Συνέντευξη στο LesvosPost με τον υπ. Δημοτικό Σύμβουλο Δημ. Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο Βράνη


Στο LesvosPost.com και στον αρχισυντάκτη/Δ/ντη του Στεφάνου Γεώργιο μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε Μυτιλήνης με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ζαφειρίου «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ» κος Ιάκωβος Βράνης

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο Ιάκωβος Βράνης, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του αλλά και τις βλέψεις του, για τον Δήμο Μυτιλήνης.

Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε:

Κε Βράνη καταρχήν σε ευχαριστούμε πολύ σαν LesvosPost.com που δέχτηκες να μας παραχωρήσεις αυτήν την συνέντευξη

Ερώτηση Γ.Σ: Κύριε Βράνη πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Η Λέσβος όπως τις αξίζει» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κύριο Παναγιώτη Ζαφειρίου.

Απάντηση Ι.Β:

Ονομάζομαι Βράνης Ιάκωβος, γεννημένος σε αυτό το ευλογημένο νησί και προέρχομαι από μια ιερατική οικογένεια του πατέρα Κομνηνού, ο οποίος επι 42 χρόνια, υπηρετεί την εκκλησία του Χριστού και τις ένοπλες δυνάμεις, ως στρατιωτικός Ιερέας στην Μεραρχία του νησιού μας.
Με την ενασχόληση μου στα κοινά είναι η δεύτερη φορά αφού στης προηγούμενες εκλογές (2014), ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Σπύρο Γαληνό. Μέσα από το σπίτι μου διδάχτηκα τόσο από τον Ιερέα πατέρα μου, όσο και από την σεβαστή γλυκιά μητέρα μου, η οποία πλέον βρίσκεται στους ουρανούς, στην ζωή μου να ζω, ανάμεσα στους ανθρώπους με τις αδυναμίες τους, τα προβλήματα τους και εάν μπορώ όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, να απλώνω το χέρι μου και να ακουμπώ επάνω στους ώμους τους, προσφέροντας τους ότι μπορώ.


Ερώτηση Γ.Σ: Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες σας σε περίπτωση που εκλεγείτε.

Απάντηση Ι.Β:

Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλές προτεραιότητες, αλλά επειδή δεν έχω μάθει στην ζωή μου να λέω πολλά λόγια τα οποία στο τέλος  μένουν μόνο λόγια, εχω να πω μόνο αυτά: Ο Δήμος να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά απέναντι στους ανθρώπους, που βιώνουν πολύ δύσκολα αυτά τα χρόνια της κρίσης οι οποίοι να στερούνται ακόμη και τα ποιο αναγκαία αγαθά και όχι να τους θυμόμαστε μόνο στις γιορτές, στις εκλογές αλλά και τις 365 ημέρες του έτους (ΑΘΟΡΥΒΑ) και όχι μόνο σε είδη τροφίμων αλλά και σε όλες τις άλλες ανάγκες που αντιμετωπίζουν έτσι ώστε να μπορούν να στηριχτούν στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας.

Ερώτηση Γ.Σ: Με ποιον τρόπο θεωρείτε πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.

Απάντηση Ι.Β:

Ένας τρόπος υπάρχει, άρρηκτη συνεργασία του Δήμου μας με τους δημότες, με τις προτάσεις τους και τις σκέψεις τους για τα προβλήματα του Δήμου, αφού η υπόθεση καλής λειτουργίας του Δήμου είναι υπόθεση των δημοτικών αρχών και πολιτών.

Ερώτηση Γ.Σ: Ποια κατά την γνώμη σας είναι τα τρία  σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο Δήμος Μυτιλήνης

Απάντηση Ι.Β:  

-Όπως προανέφερα πιο πάνω είναι πρώτον η  αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

-Επίσης το χρόνιο πρόβλημα που όλοι γνωρίζουμε για το μεταναστευτικό. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω ότι η λίγη δημοτική μου παιδεία που έχω και οι αρχές που έχω αποκομίσει από το σπίτι μου, πιστεύω ότι το πρόβλημα αυτό δεν λύνετε με κραυγές και αφορισμούς, αλλά με συντονισμένες δυνατές προσπάθειες προς την κεντρική εξουσία και εν ανάγκη με δυναμικές και ειρηνικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε και αυτοί οι άνθρωποι να βρουν το δρόμο τους για μια καλύτερη ζωή και το νησί να επανέλθει στην γαλήνη και την ηρεμία του.

-Επίσης ένα από τα βασικά προβλήματα του νησιού μας και όχι μόνο του Δήμου Μυτιλήνης είναι ότι είμαστε το μοναδικό μέρος σε όλη την Ελλάδα νομίζω, που δεν έχουμε κολυμβητήριο.. Σαν δημοτική αρχή αν εκλεγούμε όπως αναφέρει και το πρόγραμμα μας, άμεσα θα ανακατασκευάσουμε το υπάρχον κολυμβητήριο με πράσινη ενέργεια και στο μέλλον αφού βρεθεί ο κατάλληλος χώρος θα κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο όπως αξίζει στην Λέσβο με την μεγάλη ιστορία στον ναυταθλητισμο.

-Τέλος πιστεύω πως το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα του νησιού μας και όχι πάλι μόνο της Μυτιλήνης είναι οι «βομβαρδισμένοι» κεντρικοί και αγροτικοί δρόμοι που δυσκολεύουν την κίνηση και προκαλούν πολλές φθορές  στα αυτοκίνητα αλλά φυσικά και πολλά ατυχήματα.


Ερώτηση Γ.Σ: πως σχολιάζετε την προεκλογική περίοδο.

Απάντηση Ι.Β:

Κατά την άποψη μου είναι μια ήρεμη προεκλογική περίοδος με τις θέσεις και τις απόψεις όλων των παρατάξεων, κάτι που πρέπει να διατηρηθεί μέχρι τέλους για να αναδείξουμε όλοι τα προβλήματα που μας απασχολούν και όχι να μπαίνουμε σε στείρες πολιτικές συζητήσεις.

Ερώτηση Γ.Σ : Πείτε μας 3 λόγους που ένας δημότης του Δήμου Μυτιλήνης να επιλέξει τον συνδυασμό του Κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου.

Απάντηση Ι.Β :

-Ο συνδυασμός του υποψήφιου Δημάρχου Κ. Ζαφειρίου Παναγιώτη, είναι ένας καθαρός και ανεξάρτητος συνδυασμός.  

-Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας που ζητούν την ψήφο των συμπολιτών μας, δεν έχουν μολυνθεί από το μικρόβιο της πολιτικής, γιατί κάθε φορά οι αυτοδιοίκητες εκλογές είναι εκλογές για τα προβλήματα του τόπου μας και όχι για την επίλυση πολιτικών διαφορών και διακρίσεων.  

-Ο συνδυασμός μας έχει κάνει γνωστό το πρόγραμμα του εδώ και 3 μήνες.


Ερώτηση Γ.Σ: Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Παναγιώτης Ζαφειρίου Δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε ως δημοτικός σύμβουλος, θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί Δήμαρχος? Πια τα κριτήρια που θα θέσετε.

Απάντηση Ι.Β:

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο συνδυασμός θα σεβαστώ την απόφαση των πολιτών και θα τους ευχαριστήσω για την απόφαση τους.

Στην ερώτηση σας στο τι θα κάνω εάν δεν εκλεγεί ο συνδυασμός και εκλεγώ εγώ ως δημοτικός σύμβουλος, θα αποτελεί για εμένα προσωπικά ιδιαίτερη τιμή όταν με καλέσει ο εκλεγμένος Δήμαρχος αρκεί η συνεργασία να στηρίζεται σε γερά θεμέλια ειλικρίνειας και να ανταποκρίνεται στις δικές μου προτεραιότητες που έχω θέσει για την λειτουργία του Δήμου μας. Όλα φυσικά αυτά που ανέφερα σε συνεννόηση πάντα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Μυτιλήνης κο Ζαφειρίου.

Ερώτηση Γ.Σ: Ένα μήνυμα προς τους συνδημότες μας ενόψει τον εκλογών της Κυριακής στης 26 Μαΐου 2019.

Απάντηση Ι.Β: 

Κλείνοντας την συνέντευξη μου και αφού σας ευχαριστήσω κ. Στεφάνου για την ευκαιρία που μου δώσατε να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου, το μήνυμα που θέλω να στείλω στους συνδημότες μου ενόψει των εκλογών είναι οι συμπολίτες μας να αποφασίσουν και να κρίνουν όπως αυτοί πιστεύουν, να προσέλθουν με γαλήνη και καθαρή σκέψη σε αυτήν την  γιορτή της Δημοκρατίας και να επιλέξουν αυτόν που επιθυμούν διότι για εμένα και την επόμενη ημέρα φίλοι θα είμαστε πάλι και μαζί θα πορευόμαστε σε αυτόν τον όμορφο τόπο.



Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.