ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Παρουσιάσεις, ονόματα και προεκλογικές πόζες......» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Δευτέρα 01 Απριλίου 2019»

7η ημέρα προεκλογικής περιόδου…


Καλό μήνα σε όλους τους αναγνώστες μας….

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ (1) Πήρε μια φουρνιά υποψηφίων, πήγε στα Παράκοιλα κι εκεί μακριά από δημοσιογραφικές γραφίδες ποζάρισε μαζί τους. Οι φωτογραφίες όμως διέρρευσαν μέσα από το facebook την οποία και σας παρουσιάζουμε μία εξ αυτών. Ποιοι εμφανίζονται; Πάμε λοιπόν από κάτω δεξιά προς αριστερά και από κάτω προς τα πάνω. Αντώνης Κατσάνης, Ειρήνη Σαραντινού, Θόδωρος Βαλσαμίδης, Πόπη Γόμου, Αλέξανδρος Ροδίτης και Καραντωνης Μιχαλης,    Στην επάνω σειρά Κυρατζης Στρατής,  Βερβέρη Βασιλική, Δαούση Αναστασία, Κωνσταντιδέλλης Γιώργος  Νίκος Μπαμπάκος, Στρατής Κλεάνης. Στην επόμενη   Γυμνάγος Προκόπης,  Κελαίτης Αντώνης, Χριστιάνα Καλογήρου,  Φάνια Βαλάση,  Μάρθα Μπεριστιανιδου, Κυριάκος Πετρέλλης. Πιο πάνω αριστερά Στρατής Ραχάνης και τέρμα πάνω από δεξιά Δημήτρης Παραδέλλης, Γαβριέλα Βατή και Παναγιώτης Τσουπής.


ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ (2) Οι υπόλοιποι του συνδυασμού ας περιμένουν την επόμενη φωτογράφιση όπου και θα συμπληρωθεί ο συνδυασμός. Ένας συνδυασμός που θεωρείται αρκετά δυνατός υπό την έννοια όχι μόνο της προσέκλυσης σταυρών αλλά και ανθρώπων ικανών στην διοίκηση μιας Περιφέρειας. Κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που η Αυτοδιοίκηση θα κριθεί κυρίως στην ικανότητα διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Όμως ο σταυρός, σταυρός. Έτσι στον κάτω Πίνακα βλέπουμε τους πρώτους σε σταυρούς από τον συνδυασμό της νυν Περιφερειάρχη το 2014. Τα δυνατά χαρτιά Βαλσαμίδης, Γόμου, Πετρέλλης, Ροδίτης, Σαραντινού, Αργυρίου, Κλεάνθης παραμένουν. Από την άλλη έχει απώλειες όπως του αείμνηστου Παναγιώτη Καλλονιάτη που η σύζυγος του κατεβαίνει με τον Κώστα Μουτζούρη,  του Δημοσθένη Χατζηγιάννη και του Απόστολου  Αλατζά. Βέβαια είχε και προσθήκες όπως του Μάκη Αξιώτη, της Αναστασίας Λεούση, του Νίκου Μπαμπάκου, του Αντώνη Κατσάνη και βεβαίως του Στρατή Κυρατζή με γνωστή τη δύναμη που διαθέτει στα Βόρεια της Λέσβου. Θα μπορέσει με όλους αυτούς η νυν Περιφερειάρχης να κρατήσει τις θέσεις της ή μήπως η ομάδα του πρύτανη που επίσης διαθέτει δυνατά ονόματα, θα την υπερκεράσει; 



ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Ένα ιδιαίτερα αποδοτικό Σαββατοκύριακο είχε στην Λέσβο με περιοδείες, συναντήσεις, βόλτα στην αγορά της Μυτιλήνης αλλά και ουζοποσίες. Κι όπως και να το κάνουμε, οι ουζοποσίες θεωρείται βασικό συστατικό στοιχείο της προεκλογικής αυτοδιοικητικής περιόδου. Οι συνεργάτες του πρύτανη δεν πτοούνται από στοιχηματικές αποδόσεις και  θεωρούν ότι παρά τις όποιες παρεμβάσεις από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, το κλίμα είναι τόσο βαρύ σε πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη έναντι της νυν Περιφερειάρχη, που δεν ανατρέπεται. Αυτό το αντιλαμβάνονται στις περιοδείες στην δυτική πλευρά του νησιού, εκεί δηλαδή που οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου νοιώθουν στο πετσί τους την κρίση και τις μειωμένες τιμές στα προϊόντα τους. Πέρα απ΄ αυτό έχει επενδύσει πολλά στον Δημήτρη Βουνάτσο ο οποίος διατηρώντας ακόμα τις πολλές γνωριμίες που έχει στην Λέσβο, έχει γίνει ο καλύτερος προπομπός του. Άλλωστε κι ο ίδιος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει στοιχηματίσει υπέρ της εκλογής του πρύτανη. Μένει βέβαια αυτό να αποδειχθεί στις κάλπες της 26ης Μαΐου….

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ  (1) Εν αναμονή της επίσημης πρώτης παρουσίασης του συνδυασμού ιδού η πρώτη φουρνιά ονομάτων.   Δ.Ε. Καλλονής  Γιουσφαρά Ελένη Δερεδίνης Σαράντος  Ζεϊμπέκη Άλκηστις Καραθανάσης Γεώργιος  Καραολάνης Αλέξανδρος Κουκουρουβλή Όλγα  Κεφάλας Δημήτριος Μουτάφης Στυλιανός και Φαναραδέλλης Δημήτριος . Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής Καλογερά Χαραλαμπία και Κυριαζής Γεώργιος.    Δ.Ε. Μανταμάδου  Γκουτζαμάνης Ελευθέριος και Στεφάνου Ντίνος.   Δ.Ε. Πέτρας  Βουργουτζής Στυλιανός  Κώστογλου Νικόλαος  Μόλβαλη Ελένη  και Χατζηγιάννης Χαράλαμπος . Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης  Κουμαράς Αντώνιος και Βοσκόπουλος Πέτρος Δ.Ε. Πολιχνίτου  Καραγεωργίου Ευστράτιος

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ (2)  Με ανάρτηση του στο  facebook  και μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων του συνδυασμού του, στέλνει το δικό του μήνυμα: «Η αγάπη μου για τον τόπο μας και η πρότερη προσφορά μου μέσα από την θέση του προϊσταμένου στη ΔΟΥ Καλλονής, καθώς και η ενασχόληση μου με τα κοινά ως Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Καλλονής και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της κατασκευαστικής εταιρίας έργων του προαναφερόμενου Δήμου, μου δίνει την δυνατότητα της επίγνωσης των υφιστάμενων προβλημάτων , αλλά και εκείνων που θα προκύψουν, στον νεοσύστατο Δήμο της Δυτικής Λέσβου. Οι συνεργάτες μου και εγώ, δεν κρατάμε μαγικά ραβδιά, αλλά σε συνεργασία με τους τοπικούς και θεσμικούς φορείς, και με δουλειά μπορούμε να νικήσουμε την γραφειοκρατία, την έλλειψη πόρων, με ορθή χρήση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για να χτίσουμε τον δήμο που ονειρευόμαστε.  Ξεκινάμε!»

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Άρθρο στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο  δημοσιεύθηκε με τον τίτλο «Ο κύκλος της βίας». Θέμα η επίθεση μολότωφ στο σπίτι του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη. Στο άρθρο του επισημαίνει πως  η καταδίκη της βίας δεν είναι αλά κάρτ. Γι αυτό  καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με μολότωφ  και οι όποιοι δράστες θα πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Σιγά τώρα Χαράλαμπε μ΄ αυτά μην συγκινηθεί ο Πολλάκης!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΚΕ   Εκδήλωση  του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σχετικά με την αυτοδιοίκηση για τους Μυτιληνιούς που μένουν για χρόνια στην Αθήνα.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Στρατής Κόρακας, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου. Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, Μυτιληνιός στην καταγωγή, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο νησί της Λέσβου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»: Ο Γιάννης Συκάς για το δήμο Δυτικής Λέσβου και η Νίκη Τσιριγώτη για το δήμο Μυτιλήνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣ  Η πληροφορία είναι έγκυρη. Ότι δηλαδή υπήρξε ρήξη με τον Παναγιώτη Παρασκευαίδη σχετικά με τον συνδυασμό.  Γι αυτό εξάλλου εξετάζει την περίπτωση να στελεχώσει Περιφερειακό Συνδυασμό. Όσο αφορά τον αποσυρθέντα υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης, είναι καλά στην υγεία του  και σήμερα αναχωρεί για Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις.

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ Με χαμόγελα και  αισιοδοξία, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση  του συνδυασμού της. Παρουσία  της τοπικής κομματικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, του βουλευτή Γιώργου Πάλλη, η υποψήφια Δήμαρχος παρουσίασε έναν προς έναν τα πρόσωπα  που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό της. Πλην δυο τριών περιπτώσεων, τα πρόσωπα  είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Έκπληξη  θεωρείται η υποψηφιότητα του Απόστολου Αθηναίου, επιλογή του Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαμπρόπουλου η οποία όμως έχει δημιουργήσει και αντιδράσεις. Επίσης ερωτηματικά σε μέλη του κόμματος δημιούργησε και το όνομα του Λάκη Κυπαρίσση που ως γνωστόν είχε ταχθεί υπέρ του Σταυρού στου Απελλή. Εν πάση περίπτωση υπάρχει αισιοδοξία από τον συνδυασμό για την δεύτερη θέση. Για την πρώτη βέβαια ούτε καν το κουβεντιάζουν. Τελικά από τους έξη υποψηφίους στον Δήμο οι πέντε κυνηγούν την δεύτερη θέση διότι ως γνωστόν η πρώτη θεωρείται δεδομένη για  τον συνδυασμό του Στρατή Κύτελη.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΗΣ Ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης (1982-1990) ήταν εκείνος που άνοιξε την εκδήλωση αναφερόμενος στα βασικά θέματα του συνδυασμού. Επεσήμανε δε ότι το προσφυγικό θα γίνει τοπίο σκληρής αντιπαράθεσης. Τόνισε μάλιστα πως « Εμείς θα δουλέψουμε σαν πυξίδα για να μετατρέψουμε  το προσφυγικό από  πρόβλημα σε επένδυση θετικής προβολής για τους ντόπιους και για τους πρόσφυγες». Θα πρέπει όμως να δεχθεί ότι το προσφυγικό έχει κουράσει την τοπική κοινωνία. Κι όσο δεν αντιμετωπίζεται τόσο το πρόβλημα θα παραμένει και τόσο οι ακροδεξιές ομάδες θα βρίσκουν πεδίο δράσης. Και δεν αντιμετωπίζεται ούτε με διχαστικά διλλήματα ούτε με ανούσιες θεωρίες και τσιτάτα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΕΛΛΗ Αν είσαι στον συνδυασμό της Εριφύλης Χιωτέλλη μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα υπέρ του Σταυρού στου Απελλή. Εάν όμως είσαι σε αντίπαλο συνδυασμό τότε είσαι … φασίστας! Διότι στον συνδυασμό της βρίσκεται ο Λάκης Κυπαρίσσης ο οποίος άνθρωπος με αναρτήσεις στο facebook υπεραμύνθηκε της τοποθέτησης του Σταυρού στου Απελλή! Το ζητούμενο όμως είναι να μην περιστραφεί η προεκλογική περίοδος σε τέτοια ζητήματα. Γιατί ο κόσμος ψηφίζει πρωτίστως αυτούς που είναι ικανοί να διαχειριστούν τα καθημερινά του προβλήματα και να δίνουν τις κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν. Κι όχι να κάνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο μια μικρή βουλή για να πλακώνονται ακροδεξιοί και λαϊκιστές…


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Συνεχίζει τις περιοδείες του. Αύριο βράδυ αναχωρεί για Χίο  όπου θα μείνει μέχρι την Πέμπτη και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Σάμο. Εν τω μεταξύ το εκλογικό του κέντρο στην Μυτιλήνη βρίσκεται επί της Αλκαίου 14 και είναι ανοικτό το πρωί 9-2 και το βράδυ 6-9

ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δημοσιοποίησε την πρώτη φουρνιά υποψηφίων όπου συμπεριλαμβάνονται ο Παναγιώτης Σελάχας και ο Στέφανος Αποστόλου δυο βαριά ονόματα του νεοσύστατου Δήμου. Επίσης στο ψηφοδέλτιο και του όνομα του Νίκου Φράγκου   γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης (φώτο) ο οποίος θα κατέβει στην Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου. Στην ίδια ενότητα υποψήφια θα είναι και η Ζωγράφου – Στεριανού Χρυσούλα, Παιδίατρος, Δημοτική Σύμβουλος Λέσβου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Μετά την σύζυγο του που θα είναι υποψήφια στην Περιφέρεια Ηπείρου με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο δικός μας Ολυμπιονίκης αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα σπριντ. Και μάλιστα στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι θα στελεχώσει τον συνδυασμό του Στρατή Κύτελη και θα διεκδικήσει μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ….