Η βροχή δεν τους σταμάτησε- Lets do it Greece 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Μολύβου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η εκστρατεία "Let’s Do It Greece 2019" στην ευρύτερη περιοχή του Μολύβου.

Η καθαριότητα του χωριού μας και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με την συνεχή συνεργασία κατοίκων, συλλόγων και φορέων.

To "Let’s Do it Greece" αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας.

Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα και έχει αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της περιοχής μας εδώ και πολλά χρόνια. Και φέτος συμμετείχαμε ενεργά σε αυτή την εκστρατεία που μας καλούσε να γίνουμε όλοι μαζί μέλη μιας "οικογένειας".


Για άλλη μια φορά η κινητοποίηση των πολιτών ήταν μεγάλη. Εθελοντές, μέλη τοπικών συλλόγων, μαθητές και γονείς, πρόσκοποι και κάτοικοι διαφόρων ηλικιακών ομάδων, ενεργοποιήθηκαν και έδρασαν υπό την καθοδήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας .

Η φετινή μας δράση είχε ξεχωριστή σημασία μιας και το οικολογικό μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος το "μετέφερε" η δική μας Γαλιά. Το σπάνιο σκιουράκι που προστατεύεται με Προεδρικό διάταγμα μιας και η Λέσβος είναι ο μοναδικός Ευρωπαϊκός τόπος στον οποίο ζει.

Η Γαλιά μπορεί να είναι ένα μικρό τρωκτικό, όμως, η συμβολή του στη διατήρηση της βιοποικιλότητας είναι τεράστια.


Συμβάλει στην εξάπλωση διαφόρων δένδρων από καρπούς που θάβει και ξεχνάει, και για την διάσωσή του έχει μεγάλη σημασία η διατήρηση του περιβάλλοντος. Όπως όλοι μας, λοιπόν, η Γαλιά θέλει το σπίτι της καθαρό. Την είδαμε να καθαρίζει μαζί με τους εθελοντές σε κάθε σημείο της περιοχής.

Στις παραλίες της περιοχής της Εφταλού, στην παραλία του Μολύβου και φυσικά στο λιμάνι.


Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των εθελοντών, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου που καθάρισε τον βυθό, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου που στήριξε την προσπάθεια προσφέροντας υλικά καθαρισμού, κεράσματα, αναμνηστικά μπλουζάκια και καπέλα, τις επιχειρήσεις του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου που προσέφεραν νερά και σάντουιτς, το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας, το σύλλογο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μήθυμνας, το Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας “Ο Μόλυβος” και όλους τους υπόλοιπους Συλλόγους της περιοχής. Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές αυτής της πολύτιμης δράσης. Η καθαριότητα είναι τρόπος ζωής και ένας τρόπος να δείξουμε πόσο πολύ αγαπάμε τον τόπο μας. Lets it Greece.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας
Ανδριώτης Αθανάσιος