Συνάντηση Παλλη, Χιωτελλης, Πετρελλη και Αρμενακα στο Πλωμάρι


Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πλωμάρι με αφορμή της νέες κατολισθήσεις.

Ο κος Παλλης (βουλευτης Λεσβου του ΣΥΡΙΖΑ) , βρέθηκε στο Πλωμάρι μαζί με την Εριφύλη Χιωτελλη (υποψήφια δήμαρχο Δήμου Μυτιλήνης) και εκεί συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κυριάκο Πετρέλλη ενώ το παρόν στις συναντήσεις έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας.


Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε και τους διαλόγους Χιωτελλης-Αρμενακα.. με αφορμή τον αποκλεισμό της κος Χιωτελλης από το πολιτιστικό κέντρο Πλωμαριου για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις τοπικές κοινότητες που ήθελε να πραγματοποιήσει εκεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κου Παλλη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης στο Πλωμάρι με την Εριφύλη Χιωτέλλη - Υποψήφια δήμαρχος για το Δήμο Μυτιλήνης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σχετικά με την εξέλιξη των λιμενικών έργων στην περιοχή αλλά και το μεγάλο ζήτημα των κατολισθήσεων εντός του οικισμού.
Συναντήθηκα με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου-Municipal Port Fund of Lesvos Κυριάκο Πετρέλλη, ο οποίος με ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες του Ταμείου για τη δημιουργία της πύλης εισόδου που θα συνδέει το Πλωμάρι με τα παράλια της Μικράς Ασίας στην Τουρκία αλλά και την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πλωμαρίου, το οποίο προσφάτως νομιμοποιήθηκε.

Ακολούθησε συνάντηση με ορισμένους από τους κατοίκους που επλήγησαν από τις κατολισθήσεις στα ανατολικά όρια του οικισμού, στο πρανές του υψώματος Προφήτη Ηλία. Εμφανώς αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επίλυση των θεμάτων της στέγασης των πληγέντων αλλά και στη λήψη μέτρων ασφάλειας για την προστασία όλων των κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπήρξε ενημέρωση και αναφορικά με το εξώδικο που έστειλαν σε Δήμος Λέσβου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας.