Π.Ζαφειρίου: «Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο δήμος Μυτιλήνης δεν έχουν ανάγκη χρωμάτων και κομμάτων»


Νέο μήνυμα από τον Παναγιώτη Ζαφειριου

«Είμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και χρίσματα... Διεκδικούμε να κάνουμε τον Δήμο Μυτιλήνης όπως πραγματικά του Αξίζει.», αυτό τονίζει σε νέο μήνυμα του μεσώ της σελίδας του συνδυασμού στο Facebook ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου.

Ο κος Ζαφειριου όπως φαίνεται και στο νέο μήνυμα του θέλει να τονίσει στον κόσμο και στον ψηφοφόρο του Δήμου Μυτιλήνης πως η δική του παράταξη είναι διαφορετική από όλες τις άλλες, πως η δική του παράταξη είναι ανεξάρτητη από από κόμματα και χρίσματα, και όπως αναφέρει μέσα στο μήνυμα του για τους υποψήφιους του «Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε ανεπάγγελτοι, που περιμένουμε να ζήσουμε από το Δήμο.»

Αναλυτικά όλο το μήνυμα του

Μήνυμα του υποψήφιου Δήμαρχου Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτη Ζαφειρίου

«Είμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και χρίσματα... Διεκδικούμε να κάνουμε τον Δήμο Μυτιλήνης όπως πραγματικά του Αξίζει.

Η φιλοσοφία της υποψηφιότητας μου δεν θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε άλλο από ανεξάρτητη.

Το σημαντικό είναι ο Δήμαρχος να μπορεί και να θέλει να έρθει αντιμέτωπος με τα μεγάλα προβλήματα και συμφέροντα, να δίνει όραμα και σχέδιο, να οργανώνει τις υπηρεσίες του Δήμου να ενεργούν προς την ίδια κατεύθυνση. Έχω τη δυνατότητα να επιτελέσω ακριβώς αυτό το ρόλο. Η συλλογική εμπειρία που έχουμε ως παράταξη, οι θέσεις μας και τα άτομα του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του οποίου ηγούμαι, αποδεικνύουν ότι έχουμε την ικανότητα να επιτελέσουμε τα παραπάνω. Κομματικοί υποψήφιοι που έχουν δοκιμαστεί κατά καιρούς δεν έχουν -εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις- παρουσιάσει κανένα αποτέλεσμα που να ικανοποιεί τον τόπο και τον δημότη.

Ο ίδιος και πάλι καλείται να επιλέξει τους ικανότερους.

Ο ίδιος πρέπει για ακόμη μια φορά να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στέλνοντας μήνυμα σαφές με τη δημοκρατική του ψήφο για απόρριψη των υποψηφίων εκείνων, που έχουν κάνει την αυτοδιοικητική υποψηφιότητα επάγγελμα. Ήρθε επιτέλους η στιγμή που η πρόοδος, η αλλαγή προσώπων και οι φρέσκες ιδέες θα γίνουν πραγματικότητα μέσα από την ψήφο των δημοτών εκείνων, που αναζητούν τον τρόπο να πάει ο Δήμος Μυτιλήνης μπροστά. Και θα το πετύχουμε γιατί είμαστε μαζί με τους συνδημότες μας αποφασισμένοι.

Πάντοτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές το κριτήριο επιλογής (θα πρέπει να) είναι τα πρόσωπα, το έργο, η μέριμνα και όχι η κομματική ταυτότητα και οι πολιτικές γραμμές. Στις τοπικές κοινωνίες ο κάθε δημότης θέλει τον αιρετό δίπλα του, στην καθημερινότητά του, στο πλευρό του και όχι να τον θυμάται μόνο την προεκλογική περίοδο και μετά το πέρας των εκλογών ο αιρετός να είναι απών.

Η πρόσφατη πολιτική ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, απέδειξε περίτρανα, ότι σχηματισμοί που προσπάθησαν να ΄΄επιβληθούν΄΄ εκλογικά με το πρόσχημα του κομματικού φορέα, απέτυχαν παταγωδώς.

Και τούτο διότι ο δημότης,αφού έπαθε, εν τέλει έμαθε να επιλέγει και να επιβραβεύει εκείνον που εμπράκτως για τον τόπο χωρίς να δεσμεύεται από κομματικές εξαρτήσεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ο τόπος μας, τα νησιά μας, δεν έχουν ανάγκη χρωμάτων και κομμάτων.

Έχουν ανάγκη έμπρακτων παραδειγμάτων ουσιαστικής κατεύθυνσης προς το καλύτερο.

Έχουν ανάγκη από ανθρώπους που αφουγκραζονται τα προβλήματα του δημότη, που συνεργάζονται, που δεν έχουν έπαρση και εγωισμό στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Γι΄αυτό, όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις όποιες επιλογές μας και σε τούτες τις εκλογές.

Μακριά από ΄΄χρίσματα΄΄, πολιτικές εξαρτήσεις, μικροπολιτικα συμφέροντα και ατομισμούς.

Στο Βόρειο Αιγαίο, στη Λέσβο, στη Μυτιλήνη του 2019, οι δημότες έχουν δείξει και αποδείξει τα τελευταία 15 χρόνια ότι μέμφονται και ΄΄γυρίζουν την πλάτη΄΄ σε τέτοιου είδους πολιτικές, που παραπέμπουν σε ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλοτινών χρόνων, δίσεκτων και καταστροφικών για τον τόπο.

Να γιατί πρέπει να στηρίξουμε τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Η Λέσβος όπως της Αξίζει».

Για να έχει η πόλη Δήμαρχο και διοίκηση, που βλέπει μπροστά αποσκοπώντας στην πρόοδο του Δήμου Μυτιλήνης. Στην ανάπτυξη καθε χωριού και στην ανάδειξη της πόλης σε κέντρο θετικών εξελίξεων για τον τόπο μας.

"Αλισβερίσια" και διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι, που απαξιώνουν το θεσμό και τον πολίτη, είναι μέθοδοι που δεν συνάδουν με τη δική μας φιλοσοφία. Βάλτε λοιπόν τους παλαιούς κάτω από τους νέους. Δώστε την προτεραιότητα στους νέους να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο και συνάμα την ευκαιρία να σας αποδείξουν πως μπορούν να τα καταφέρουν και να αλλάξουν τη ρώτα του Δήμου προς μια προοδευτική κατεύθυνση και προς ένα ελπιδοφόρο προορισμό. Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε ανεπάγγελτοι, που περιμένουμε να ζήσουμε από το Δήμο.

Φίλε Συνδημότη σε αυτές τις εκλογές θυμήσου να ψηφίσεις με διαφορετικό τρόπο για την επόμενη μέρα του Δήμου Μυτιλήνης. Την ευκαιρία στο παλιό την έδωσες. Ήρθε η ώρα να κανείς νέες επιλογές και καινούρια αρχή για τον τόπο σου.

Ψήφισε και δώσε την ευκαιρία σε αυτούς που βιώνουν καθημερινά μαζί με εσένα τα προβλήματα του Δήμου.

Ψήφισε ανεξάρτητα από παρατάξεις και κόμματα.

Ψήφισε δικούς σου ανθρώπους. Ανθρώπους που εμπιστεύεσαι.

Ψήφισε για εσένα και για το μέλλον των παιδιών σου.

Κανε την ψήφο σου να αξίζει!

Ψήφισε για τη Λέσβο Όπως της Αξίζει.

Με αίσθημα ευθύνης, εκτίμηση και σεβασμό στο δημότη.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης
Παναγιώτης Ζαφειρίου»