ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Είναι η καθημερινότητα ψηφοφόρε δημότη !!!... » (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Παρασκευή 19 Απριλίου 2019»

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους τους αναγνώστες αυτής της στήλης..

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (1)  «Είμαστε το μήνυμα ενότητας του Δημοκρατικού, του προοδευτικού χώρου»  γράφει κάποιος τοπικός υποψήφιος στο facebook. Σιγά ρε μεγάλε, τις λακκούβες θέλουμε να μας κλείσεις, όχι να μας κάνεις σεμινάρια πολιτικής αγωγής και ορθού λόγου! Αναρωτιέμαι. Γιατί τα λένε αφού δεν περνάνε πλέον στον κόσμο; Άντε βάλε τους φανατικούς αριστερούς που ακόμα τρέφονται με τις ονειρώξεις του εμφυλίου. Βάλε  κάποιους γραφικούς ακροδεξιούς, η μεγάλη μάζα όμως ουδόλως ενδιαφέρεται. Και τούτους τους Συριζαίους που έβγαλε, δεν το έκανε για δημοκρατικούς, προοδευτικούς και άλλους τέτοιους λόγους. Γιατί οι προηγούμενοι κόψανε την συνταξούλα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κατάλληλος υποδοχέας της οργής του κόσμου. Και από υποδοχέας κατάντησε περίγελως των ίδιων των αριστερών. Αρκεί να διαβάσει κανείς τις δηλώσεις των πρώην συντρόφων, Λαφαζάνη, Ζωής, Γιάνη και λοιπών δυνάμεων και να φρίξει από … ακραίες εκφράσεις.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (2)  Όταν είμαστε παιδιά φωνάζαμε «μπαμπούλας» και τρώγαμε το φαγάκι μας. Τώρα μπαμπούλας έγινε η «ακροδεξιά». Μα δεν υπάρχει ακροδεξιά; Βεβαίως και υπάρχει. Και είναι επικίνδυνη και χρειάζεται προσοχή. Αλλά όταν μπουζουριάζεις ένα ολόκληρο κόμμα, με εκατομμύρια ψηφοφόρους, με χιλιάδες στελέχη και αυτοδιοικητικές παρατάξεις  μαζί με ακροδεξιούς, ε τότε δεν είναι που ξεπλένεις την ακροδεξιά; Τη στιγμή μάλιστα που συνεργάζεσαι με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου; Με την δίκη της Χρυσής Αυγής να μην τελειώνει; Και καλά οι Συριζαίοι. Κάτι άλλοι της λεγόμενης Κεντροαριστεράς,  δεν βλέπουν τα δικά τους χάλια και  προσπαθούν εναγωνίως να εντοπίσουν δήθεν ακροδεξιούς σε αντιπάλους τους κυρίως για να δικαιώσουν τη δική τους παρουσία.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (3) Επιστρέφουμε όμως στις … λακκούβες!  Γιατί όσο κυνικό κι ακούγεται αυτό είναι το ζητούμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η καθημερινότητα του δημότη. Μπορεί να ξεκινάει από την λακκούβα αλλά καταλήγει στο κολυμβητήριο. Το οποίο τελικά δεν έγινε από την παρούσα δημοτική αρχή. Μπορεί να ξεκινάει από τα σκουπίδια και να καταλήγει στην Αερ. Γιανναρέλλη όπου οι λαϊκιστές έχουν αρχίσει να κάνουν πάρτι. Μπορεί να ξεκινάει από τις πολυδάπανες αναπλάσεις παιδικών χαρών και να καταλήγει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Μπορεί να ξεκινάει από τους αγροτικούς δρόμους και να καταλήγει στις ασφαλτοστρώσεις των κεντρικών δρόμων


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (4) Διότι το να μην ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι πέριξ της Αερ. Γιανναρέλλη το καταλαβαίνουμε. Να μπαίνουμε όμως για μια ακόμα χρονιά στο καλοκαίρι και κεντρικοί δρόμοι όπως Καβέτσου, Ελ. Βενιζέλου να βρίσκονται σε αυτή την αθλία κατάσταση, προφανώς είναι κάτι που δεν μας τιμά. Και προφανώς δεν είναι θέμα ..προοδευτικών συγκλήσεων. Δεν θέλουμε εξαγγελίες οραμάτων που παραμένουν οράματα. Έναν νοικοκύρη Δήμαρχο θέλουμε να ξεκινήσει με όραμα να κλείσει τις … λακκούβες!  Γιατί και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι με οράματα ξεκίνησαν. Και με καλές προθέσεις. Που είναι όμως τα οράματα τους; Θρυμματισμένα στην αδηφάγο καθημερινότητα. Γιατί αντίπαλοι του εκάστοτε Δημάρχου δεν είναι ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά. Η γραφειοκρατία είναι. Που δεν έχει χρώμα, δεν έχει μορφή αλλά όλο μπουρδουκλώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ Έχω και τον φίλο μου τον πρύτανη να λέει ότι οι εταιρείες στοιχημάτων χειραγωγούν τους ψηφοφόρους!  Μην τρελαθούμε κιόλας. Δείξτε μου έναν που χειραγωγήθηκε από τέτοια στοιχήματα! Απλώς έγιναν κι αυτά καθημερινότητα στις εκλογικές διαδικασίες όλων των κρατών ([πλην Βορείου Κορέας…). Καλώς κακώς αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά για να μην … χειραγωγούμε τους ψηφοφόρους της δικιάς μας περιφέρειας θα βάζουμε τις αποδόσεις στοιχημάτων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας



ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Άλλο ένα ερώτημα. Βγήκε προ ημερών μπροστά στην κάμερα με φόντο τα βράχια που πέφτουν στο Πλωμάρι. Και σωστά είπε πως έπρεπε άμεσα να υπάρξει παρέμβαση. Ουδεμία αντίρρηση. Πόσος χρόνος  όμως είναι το «άμεσο»; Είναι την ίδια μέρα να πάρει ένα γκρέϊντερ ο κυρ Αλέκος και να πάει να κάνει δουλειά; ΄Η θα πρέπει ν΄ ακολουθηθεί η ανάλογη διαδικασία που προβλέπει η γραφειοκρατία που έχει θεσπίσει διαχρονικά και διακομματικά το ελληνικό κράτος; Διότι εάν πάει ο κυρ Αλέκος με το γκρέϊντερ ενδέχεται να πάει μέσα φυλακή ο ίδιος ο Περιφερειάρχης! Εάν ακολουθήσεις τη νόμιμη διαδικασία έχουμε και λέμε. Μελέτη. Γιατί απαιτείται μελέτη. Είπαμε ο νόμος!  Πόσος χρόνος λοιπόν χρειάζεται;  Να βάλουμε έξη μήνες; Βάζουμε. Γίνεται η μελέτη και πάμε στην χρηματοδότηση. Ποιος θα ρίξει το παραδάκι; Βάλε πάλι άλλο ένα εξάμηνο την όλη  διαδικασία. Μετά. Η διαδικασία ανάδειξης εργολάβου που θα εκτελέσει το έργο. Πόσο λέτε να πάει;  Να πάει τρεις μήνες, πέντε μήνες, έξη μήνες; Εδώ η δακοκτονία και γίνεται χαμός. Άρα λοιπόν το άμεσο για τέτοιες περιπτώσεις στην ελληνική δημόσια διοίκηση μεταφράζεται σε ένα με ενάμιση χρόνια! Δυστυχώς πλην όμως η σκληρή πραγματικότητα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ  Στην χθεσινή επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Στρατή Κύτελη ο σύλλογος εργαζομένων αλλά και η Τεχνική υπηρεσία πρότειναν να μην σπάσει αλλά να λειτουργήσει ως διαδημοτική. Κι αυτό προκειμένου όχι μόνο  ν΄ αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στους υπαλλήλους αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά όπως λειτουργεί σήμερα. Και όπως δήλωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας Μαριάνθη Στυλιανίδου, αυτή τη στιγμή εκτελούνται 100 έργα και 350 περίπου μικροέργα! Είδατε ο Σπύρος Γαληνός; Ο υποψήφιος Δήμαρχος έκανε δεκτή την πρόταση και τους συνέστησε να συναντηθούν με τους υποψήφιους δημάρχους Δυτικής Λέσβου προκειμένου κι εκείνοι να δεσμευθούν. Σήμερα που  συναντήσαμε τον Ταξιάρχη Βέρρο, του θέσαμε κι αυτό το θέμα. Συμφώνησε απόλυτα με την άποψη των εργαζομένων. Ελπίζουμε να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι προκειμένου να συνεχισθεί το έργο που παράγεται από την Τεχνική Υπηρεσία.

ΣΥΓΚΛΗΣΕΙΣ Είδατε πως δεν χρειάζονται μεγαλεπήβολες εξαγγελίες, προοδευτικές συμμαχίες και άλλα τέτοια που ξεφουρνίζονται τέτοια περίοδο. Κοινός νους, διάθεση συνεργασίας, μετριοπάθεια με γνώμονα πάντα το καλό του Δήμου. Και χωρίς να χωρίζεις τους δημότες σε προοδευτικούς και μη, σε «καλούς» και σε «κακούς»  που στοχεύουν μερικοί προκειμένου να διατηρήσουν την όποια εκλογική τους πελατεία. Μόνος αντίπαλος θα πρέπει να είναι τα προβλήματα του Δήμου. Καταδικάστε αυτούς που οξύνουν τα πνεύματα, τσακώνονται και κομματικοποιούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.. Και οι παρούσες συνθήκες προφανώς χρειάζονται τους αντίστοιχους τοπικούς ηγέτες οι οποίοι χωρίς εμμονές και με διάθεση οικοδομήσουν τους δύο νέους Δήμους…

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ Κυκλοφόρησε σήμερα σε φυλλάδιο  το πρόγραμμα το οποίο αποτελείται  από 24 σελίδες όπου μετά από ένα συνοπτικό ιστορικό του νεοσύστατου Δήμου και μια διακήρυξη του υποψηφίου Δημάρχου, καταγράφεται το πρόγραμμα του χωρισμένο σε δέκα ενότητες. Όμως αξία έχει η φωτογραφία της δεύτερης σελίδας όπου εμφανίζονται μαζί Ταξιάρχης Βέρρος και Άρης Ελευθερίου σε μια στάση που υποδηλώνει ότι «πάμε μαζί»! Το πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο επίσημα στην παρουσίαση του συνδυασμού, δουλεμένο με τη γνωστή οργανωτικότητα που διακρίνει τον Υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, δίνει απαντήσεις  σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν με τη λειτουργία του νέου Δήμου. Από την οργάνωση του μέχρι και τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.



ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ Ο γνωστός σκιτσογράφος «χτύπησε» και πάλι! Ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook τα σκίτσα των υποψηφίων στην Περιφέρεια και στον Δήμο Μυτιλήνης. Εδώ και χρόνια σκιτσάρει την τοπική επικαιρότητα με το δικό του πενάκι, οι περισσότερες εφάμιλλες με αυτές των αθηναίων  γελοιογράφων. Τα σκίτσα του δημοσιεύονται στο ΕΜΠΡΟΣ.




ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ  Αύριο Σάββατο 20 Απριλίου  και ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα γίνει ο αγιασμός στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο», που βρίσκεται στην οδό Λοχαγού Γεωργίου Βούτσικα και Αρχιπελάγους στη Μυτιλήνη (απέναντι από τη Vodafone) και που στηρίζεται από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Εννοείται πως η Ν.Δ. Λέσβου  δεν θα παραστεί. Αναμένονται τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Κώστα Μουτζούρη που βρίσκονται λίγο πιο κάτω…


ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΚΟΜΝΗΝΟΣ Εάν νομίζετε πως αυτό ήταν μοναδικό  δυνατό όνομα έκπληξη του Κώστα Μουτζούρη κάνετε λάθος. Γιατί  όπως λένε στα πολιτικά στέκια, αφού το έγραψε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ παύει να είναι έκπληξη. Τώρα όμως  ετοιμάζεται να … μπουμπουνίσει το επόμενο δυνατό όνομα. Ποιο είναι; Υπομονή θα σας το αποκαλύψουμε την επόμενη εβδομάδα. Εβδομάδα των Παθών αλλά και των … αλμάτων!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στον Σκουτάρο Λέσβο.  Εισήλθε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2010 έλαβε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Εργάστηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, καθώς επίσης στον ΕΟΠΥΥ και στην άλλοτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί, ως Επιστημονική Συνεργάτης του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Μυτιλήνης Θεμιστοκλή Κεφάλα και μητέρα μιας κόρης.Κατεβαίνει υποψήφια με τον Στρατή Κύτελη

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΔΟΥ «Ώρα Αλλαγής για τον Παππάδο». Έτσι ονομάζεται  η κίνηση γνωστών προσώπων της περιοχής που στελεχώνουν τον συνδυασμό που θα κατέβει στις εκλογές της 26ης Μαΐου.  Ποιοι είναι;   Οι παλιοί, έμπειροι και στ’ αυτοδιοικητικά θέματα, καταξιωμένοι   Δημοσθένης Ψαρρός κι ο Τάκης Μιχαλάκας, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία.   Τους πλαισίωσαν παλιοί, δραστήριοι κι αποτελεσματικοί κοινοτικοί σύμβουλοι: ο Γιάννης Επανωμάτης, ο Στρατής Βαλαβάνης, ο Κομνηνός Τσιργιάννης κι άλλοι απλοί δημότες που αγαπούν με ανιδιοτέλεια το χωριό τους. Καλό κουράγιο και δύναμη να έχουν.

ΑΠΟΡΙΑ Το να είσαι αντιπολιτευόμενος και να υπόσχεσαι το καταλαβαίνω. Το να είσαι όμως Δημοτική Αρχή και να υπόσχεσαι τι αξία έχει; Γιατί ρε μεγάλε αυτό που δεν έκανες σαν εξουσία θα τα κάνεις αύριο και εάν βέβαια σε εκλέξει ο κόσμος;

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ «Καλλονή ψηλά» . Έτσι ονομάζεται ο συνδυασμός Καλλονιατών που μαζεύτηκαν, έφτιαξαν συνδυασμό και θα διεκδικήσουν το προεδρείο. Συμμετέχουν Αβαγιανού-Σέρμπου Ευαγγελία, Βίλλέλης Γεώργιος, Γρηγορέλλη-Μπιτσιοπούλου  Ερασμία, Καράμαλης γεώργιος, Κίτσου Ασανούλα, Πολυμιάδης Δημήτριος και Σαββουλίδου Ειρήνη. Και σ΄ αυτούς καλή επιτυχία και δύναμη.



Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ