Πάσχα στην Αποκαλυπτική Λέσβο και στο Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης


Το Πάσχα στη Λέσβο του Ελύτη, έχει άρωμα γλυκάνισου, γνήσιες εμπειρίες και γοητευτικές εξορμήσεις στο ανόθευτο νησί της τέχνης και του πολιτισμού.

Την αργόσυρτη ανάβαση στη λυτρωτική Ανάσταση συνοδεύουν το ταπεινό πασχαλινό Μοσχολίβανο και η κατανυκτική σιγή της Μ. Εβδομάδας. Με τα κάστρα του νησιού να συνδιαλέγονται, τα ολάνθιστα καλντερίμια να φωτίζονται από τα κεχριμπαρένια χρώματα των ανοιξιάτικων δειλινών, κάνουμε το ταξίδι βίωμα, μέσα από μοναδικές επισκέψεις. Ξεκινήστε την δική σας εξόρμηση με μια επίσκεψη στο Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης: «Ο Κόσμος του Ούζου».


Το Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ο «Κόσμος του Ούζου», υποδέχεται τους επισκέπτες του σε έναν γραφικό ελαιώνα στο Πλωμάρι, υποσχόμενο να μας μυήσει στα μυστικά της αυθεντικής απόσταξης. Φιλοτεχνημένο με στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής, υπογραμμίζει διακριτικά την λεσβιακή κουλτούρα, μετατρέποντας  τους επισκέπτες του σε μύστες της τέχνης της απόσταξης και της ουζοποσίας. Αγγίζοντας τα βότανα της Λεσβιακής γης, συναντώντας την εντυπωσιακή συλλογή μουσειακών αντικειμένων, ακούγοντας την ιστορία του εθνικού μας ποτού, μυρίζοντας τα μοναδικά αρώματα και παρακολουθώντας την ιεροτελεστία της απόσταξης στους μικρούς χάλκινους άμβυκες βαδίζουμε στα χνάρια του Ισίδωρου Αρβανίτη.


Στο νότιο τμήμα του νησιού στο Πλωμάρι, εκτός από τις μοναδικές παραλίες που μπορεί να δει, ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, γνωρίζοντας την ιστορία του εθνικού μας αποστάγματος,ανακαλύπτοντας το πώς η γνώση και η τεχνολογία μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά με την παράδοση και το μεράκι των ανθρώπων, για ένα προϊόν απαράμιλλης ποιότητας. Εμπειρία για την οποία η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, βραβεύτηκε από το Tripadvisor με Πιστοποιητικό Διάκρισης για το 2017 για τις σταθερά εξαιρετικές κριτικές.


Η  Λέσβος με την απεραντοσύνη της στέκει αυτόνομη και προικισμένη, αποδίδοντας άριστα την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας, με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου να πυροδοτεί την διάθεση σε ένα ταξίδι στον Κόσμο του Ούζου!




ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Μάιος – Οκτώβριος

Δευτέρα – Σάββατο
10:00 – 16:00

Έναρξη ξενάγησης κάθε ώρα

Νοέμβριος – Απρίλιος

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή
10:00 – 15:00

Έναρξη ξενάγησης κάθε ώρα

Ξεναγήσεις για περισσότερα από 20 άτομα γίνονται κατόπιν συνεννόησης
στο τηλ. +30 22520 31450 ή με email στο: grammateia@ouzoplomari.gr
Είσοδος 2€

Δωρεάν είσοδος σε νέους κάτω των 18 ετών, φοιτητές και ανέργους

Λεπτομέρειες για το Μουσείο του Ούζου:


Ιστοσελίδα: http://www.ouzoplomari.gr/