τσούνη Αγγέλα (Δ.Ε. Καλλονής): Αστυνομικός., Φαναραδέλλης Δημήτριος (Δ.Ε. Καλλονής): Γεωπόνος, πρώην Δήμαρχος Καλλονής., Χατζηγιάννης Χαράλαμπος (Δ.Ε. Πέτρας): Αγροτοκτηνοτρόφος., Χατζηκυριαζής Χρυσόστομος (Τόμυς) (Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής): Τεχνικός ΟΤΕ,  πρώην πρόεδρος του ΔΙΑΓΟΡΑ Αγίας Παρασκευής., Χατζηχρήστου Ιγνάτιος (Δ.Ε. Μήθυμνας): πρώην Αντιδήμαρχος Μήθυμνας, Πέτρας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λέσβου.


ΕΦΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ. Κόρη του Βαγγέλη Γιαννάκα, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος, κατόπιν  ως Συμβολαιογράφος στην Αγιάσο και στη Μυτιλήνη. Δίδαξε δίκαιο στη Σχολή Μαθητείας ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, στη συνέχεια εργάστηκε ως νομικός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου και τώρα παρέχει νομική συμβουλευτική στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης της Γενικής  Γραμματείας Ισότητας Φύλων. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Δημήτρη Βασιλούδη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Θα είναι υποψήφια με τον Στρατή Κυτελη
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ