Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δυτ. Λέσβου Απόστολος Βαρελτζής («μαζί από την αρχή»)


Γεννήθηκε το 1967 στο Πλωμάρι.

Είναι γιος του Ευστρατίου και της Σοφίας Βαρελτζή και αδελφός της καθηγήτριας Άννας Βαρελτζή. Μετά την αποφοίτησή από το Γυμνάσιο Πλωμαρίου, ολοκλήρωσε τα εγκύκλια μαθήματα στο 1ο Λύκειο Μυτιλήνης, όπου είχε μετακομίσει οικογενειακώς.

Σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Master Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος.

Από το 1994 διαμένει μόνιμα στην Καλλονή, όπου εργάζεται ως καθηγητής Πληροφορικής σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης και τα τελευταία χρόνια στο Γενικό Λύκειο Καλλονής. Εκλέχθηκε επανειλημμένα στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου, στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γ. Γραμματέας. Χρημάτισε Νομαρχιακός Σύμβουλος με το συνδυασμό  του Παύλου Βογιατζή. Από το 2010 είναι Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου. Είναι νυμφευμένος με τη φιλόλογο Μαρία Δεληπέτρου.

Το μήνυμα του:

«Έπειτα από πολλή σκέψη έλαβα την απόφαση να συμμετάσχω σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Λέσβου με το συνδυασμό του Ταξιάρχη Βέρου. Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά πεπραγμένα των εκπαιδευτικών όπου εδώ και πολλά χρόνια συνεχώς εκλέγομαι στην πρώτη θέση στα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, με καθιστούν άνθρωπο με σαφή πολιτική άποψη και στάση. Τόσο για τον εκπαιδευτικό κλάδο όσο και για τις υποθέσεις και τα προβλήματα του τόπου μου. Ως εκπαιδευτικός, ως άνθρωπος ο οποίος για πολλά χρόνια βρίσκομαι δίπλα σε χιλιάδες μαθητές και γονείς του τόπου μου, έχω σαφή γνώση των προβλημάτων της περιοχής μου, αλλά και των όσων χρειάζεται να γίνουν προκειμένου ένα καινούργιο αύριο –καλύτερο-να χαράξει για όλους μας. Είμαι βέβαιος ότι η πολυεπίπεδη ενασχόλησή μου με τα κοινά, η παρουσία μου στην πρώτη γραμμή και στον εκπαιδευτικό αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο του τόπου μου, με φέρνουν στην ευχάριστη θέση να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, βέβαιος ότι θα μπορέσω με την εμπειρία μου και τη θέλησή μου να συνεισφέρω στα προβλήματα και στις λύσεις που αυτά απαιτούν.»


Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.