ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Αγοράζει οικόπεδο στην Βαρεια για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου ο Δήμος Λέσβου


Δρομολογήθηκε η αγορά του οικοπέδου για την ανέγερση σχολείου που θα στεγάσει το Μουσικό

Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης - Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Κατσαρού, σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Παναγιώτη Καρίπη, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Κατσαρού, συνάντηση με θέμα το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, στην οποία συμμετείχαν  ο κ. Καρίπης, μηχανικοί και νομική σύμβουλος του Δήμου, και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου στη Βαρειά, Ευστάθιος Καλδής συνοδευόμενος από τον μηχανικό με τον οποίο συνεργάζεται, όπου δρομολογήθηκε η αγορά του οικοπέδου για την ανέγερση σχολείου που θα στεγάσει το Μουσικό.

Στη σημαντική αυτή συνάντηση, αφού έγινε αναλυτική ενημέρωση στους παριστάμενους από τον κ. Κατσαρό σχετικά με τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Λέσβου για την κατασκευή νέου σχολείου, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται για την επίλυση του προβλήματος στέγασης του Μουσικού.

Μετά από μια εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση και αφού ακούσθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά οι απόψεις όλων των παρισταμένων, διαπιστώθηκε σαφέστατα η πρόθεση των δυο πλευρών για την αγορά του οικοπέδου στη Βαρειά, η οποία και θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019. Με την έγκριση της απόφασης και συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της, θα διαβιβαστεί στον ιδιοκτήτη, όπου με τη σύμφωνη γνώμη του θα επιτευχθεί η τελική συμφωνία για να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος, στην αγορά του εν λόγω οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί το νέο Μουσικό Σχολείο Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Παναγιώτης Καρίπης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή. Ειδικότερα οι κ. Γαληνός και Κατσαρός, δήλωσαν σχετικά: «Με την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στη λύση του κτιριακού ζητήματος που ταλανίζει επί πολλά το Μουσικό Σχολείο. Έτσι αποδεικνύουμε στην πράξη ότι, η παρούσα Δημοτική έχει ισχυρή βούληση και κάνει πράξη όλα όσα χρειάζονται για να αποκτήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα του Μουσικό Σχολείο ένα νέο κτίριο, σύγχρονο και λειτουργικό, δηλαδή τη στέγη που αρμόζει σε ένα σχολείο που παράγει πλούσιο – ποιοτικό έργο και προσφέρει πολλά στον πολιτισμό του νησιού μας». Ο κ. Καρίπης, με τη σειρά του, τόνισε ότι η άριστη συνεργασία με το Δήμο, που επέδειξε βούληση και  αποφασιστικότητα, θα κάνει το όνειρο πολλών χρόνων πραγματικότητα, θέτοντας σε τροχιά υλοποίησης το νέο Μουσικό Σχολείο.