ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Προεκλογικό μπλα, μπλα αλλά και μια …. Κολυμπήθρα!!...» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


«Τετάρτη 10 Απριλίου 2019»

16η ημέρα προεκλογικής περιόδου

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.  Μερικές απλές και αφελείς παρατηρήσεις. Πρώτη παρατήρηση. Τι επιτάσσει το νέο εκλογικό σύστημα που εισήγαγε η καλή μας η κυβέρνηση; Συγκλίσεις πολιτικών. Αλλά και προσώπων. Μάλιστα. Τότε προς τι η ταραχή κάποιων παρατάξεων για  τον συνδυασμό του Στρατή Κύτελη ο οποίος προσελκύσει διαφορετικά πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους; Και  τον οποίον κατηγορούν ως «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ»; Απλώς … προπονείται ενόψει γενικότερων μετεκλογικών συγκλίσεων που επιτάσσει το σύστημα της απλής αναλογικής. Προφανώς το πρόβλημα είναι πως οι ίδιοι δεν κατάφεραν να γίνουν η «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ»!  Δεύτερη παρατήρηση.  Ο συνδυασμός Παναγιώτη Παρασκευαίδη κατηγορείται ως Δούρειος Ίππος του Στρατή Κύτελη . Ουδεμία αντίρρηση. Απλώς αναρωτιέμαι γιατί τότε ξημεροβραδιάζονταν τα επιτελεία Παρασκευαίδη και Μαμάκου να βρουν μια κοινή γραμμή πλεύσης που μέχρι και ο συμπαθής Γιώργος Καμίνης αφίχθη εξ Αθηνών προκειμένου να συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις; Τότε δεν ήταν Δούρειος Ίππος; Τρίτη παρατήρηση. Ο Γιώργος Φλώρος κατηγορείται ότι είναι άνθρωπος του Χαράλαμπου Αθανασίου. Δεν το ξέρω κι ούτε γνωρίζω αν του πηγαίνει κάθε πρωί τον καφέ του. Αλλά το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. τείνει να μετατραπεί σε …Χουντίνι! Διότι ότι γίνεται στο νησί τα ρίχνουν σ΄ αυτόν. Μηδενός εξαιρουμένων και των δημοσιογράφων.  Άρα ή πρόκειται περί του γνωστού μάγου ή απλώς κατόρθωσε αυτό που ονειρεύεται κάθε βουλευτής… Να είναι μέσα σε όλα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.  Σε επικοινωνία του μαζί μας, διέψευσε ότι άσκησε πίεση για είσοδο του Γιώργου Φλώρου στον συνδυασμό του Στρατή Κύτελη. Έτυχε να είναι παρών λόγω φιλίας με τον πρώτο και το μόνο που έγινε ήταν ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος ζήτησε την άποψη του. Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Μιχάλη Μαμάκο καθώς και με τον Ταξιάρχη Βέρρο. Αυτό είναι γεγονός και  ως ευγενής άνθρωπος βάζει κατά μέρος τις όποιες πολιτικές διαφορές. Αλλά από την άλλη βέβαια λογικό είναι ν΄ αγωνίζεται για τους υποψηφίους του κόμματος.  

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Έγινε σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση του συνδυασμού της. Παρόντες οι υποψήφιοι όλων των νησιών, κάποιοι συγγενείς και πολλοί δημοσιογράφοι, τηλεοπτικές κάμερες, φωτογράφοι κλπ.  Αίσθηση έκανε η παρουσία του πρώην βουλευτή Παύλου Βογιατζή ο οποίος μετά από καιρό και αφού αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας,  εμφανίστηκε σε πολιτική εκδήλωση στέλνοντας το δικό του μήνυμα. Κι όπως ήταν φυσικό, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων. Σιγά μην ήταν κανείς από το κόμμα της  Ν.Δ. …


ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (1) Η αντιπολίτευση της δεν θα βρίσκεται πλέον  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μου πείτε ότι και στο απερχόμενο παρών ήταν;  Αλλά απερχόμενη είναι, ας δούμε τι θα κάνουμε με τα νέα δεδομένα. Όχι τίποτα άλλο, μην έλθει η  στιγμή και νοσταλγούμε την σημερινή δημοτική αρχή και την σημερινή αντιπολίτευση! Κι αυτό είναι το ζητούμενο της νέας Δημοτικής Αρχής. Διότι η απερχόμενη ναι μεν υποσκάφθηκε από τη θέση της στο Προσφυγικό αλλά σε κάποιους τομείς έβαλε τον πήχη ψηλά. Ας πούμε στην καθαριότητα με τον Γιώργο Κατζανό ο οποίος βάζοντας προσωπική εργασία, έδωσε δείγματα γραφής . Εάν η νέα Δημοτική Αρχή δεν μπορέσει να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες καθαριότητας, τότε θ΄ αρχίσουν οι πρώτες γκρίνιες. Γιατί καλές οι πολιτικές φιλίες, οι διάφορες προσωπικές συμπάθειες και οι περίφημες συγκλίσεις, αλλά άμα δει ο δημότης τα σκουπίδα στην πόρτα του θα τα ξεχάσει όλα. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (2)  Στην Αντιδημαρχία κοινωνικής Προστασίας με την Αναστασία Αντωνέλλη έχει δημιουργηθεί ένα πολύ καλό σύστημα προστασίας αδυνάτων συμπολιτών μας το οποίο η ίδια χειρίστηκε άριστα. Δεν θα πρέπει επ ουδενί να αφεθεί στην τύχη του. Τουναντίον να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο  με την ίδια καπατσοσύνη ώστε όχι μόνο να διατηρήσει το ήδη διαμορφωμένο πλαίσιο στήριξης αλλά και να το ενισχύσει. Στον πολιτισμό έχουμε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες  έχουν γίνει θεσμός δεν περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες με το γνωστό Λεσβιακό καλοκαίρι. Ο Κώστας Αστυρακάκης έχει αφήσει το αποτύπωμα του κι εκεί επίσης θα πρέπει να υπάρξει αντάξια συνέχεια από την νέα Δημοτική Αρχή. Σ΄ αυτές τις  τρεις καθημερινότητες των δημοτών μας, καθαριότητα, βοήθεια ανίσχυρων ομάδων δημοτών, πολιτισμός, θα πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα. Γιατί αυτά παίζουν πρωτίστως ρόλο. Και είναι παρήγορο κι ελπίζουμε να το κάνει πράξη το φαβορί Στρατής Κύτελης αυτό που  δήλωσε πρόσφατα στην ΕΡΑ. Ότι δηλαδή  θα επιλέξει τους καλύτερους απ΄ όλους τους συνδυασμούς. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (3) Και βέβαια υπάρχουν και τα μεγάλα έργα. Τα οποία θα είναι το στοίχημα της όποιας νέας Δημοτικής Αρχής. Εδώ προφανώς χρειάζονται συγκλήσεις αλλά κυρίως οι άνθρωποι που θα τρέξουν τις διαδικασίες για να υλοποιηθούν. Λέμε και ξαναλέμε. Όλοι έχουν καλές προθέσεις. Όλοι έχουν οράματα. Δεν θα κριθούν απ΄ αυτά. Θα κριθούν από την ικανότητα υλοποίησης αυτών των οραμάτων. Χρησιμότερος ενίοτε ένας γνώστης της ελληνικής γραφειοκρατίας  παρά ένας οραματιστής. Ειδικά την περίοδο αυτή….

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ  Συνέντευξη στην ΕΡΑ Β. Αιγαίου έδωσε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος, πάντα βέβαια με το χαμόγελο που είναι και το σύνθημα του. Επεσήμανε πως ο  δήμος πρέπει να επικεντρώνεται στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες «μακριά από θεωρητικές αναλύσεις και κοντά στο εφικτό, το πραγματικό και την καθημερινή ζωή που απασχολεί τους συμπολίτες μας. Επιζητούμε μόνο την ουσία κάθε πολιτικής και είμαστε υπέρμαχοι μιας δυνατής και ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης». Στην συνέντευξη συζήτησε όλα τα θέματα που αφορούν την προεκλογική περίοδο. Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους Βαγγέλη Βερβέρη απ΄ όπου και η φωτογραφία. Αύριο  αναμένεται ν΄ ανακοινώσει μια νέα φουρνιά ονομάτων που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τον συνδυασμό του. Και την Παρασκευή η πρώτη συγκέντρωση του συνδυασμού στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Θεράποντος


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ Άνοιξε το εκλογικό κέντρο στην Προκυμαία Μυτιλήνης. Βρίσκεται στις Κολώνες, άνετο, σύγχρονο με μια εντυπωσιακή ταμπέλα και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φίλους του συνδυασμού. Επίσης χτες επισκέφθηκε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου όπου μετά από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατέθεσε τις απόψεις. Μεταξύ των άλλων προτείνει:
- Να δοθεί προτεραιότητα στη πρόληψη για αποφυγή ή έστω μετριασμό των φαινομένων αντί της εκ των υστέρων αντιμετώπισης των προβλημάτων.
-Ειδική έμφαση στην επεξεργασία σχεδίου διαχείρισης δασών
- Εύρεση τρόπου κάλυψης των λειτουργικών αναγκών των εθελοντικών ομάδων

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Βρίσκεται στη Σάμο όπου κλείνει τις υποψηφιότητες του τις επόμενες ημέρες. Από την Ικαρία ακόμα δεν έχει ανακοινώσει υποψήφιο ενώ για την Μυτιλήνη αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες άλλους πέντε. Και θα μένουν ακόμα δύο θέσεις για κλείσει το ψηφοδέλτιο. Οργώνει τα νησιά παίρνοντας θάρρος όχι μόνο την ανταπόκριση των ανθρώπων αλλά από τις δημοσκοπήσεις και από δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων που τον δίνουν να έχει βάσιμες ελπίδες για να περάσει στον δεύτερο γύρο. Όλα κρίνονται από το βαθμό συσπείρωσης του. Εάν οι πράσινοι δημογέροντες σταματήσουν να ονειρεύονται τις περασμένες νοσταλγικές του ΠΑΣΟΚ και στηρίξουν δυναμικά τον νεαρό υποψήφιο, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο έκπληξης. Πόσο μάλλον που όσο περνάει ο καιρός η κόντρα Μουτζούρη-Καλογήρου αγριεύει..

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ Έκανε κίνηση ματ βάζοντας στον συνδυασμό του τον Βασίλη Ζαγκούλη. Τι εστί Ζαγκούλης; Πρόεδρος Συνεταιρισμού Μεσοτόπου με μεγάλη διεισδυτικότητα στην περιοχή. Μια κίνηση που εγκλωβίζει τον άλλο γαλάζιο συνδικαλιστή Μανώλη Κωνσταντιδέλλη. Όμως αυτό που παρατηρούν οι άνθρωποι του συνδυασμού είναι μια ολοένα και περισσότερο αυξητική τάση του Στρατή Ζαφείρη. Όχι ότι τους χαλάει. Τουναντίον το θέλουν γιατί θεωρούν ότι τσιμπάει από Ταξιάρχη Βέρρο. Αυτή η άνοδος  οφείλεται στα δυο γερά χαρτιά του,  Παναγιώρη Σελάχα και Στέφανο Αποστόλου. Αλλά πέρα απ΄ αυτό ο ίδιος ο Στρατής Ζαφείρης κερδίζει φίλους μέσα από δια ζώσης συναντήσεις που πραγματοποιεί καθημερινά. Παρόλα αυτά  μεγάλο φαβορί παραμένει ο Ταξιάρχης Βέρρος που διεισδύει σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.  Από την άλλη βέβαια ο Γιάννης Συκάς κινείται αθόρυβα με το κόμμα να δίνει γραμμή και να οργανώνει τον συνδυασμό. Με λίγα λόγια. Μ΄ αυτούς δεν βγάζεις άκρη. Και είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική σύγκρουση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΙΤΖΟΣ Γνωστός λογιστής του νησιού ο οποίος μέσω facebook μας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του Γιώργου Καρατζαφέρη, αρχηγού του ΛΑΟΣ ο οποίος βέβαια συνεχίζει τη δική  του μοναχική πορεία στην ελληνική δημόσια ζωή. Κι απ΄ ότι φαίνεται έχει αποκτήσει αρκετούς φίλους και γνωστούς στο νησί μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αύριο έρχεται στη Μυτιλήνη και θα μιλήσει  σε εκδήλωση στις επτά το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.Η εκδήλωση έχει θέμα “Η αξία της Αλληλεγγύης και της Συλλογικής Δράσης : Το παράδειγμα της Λέσβου”.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ «Στόχος μας το επόμενο διάστημα, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς». Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του νέου κόμματος «Προοδευτική Συμμαχία». Οπότε με αδημονία αναμένονται και οι πρώτες κινήσεις εδώ στο νησί μας. Διότι το ότι θα τσιμπήσουν κάποιοι, θα τσιμπήσουν. Το θέμα πόσο και κυρίως ποιοι….

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Το έγραψε αθηναϊκή εφημερίδα. Πως στη σκέψη της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στις 2 Ιουνίου, ημέρα που θα γίνεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εάν πράγματι γίνει τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα ισχύσει το σύνθημα του Μάο «Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση»!

Η ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ