Παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ Θοδωρή Παπαθεοδώρου για τις κατολισθήσεις στο Πλωμάρι


Αφού οι δικοί μας βουλευτές κοιμούνται είπε ένας βουλευτής απο την Πάτρα να ασχοληθεί ενεργά και να κάνει μια ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για τις κατολισθήσεις στο Πλωμάρι Λέσβου..

Εύγε στον κ Παπαθεοδωρου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη

ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα από τις κατολισθήσεις στο Πλωμάρι Λέσβου»

Τα προβλήματα με τις συχνές κατολισθήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα για τους πολίτες του Πλωμαρίου Λέσβου, ειδικά όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Συγκεκριμένα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής νέα κατολίσθηση αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής. Για ακόμα μία φορά σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και άλλα κτίρια. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι βράχοι σταμάτησαν κυριολεκτικά δίπλα από τα σπίτια των κατοίκων, οι οποίοι γύρω στα μεσάνυχτα ξύπνησαν από μια δυνατή βοή και τον θόρυβο που έκαναν οι βράχοι καθώς ξεκολλούσαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Σημειωτέον ότι οι πρώτες κατολισθήσεις στην περιοχή συνέβησαν πριν από τέσσερις μήνες.
Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται καθημερινά για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, καθώς, μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία εργασία προστασίας από τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα οι βράχοι στην κυριολεξία «να κρέμονται» πάνω από τις στέγες των σπιτιών τους, και να βρίσκεται η ζωή τους σε συνεχή κίνδυνο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου η αποκατάσταση των ζημιών και η έναρξη εργασιών προστασίας της περιοχής του Πλωμαρίου;

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στην περιοχή;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ