Προέδρος ο Μόλβαλης Νικόλαος στο Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου- Το νέο Δ.Σ


ΝΕΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΜΟΛΥΒΟΥ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου συστάθηκε σε σώμα το νέο Δ. Συμβούλιο του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου με την παρακάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μόλβαλης Νικόλαος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κατσαράς Σταύρος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βουτηράκης Ιωάννης
ΤΑΜΙΑΣ: Βαξεβάνης Παναγιώτης
ΜΕΛΟΙ: Καλπάκης Ευστράτιος, Χατζητάκης Μιχαήλ, Λαγούτατζης Αντώνιος.

Ολοκληρώθηκε με αυτό τον τρόπο η εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε την Δευτέρα 8 Απριλίου με την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και στην συνέχεια στις 17 Απριλίου με τις εκλογές για τα Διοικητικά Όργανα και για τους Αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ε.Σ.Ε).

Το Σωματείο δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των δύο Δημοτικών Ενοτήτων  Μήθυμνας και Πέτρας.

Στην Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου έγινε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Δ. Συμβουλίου όπου μεταξύ άλλων ήταν:

Τα προγράμματα ΛΑΕΚ για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων, η συνεργασία και η συμμετοχή του Σωματείου στο δίκτυο Lesvos THEOTHERAEGEAN για την ανάδειξη και την προώθηση της Λέσβου ως Διακριτό Τουριστικό Προορισμό, η ίδρυση του φεστιβάλ λεσβιακής γαστρονομίας Lesvos Food Fest και η συνεργασία με φορείς και παραγωγικές επιχειρήσεις της Λέσβου για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, οι δράσεις και οι παρεμβάσεις για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο ( εργασιακά, φορολογικά, ΦΠΑ, κλπ), οι ημερίδες, η επιμόρφωση και η συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών, τα προγράμματα επιχορήγησης μισθολογικού κόστους που έχει ενταχθεί το Σωματείο, η αναβάθμιση της ιστοσελίδαςwww.molivoswinendine.com, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, η επιτυχημένη συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα με την ΓΕΑ για τα μέλη του κλπ.

Παράλληλα με τις εκλογές για το Δ. Συμβούλιο έγιναν εκλογές για την Εξελεγκτική επιτροπή και για την εκλογή αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Ελλάδος (ΠΟΕΣΕ) όπου εκλέχθηκαν:

Εξελεγκτική επιτροπή ο Βαμβούκος Τζανέτος, Κοσκινά Ταξιαρχία και ο Εφφές Στυλιανός.
Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.Ε.Σ.Ε. ο Μόλβαλης Νικόλαος και ο Βαξεβάνης Παναγιώτης.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου νεοεκλεγέντος Δ. Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μόλβαλης Νικόλαος ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους, αναφέρθηκε στην τεράστια προφορά και την δράση του Σωματείου στον επισιτιστικό κλάδο, ένα από τα πιο ενεργά και ιστορικά Σωματεία της Ελλάδος με έτος ίδρυσης το 1985 και ένα από τα μοναδικά μέλη της  Π.Ο. Ε Σ.Ε. από την ίδρυσή της σε όλο το Β. Αιγαίο.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι το Σωματείο θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να πρωτοστατεί για την υπεράσπιση των επαγγελματιών της εστίασης και των συναφών επαγγελματιών που εκπροσωπεί και παράλληλα να πρωτοπορεί, να συμμετέχει και να υλοποιεί  δράσεις που αναδεικνύουν την  γαστρονομική μας  παράδοση και συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου.