Απεργιακή συγκέντρωση την πρωτομαγιά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου και την Ο.Α.Σ Λέσβου


1η ΜΑΗ 2019

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Η 1η Μάη είναι ημέρα συλλογικής μνήμης των αγώνων της τάξης μας. Είναι ημέρα απεργίας. Είναι ημέρα που οι νεκροί του Σικάγο το 1886, του 36 στην Θεσσαλονίκη, το 44 στην Καισαριανή, έδωσαν το αίμα τους, την ίδια τους την ζωή, αταλάντευτοι, για τους αγώνες και το δίκιο τις εργατικής τάξης.

Αυτούς τιμάμε αυτή την ημέρα και διδασκόμαστε από την ανειρήνευτη ταξική πάλη. Η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δε δίνουμε συγχωροχάρτι, δε συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Δυναμώνουμε τις γραμμές πάλης μας, στα σωματεία και στα συνδικάτα, ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες που υπονομεύουν τους αγώνες μας. Ενάντια σ’ αυτούς που καλούν σε απεργοσπασίες, που έβαλαν στον πάγο το δικαίωμα στην απεργία, που προσπάθησαν με νόθους αντιπροσώπους- μαϊμούδες, μπράβους τις νύχτας και κοινούς ποινικούς να στήσουν συνέδριο στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Με διευθυντικά στελέχη, golden boys,  και λοιπούς που δεν έχουν καμία σχέση με την εργατική τάξη, προσπαθούν να μπάσουν κατ’ ευθείαν μέσα σε σωματεία εργατών τα αφεντικά, να δίνουν κατευθύνσεις πάλης με γνώμονα τα κέρδη τους. Να παίρνουν αποφάσεις μαζί με τον ΣΕΒ, πιστοί ακόλουθοι της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες,  προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, 11:00 πμ στην Πλατεία Σαπφούς

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στις 11 το πρωί στη Πλατεία Σαπφούς που οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου για να τιμήσουμε την 1η Μάη  και αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, στην ασταμάτητη πάλη της εργατικής τάξης για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα.
      
Μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και της νέες της πόλης να δυναμώσουμε  την κοινή δράση, δημιουργώντας μια συμμαχία που θα δώσει προοπτική στη πάλη μας για μια καλύτερη ζωή, ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.
       
Βάζουμε μπροστά όλα τα δίκαια αιτήματα για τα οποία παλέψαμε το προηγούμενο διάστημα με τους αγώνες μας και που παραμένουν άλυτα γιατί η κυβέρνηση στέκετε εχθρικά απέναντι μας, αφού εφαρμόζει τα μέτρα που επιβάλει η Ε.Ε. και η ΚΑΠ αδιαφορώντας για τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οδηγώντας τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού μας στην απόγνωση και στον αφανισμό με την άρνηση της για αποζημίωση της περσινής παραγωγής. Αφήνοντας μεγαλέμπορους και μονοπώλια προκειμένου να «αυγατίσουν»  τα κέρδη τους ρίχνοντας τις τιμές στα βασικά προϊόντα μας (λάδι, γάλα, κρέας) πολύ πιο κάτω από το κόστος παραγωγής.
       
Μόνη μας διέξοδος η κοινή και οργανωμένη πάλη.