«Ελεύθεροι Πολίτες» : «Γιατί συνεχίζουν να μετατρέπουν την Λέσβο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών;»


Ανακοίνωση της υποψήφιας παράταξης για την ΔΚ Μυτιλήνης «Ελεύθεροι Πολίτες» με αφορμή την μεταφορά μεταναστών από την Σάμο στην Λέσβο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ιδιαίτερο προβληματισμό, ανησυχία και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την (18/4) την επείγουσα και εν κρυπτώ μεταφορά 56 παράνομων μεταναστών από τη Σάμο (όπου είχαν φθάσει το πρωί της ίδιας μέρας) στο λιμάνι της Μυτιλήνης με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Διερευνώντας το θέμα ανακαλύψαμε με έκπληξη ότι τις τελευταίες μέρες άγνωστος αριθμός παράνομων μεταναστών είχε επίσης μεταφερθεί από τη Σάμο, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι στην ΚΩ.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει να αντιμετωπίζει ιδεοληπτικά ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως το μεταναστευτικό, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση, αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες. Κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των «αιτούντων άσυλο» είναι παράνομοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. Αρνείται να παραδεχθεί ότι τα αίτια της μετανάστευσης δεν είναι μόνο ο πόλεμος και η φτώχεια αλλά και κερδοσκοπικά δίκτυα διακινητών που τάζουν ευρωπαϊκούς παραδείσους, αλλά και πολιτικές άλλων χωρών. Κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι με βάση τις διεθνείς συνθήκες υπάρχει και η διαδικασία της απέλασης που δεν τηρείται, διότι κάποιους δεν τους συμφέρει οικονομικά και πολιτικά και γι’ αυτό βάζουν εμπόδια.

Ρωτάμε λοιπόν ξεκάθαρα ως προς τι η μεταφορά από άλλα νησιά του Αιγαίου στο νησί μας ;;

Γιατί συνεχίζουν να μετατρέπουν την Λέσβο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών ;;

Τι έχουν να πουν σήμερα οι «ανθρωπιστές» "δικαιωματιστές» για τις ανθρώπινες συνθήκες;; Τους εκφράζουν οι εικόνες του σήμερα στα νησιά;;

Χθες είχαμε την άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, το οποίο καλωσορίσαμε με χορούς, τραγούδια και κεράσματα!! Από την άλλη, στο λιμάνι η «κλούβα» περίμενε την άφιξη των παράνομων μεταναστών από τη Σάμο για να τους οδηγήσει στη Μόρια. Έτσι λοιπόν εκφράζουν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και της χώρας ;;
Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Κάποιοι που διεκδικούν την ψήφο σας για να διοικήσουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και το Δήμο Δυτικής Λέσβου κρύβονται και σιωπούν, για αυτούς είναι κάτι φυσιολογικό να μεταφέρονται παράνομοι μετανάστες από άλλες περιοχές της χώρας στη Λέσβο.
Κάποιοι αποφεύγουν επιμελώς να μιλάνε για αυτό το μεγάλο θέμα για το νησί μας, είτε γιατί έχουν την πολιτική στήριξη αυτών που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, είτε γιατί ακολουθούν τον ασφαλή δρόμο της πολιτικής ορθότητας.

Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ποιοι είναι αυτοί που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των συμφερόντων της Λέσβου, ποιοι είναι οι συνεργοί και συνένοχοι στη μετατροπή του νησιού μας σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε την τοπική κοινωνία σε επαγρύπνηση. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Μυτιλήνη, 19 Απριλίου 2019
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λέσβου
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»